to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:27 | 24.10.2015

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Απόλυτη η στήριξη του Κ. Μητσοτάκη στην Σαββαΐδου

Ταυτισμένος με το παρελθόν είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής έδωσε στήριξη και στην απελθούσα Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων


Ταυτισμένος με το παρελθόν είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής έδωσε στήριξη και στην απελθούσα Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου και στην Εθνική Επιτροπή Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών, αλλά και συνολικά στις ανεξάρτητες αρχές. Ακόμη διαφώνησε με τις επιλογές της κυβέρνησης για την ηγεσία της Δικαιοσύνης.

«Η κυβέρνηση αρχίζει να φέρεται με ημιαυταρχικό τρόπο. Μου θυμίζει η συμπεριφορά σας άλλες εποχές άλωσης του κράτους και άλλες κυβερνήσεις. Μην κάνετε το ίδιο λάθος. Θα μας βρείτε απέναντι», ανέφερε και υποστήριξη ότι γίνεται «προσπάθεια άλωσης του κράτους και κατάργησης αρχών που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες».

«Πρέπει να απολογηθείτε για την περίπτωση της Κ. Σαββαΐδου. Τι της προσάπτετε; Δεν γνωρίζετε ότι μία από τις βασικές υποχρεώσεις που έχουμε ως χώρα είναι η κατοχύρωση ανεξαρτησίας της ΓΓΔΕ;», ρώτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ο οποίος θυμήθηκε ότι εκείνος έχει διαφοροποιηθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά για την αποπομπή Θεοχάρη από την ΓΓΔΕ «Εγώ έκανα την αυτοκριτική της παράταξής μας», είπε, θεωρώντας πως «από την στιγμή που υπάρχουν ανεξάρτητες δομές η εκτελεστική εξουσία δεν μπορεί να καρατομεί ανθρώπους».

«Ποιες είναι οι πραγματικές σας προθέσεις; Πως αντιλαμβάνεστε τη λειτουργία των ανεξάρτητων αρχών; Καταλύετε την ανεξαρτησία της ΕΕΤΤ. Έτσι αντιλαμβάνεστε τη λειτουργία τους; Φοβάμαι ότι εδώ πέρα γινόμαστε μάρτυρες μιας ευρύτερης προσπάθειας άλωσης ανεξάρτητων πυλώνων του κράτους από μια εκτελεστική εξουσία που ενοχλείται από ανεξάρτητες φωνές», υποστήριξε ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος αναφερόμενος στις αλλαγές στην Δικαιοσύνη ζήτησε «ξεκάθαρες απαντήσεις γιατί βουτήξατε τόσο βαθιά στην επετηρίδα. Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί το κάνατε γιατί στο παρελθόν κάποιοι πήραν αποφάσεις που δεν ήταν συμβατές με τις πολιτικές σας απόψεις».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)