to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:41 | 17.09.2015

πηγή: tvxs.gr

Πολιτική

Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων προαναγγέλλει υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ (βίντεο)

Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων προαναγγέλλει υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ


Ο πρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και υποψήφιος στις τελευταίες ευρωεκλογές Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο οποίος τώρα κατεβαίνει στην εκλογική μάχη με τη ΝΔ στη Β’ Αθηνών, μιλώντας στην εκπομπή «Λαμπατέρ στην Κάλπη» της συνδρομητικής τηλεόρασης NOVA, ουσιαστικά προανήγγειλε απολύσεις στο Δημόσιο, εφόσον η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές.

Σύγκεκριμένα, μετά από τοποθέτησή του υπέρ ενός μικρότερου δημοσίου τομέα, ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο της εκπομπής Ανδρέα Ρουμελιώτη αν εννοεί απολύσεις, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης απάντησε: «Αν χρειαστεί, βεβαίως!». Όταν στη συνέχεια ο δημοσιογράφος τον ρώτησε «πού;», εκείνος απάντησε πως δεν είναι υπουργός Οικονομικών για να ξέρει, αλλά μίλησε για υπηρεσίες υπολειτουργικές.

Δείτε το βίντεο:

Υπενθυμίζεται, ότι την προηγούμενη εβδομάδα αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ξέσπασε μετά τον χαρακτηρισμό «άχρηστοι» του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τους δημόσιους υπαλλήλους που επαναπροσλήφθηκαν. «Εμείς λέγαμε όχι σε άχρηστους στο Δημόσιο, εκείνοι τους επαναπροσέλαβαν», δήλωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

«Ο πρόεδρος της ΝΔ αποκαλεί “άχρηστους” τους εργαζόμενους που ξαναβρήκαν τη δουλειά τους στο δημόσιο. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από το κόμμα που έβαλε την υπογραφή του στις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ συμφωνεί με την απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, που θα στείλει και άλλους, χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο. Αυτή είναι η ΝΔ των απολύσεων, της εργασιακής ζούγκλας, της ανεργίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας η ΝΔ είχε κάνει λόγο για δημιουργία τεχνητής έντασης και για «διαστρέβλωση και λάσπη». «Δεν θα ακολουθήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στον κατηφορικό δρόμο που επέλεξε», ανέφερε η ΝΔ, σημειώνοντας ότι «πολλές φορές ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος  Μεϊμαράκης, έχει καταστήσει σαφές, ότι είμαστε μετωπικά αντίθετοι σε σκέψεις ρεβανσισμού. Σεβόμαστε τη συντριπτική πλειοψηφία των δημόσιων υπαλλήλων, που ανταποκρίνονται στην αποστολή τους και θα προσπαθήσουμε να συντονίσουμε μαζί τους τη δράση μας για ένα κράτος λειτουργικό και φιλικό στον πολίτη, που να σέβεται τα χρήματα των φορολογουμένων».

Σημειώνεται, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ τα βάζει με τους δημόσιους υπαλλήλους. Λίγες μέρες πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου η ΟΝΝΕΔ είχε κυκλοφορήσει ένα ειρωνικό σποτ για τους «άχρηστους» του Δημοσίου. Στο σποτ εκείνο ο Βασιλάκης – δημόσιος υπάλληλος που αντιτίθεται στην αξιολόγηση που η ΝΔ μέσω του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει προωθήσει ― έπινε το φραπέ του, δεν σήκωνε τα τηλέφωνα, έχει κολλήσει στους τοίχους αφίσες της συνδικαλιστικής του παράταξης και ήταν κυριολεκτικά... κολλημένος στην καρέκλα του.

Δείτε το βίντεο:

 

Η ΑΔΕΔΥ και τα σωματεία των δημοσίων υπαλλήλων είχαν καταδικάσει συλλήβδην… «τα γαλάζια αστειάκια».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)