to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:13 | 30.08.2016

Πολιτική

Απολογισμός λόγων και έργων στη ΔΕΘ

Η ασφαλής πλεύση προς τους κρίσιμους στόχους του φθινοπώρου, που περνούν μέσα από το τρίγωνο δράσης για την αξιολόγηση του προγράμματος και την αναδιάρθρωση του χρέους, την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και τη σημερινή πρεμιέρα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, αποτελεί για το Μέγαρο Μαξίμου το άλφα και το ωμέγα του σχεδιασμού του, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Έθνους»..


Την ίδια στιγμή το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζει ότι οι δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα από βήματος ΔΕΘ τα τελευταία δύο χρόνια καθώς και το σχέδιο δράσης για το 2016 που παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο τον Δεκέμβρη του 2015 βρίσκονται ήδη σε τροχιά υλοποίησης και αναμένεται επιτάχυνση των ρυθμών για την πλήρη εφαρμογή των συμφωνηθέντων. Δεν πρόκειται για μια εύκολη διαδρομή, ωστόσο η κυβέρνηση εκτιμά ότι δεν πρόκειται να αποκλίνει από τους στόχους και το χρονοδιάγραμμα.

Βασική επιδίωξη του Μεγάρου Μαξίμου είναι η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, η ανάδειξη της δυνατότητας της χώρας να εξασφαλίσει ρόλο-κλειδί στην Ευρώπη και διεθνώς, αλλά και το άνοιγμα της αναπτυξιακής προοπτικής εντός των τειχών. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, άλλωστε, ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει με τη διήμερη παρουσία του στην Εκθεση της Θεσσαλονίκης να ξεκινήσει το αφήγημά του καταγγέλλοντας την αντιπολίτευση για «όργιο ψεύδους», παραθέτοντας στοιχεία σχετικά με τις δεσμεύσεις του στη ΔΕΘ το 2014 και το 2015 και την προσπάθεια της κυβέρνησής του για την έξοδο από την κρίση.

«Η χώρα δίνει μάχη»

 

«Η χώρα δίνει μάχη για να ανακάμψει -και ήδη βλέπουμε τα πρώτα σημάδια- την ίδια στιγμή που το σκοτεινό παρελθόν της χώρας ενδιαφέρεται μονάχα για την παλινόρθωσή του. Με προεξάρχουσα την αξιωματική αντιπολίτευση, επιχειρείται μια προσπάθεια αλλοίωσης όχι μόνο της πραγματικότητας αλλά και του πολύ πρόσφατου παρελθόντος» έλεγαν χθες στο «Εθνος» κυβερνητικές πηγές, αναγνωρίζοντας πάντως ότι «σε αυτήν την κυβερνητική μάχη το αποτέλεσμα δεν ταυτίστηκε με τις επιδιώξεις».

 
  Απολογισμός λόγων και έργων στη ΔΕΘ

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές επιχειρούν να περιγράψουν «λεπτομέρειες» της διαδρομής από τη δέσμευση μέχρι την πράξη, θέλοντας να υπενθυμίσουν τις αποφάσεις που είτε έχουν ήδη εφαρμοστεί είτε υλοποιούνται.

Η μάχη εκτός των τειχών με τον Αλέξη Τσίπρα στην πρώτη γραμμή συνεχίζεται μέσα στον Σεπτέμβρη, με το «Νότο» να συγκεντρώνεται σε επίπεδο αρχηγών κρατών στην Αθήνα στις 9 του μηνός με στόχο την παραγωγή πολιτικής εναντίον της λιτότητας, με τη Σύνοδο Κορυφής στην Μπρατισλάβα αλλά και με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού ως ηγέτη μιας άμεσα ενδιαφερόμενης χώρας στη μίνι Σύνοδο Κορυφής με θέμα το Προσφυγικό στη Βιέννη (πριν από την αναχώρησή του για τον ΟΗΕ).

Στη ΔΕΘ, εν τω μεταξύ, στις 10-11 Σεπτεμβρίου, ο κ. Τσίπρας πρόκειται να παρουσιάσει αναλυτικά τα πεπραγμένα, δίνοντας έμφαση στις δράσεις που θα κουμπώσουν τη μέχρι τώρα πορεία με τη δέσμευση για την προσέλκυση των επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας προς την «Ελλάδα του 2021».

ΕΘΝΟΣ - ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)