to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:59 | 30.07.2013

Πολιτική

Απολύσεις στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου - Χτύπημα για το συνεταιριστικό κίνημα, την τοπική παραγωγή και την οικονομία

Η Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ


Στον αέρα το μέλλον των εργαζομένων και των αγροτών.

Σε προειδοποιητική απεργιακή κινητοποίηση προχώρησαν τη Δευτέρα (29.07.2013) οι εργαζόμενοι του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου, διεκδικώντας τα εργασιακά τους κεκτημένα και ζητώντας την άρση όλων των απολύσεων, τηνεπαναπρόσληψη των συναδέλφων τους που απέλυσε αιφνιδιαστικά η Διοίκηση καθώς και να μπει φραγμός σε κάθε σκέψη νέας απόλυσης όπως φαίνεται να σχεδιάζεται από τη Διοίκηση.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ οι απολύσεις του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου με το αξιόλογο επιστημονικοτεχνικό δυναμικό, μάλιστα σε μια περίοδο αιχμής, θεωρούνται αδικαιολόγητες και υποθάλπουν το μέλλον του Συνεταιρισμού. Ενός υγιούς και επικερδούς Συνεταιρισμού που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παραγωγικούς συνεταιρισμούς κρασιών με ισχυρή και πλέον αναγνωρίσιμη εμπορική επωνυμία στα προϊόντα του.

Είναι φανερό ότι η Διοίκηση του Συνεταιρισμού, υιοθετεί μνημονιακές μεταρρυθμίσεις και λογικές που διαμορφώνουν ένα πλαίσιο πλήρους ασυδοσίας για τους διοικούντες και απόλυτης ανασφάλειας για τους εργαζομένους με καταστροφικές επιπτώσεις στους αγρότες-παραγωγούς της περιοχής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων του Συνεταιρισμού που αγωνίζονται για την ανάκληση των απολύσεων, να μην τους αφαιρεθούν εργασιακά δικαιώματα και να μείνει ο συνεταιρισμός στα χέρια των συνεταιριστών. Καλεί φορείς, συλλογικότητες και ενεργούς πολίτες της περιοχής σε κοινό μέτωπο για να αποκρούσουν την επίθεση προς τους εργαζόμενους, την τοπική παραγωγή και οικονομία.



2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)