to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:11 | 25.12.2022

Κοινωνία

Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: Προφυλακιστέοι οι τρεις, έξι νέα εντάλματα σύλληψης

Ενώπιον του Ανακριτή Ανηλίκων οδηγήθηκαν νωρίς χθες το πρωί για τις απολογίες τους οι έξι ανήλικοι που κατηγορούνται για την υπόθεση της σεξουαλικής και ψυχολογικής βίας σε βάρος 15χρονου αγοριού, στο Ίλιον - Έξι ακόμη εντάλματα σύλληψης για δύο αγόρια και τέσσερα κορίτσια


Στα ίχνη έξι νέων ατόμων φαίνεται να βρίσκονται οι αρχές στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού του 15χρονου στο Ίλιον. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ, εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί για έξι ακόμη παιδιά που εμπλέκονται με κάποιο τρόπο στη συστηματική σεξουαλική κακοποίηση του καταγγέλλοντος, με τα δύο εξ αυτών να αφορούν σε δύο συνομηλίκους του που δεν είχαν εντοπιστεί από τις αρχές.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο ένας εμφανίστηκε αυτοβούλως στην αστυνομία, αλλά δεν συνελήφθη καθώς είχε παρέλθει το 48ωρο ισχύος της αυτόφωρης διαδικασίας. Ο δεύτερος 15χρονος δεν έχει εντοπιστεί με τις αρχές να εκτιμούν ότι κρύβεται κάπου ή ότι μπορεί ακόμη και να έχει έχει φύγει από τη χώρα. Ο συγκεκριμένος δεν πηγαίνει στο ίδιο σχολείο με το φερόμενο ως θύμα, ήταν όμως στην ίδια τάξη μαζί στο φροντιστήριο, όπως ανέφερε ο καταγγέλλων στην κατάθεσή του. Μάλιστα, ο 15χρονος κατέθεσε ότι ήταν ο συγκεκριμένος συνομήλικός του που είχε την ιδέα για τους κατ' εξακολούθηση ομαδικούς βιασμούς και τη βιντεοσκόπηση των πράξεων και «έδειξε» τον ίδιο ως τον αποστολέα των βίντεο των βιασμών στα κινητά άλλων μαθητών.

Τα άλλα τέσσερα εντάλματα, σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές που επικαλείται η ΕΡΤ, αφορούν σε κορίτσια, τρεις 15χρονες και μία 14χρονη, τα οποία φέρονται να ήταν μπροστά, σε ρόλο απλού παρατηρητή.

Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις ανήλικοι που έχουν ήδη συλληφθεί και ανακριθεί αποδέχθηκαν ένα μέρος των πράξεων για τις οποίες καταγγέλλονται, χωρίς να αποδέχονται ότι βίασαν το αγόρι που τους κατήγγειλε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανήλικοι φέρονται να αναφέρθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις χωρίς χρήση βίας ή απειλής για τις οποίες φέρονται να ισχυρίζονται πως γίνονταν «στο πλαίσιο ερωτικού πειραματισμού» και αναφέροντας πως «οι ρόλοι ήταν εναλλασσόμενοι». χωρίς να αποδέχονται ότι βίασαν το 15χρονο αγόρι. «Δεν τον βίασα. Όλοι συμμετείχαμε στις πράξεις. Πειραματιζόμασταν. Αμέσως πριν και αμέσως μετά τη σκηνή που έχει καταγραφεί στο βίντεο, ο 15χρονος είχε κάνει το ίδιο σε εμένα», δήλωσε ένας από τους κατηγορούμενους.

Από τους τέσσερις ανήλικους κατηγορούμενους, προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τρεις. Ο τέταρτος ανήλικος που δεν έχει συμπληρώσει τα 15 χρόνια, αφέθηκε ελεύθερος λόγω ηλικίας με περιοριστικούς όρους, που ορίστηκαν σε υποχρεωτική εμφάνιση ανά τακτά διαστήματα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής κατοικίας του, καθώς και σε παρακολούθηση από κοινωνικό λειτουργό.

Οι υπόλοιποι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν νέα προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη, η οποία τους δόθηκε καθώς συναίνεσαν στην κράτηση τους κατά μία επιπλέον ημέρα από αυτήν που λήγει το όριο για την παραμονή υπό κράτηση χωρίς απολογία.

Τι λέει η δικογραφία

Οι έξι κατηγορούμενοι για τον ομαδικό βιασμό σε βάρος του συνομηλίκου τους και άλλες βαριές κατηγορίες, ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου τις απολογίες τους για την υπόθεση που προκαλεί σοκ για την αγριότητα που φέρονται να έχουν επιδείξει οι ανήλικοι. Σύμφωνα με την δικογραφία, οι ανήλικοι ενεργούσαν ως οργανωμένη ομάδα, η οποία φέρεται να κατέγραφε σε βίντεο την άγρια κακοποίηση του αγοριού, υλικό που διακινούσε σε άλλους μαθητές.

Η υπόθεση έφθασε ενώπιον των Αρχών πριν από λίγες ημέρες, όταν το αγόρι αποκάλυψε στους γονείς του ότι συνομήλικοι του, για διάστημα περίπου δύο μηνών τον εγκλώβιζαν σε εγκαταλελειμμένο σπίτι όπου του ασκούσαν σεξουαλική βία. Το παιδί φέρεται να είπε πως η ομάδα των 15χρονων, του ασκούσε έντονη ψυχολογική βία για να μην αποκαλύψει όσα βίωνε. Συνολικά, σύμφωνα με τον 15χρονο, η ομάδα στα χέρια της οποίας βίωσε την φρίκη ήταν 8μελής, με τους άλλους δύο φερόμενους ως συμμετέχοντες στα βασανιστήρια που υπέστη το αγόρι να αναζητούνται από την Αστυνομία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)