to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:43 | 04.08.2014

πηγή: nonews-news

Κοινωνία

Απολύονται τα «ΝΕΑ»...

Παλιότερα αν ο δημοσιογράφος έχανε μία είδηση κινδύνευε ακόμα και με απόλυση. Την επίπληξη πάντως από αρχισυντάκτες και διευθυντές την είχε σίγουρη...


Δεν ξέρω ποιος έχει δίκιο, αν...όντως η επίμαχη τροπολογία για τα ΜΜΕ βοηθά τους βαρόνους των Media ή αν πρόκειται για μία καλή τροπολογία που προσφέρει χείρα βοηθείας στον Τύπο. Πιστεύω πως συμβαίνει το πρώτο φυσικά αλλά δεν έχει σημασία επί της παρούσης. Απλώς εδώ θέλω να αναδείξω την παθολογία του ελληνικού Τύπου, όχι ολόκληρου φυσικά. Και αφορμή παίρνω από τα «ΝΕΑ», μία ιστορική εφημερίδα που βρίσκεται στην 1η θέση των κυκλοφοριών και η οποία, το τελευταίο διάστημα, μοιάζει αγνώριστη. H είδηση λοιπόν είναι δεδομένη: η κατάθεση της τροπολογίας που αφορά τα ΜΜΕ. Είδηση ούτως ή άλλως μια και αφορά κάτι που συνέβη στη Βουλή, είδηση ωστόσο και για αυτά καθ' εαυτά τα ΜΜΕ μια και η τροπολογία σχετίζεται με τα ίδια.


Σιωπή λοιπόν από τα «ΝΕΑ», ούτε λέξη στην έκδοση της Δευτέρας. Σαν να μην υπήρξε ποτέ η κατάθεση της τροπολογίας. Μπορεί να μην την αξιολόγησε ως σημαντική την είδηση η εφημερίδα ώστε να την έχει στις σελίδες της. Σύμφωνοι, αλλά αυτό τα κάνει ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Διότι αν δεν δημοσιεύεις καν μία είδηση που σε άλλες εφημερίδες γίνεται πρωτοσέλιδο, μία είδηση που προκάλεσε την αντίδραση των Σωματείων Τύπου με έκτακτες συνεδριάσεις και αποφάσεις για απεργίες (;) ή δυναμικές κινητοποιήσεις, μία είδηση που ανάγκασε τα κόμματα (και την αξιωματική αντιπολίτευση) να βγάλουν ανακοινώσεις (ούτε αυτές δημοσίευσε στο site της η εφημερίδα!), τότε συγγνώμη, αλλά δεν κάνεις σωστή δημοσιογραφία. Σε μία άλλη περίπτωση θα φώναζε ο διευθυντής τον δημοσιογράφο και τον αρχισυντάκτη που έχασαν την είδηση και μέχρι και που θα τους απέλυε.


Ευτυχώς τα ΝΕΑ που δεν έχασαν το παρακάτω: «Στην πιο κρίσιμη φάση της έχει μπει η Οδύσσεια του διαστημικού σκάφους Rosetta που εκτοξεύτηκε το 2004 με αποστολή να προσεγγίσει και να εξερευνήσει από κοντά ένα κομήτη». Η Rosetta λοιπόν θα βρεθεί σε «απόσταση μόλις 100 χιλιομέτρων από τον κομήτη».


Εννοείται πως ανάλογο σιωπητήριο έχει πέσει και στο «ΒΗΜΑ».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)