to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Απολογίες, συγγνώμες και παραιτήσεις

Ήρθε η ώρα να απολογηθούν αυτοί που παρασημοφορούσαν τον Λετζερί για τις βρόμικες υπηρεσίες που τους προσέφερε στο Αιγαίο


Ο Νίκος Βούτσης μιλώντας τις προάλλες σε εκπομπή της ΕΡΤ ήταν ξεκάθαρος. “Το ζήτημα δημοκρατίας το οποίο είχε ανακύψει και για το ζήτημα των πρακτικών push back είναι πάρα πολύ κρίσιμο” είχε πει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής σημειώνοντας πως “η κυβέρνηση είναι υπόλογη στην Ελλάδα και στην Ευρώπη”. Και επιτέλους, μετά την παραίτηση του Λετζερί της Frontex, κάποιοι οφείλουν να απολογηθούν αλλά και να ζητήσουν συγγνώμη. Κάποιοι θα πρέπει να απολογηθούν για τη συνεργασία τους με τον Λετζερί στις παράνομες επαναπροωθήσεις και κάποιοι πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη από τους “πράκτορες της Τουρκίας”, αυτούς δηλαδή που με περισσή αισχρότητα οι κυβερνητικοί κατηγορούσαν ούτε λίγο ούτε πολύ ως προδότες κάθε φορά που άνοιγαν το στόμα τους για τις παράνομες πρακτικές σε Έβρο και Αιγαίο.

Ήρθε η ώρα για απολογίες από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που ταυτίστηκε με τους ακροδεξιούς της Ουγγαρίας και της Πολωνίας. Ήρθε η ώρα να απολογηθούν αυτοί που παρασημοφορούσαν τον Λετζερί για τις βρόμικες υπηρεσίες που τους προσέφερε στο Αιγαίο. Ήρθε η ώρα να ζητήσουν συγγνώμη από όσους κατηγορήθηκαν, στοχοποιήθηκαν και λοιδορήθηκαν από την ακροδεξιά συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας ως ανθέλληνες και ενεργούμενα της Άγκυρας. Ήρθε η ώρα κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάνε σπίτι τους. Γιατί για όλη αυτή την ιστορία κάποιοι πρέπει να πληρώσουν. Κάποιοι πρέπει μετά την απολογία τους να τιμωρηθούν.

Και δεν το λέμε μονάχα εμείς, που εξαρχής καταγγέλλαμε τις πρακτικές τους στο Αιγαίο. Το λένε και όσοι μέχρι πρότινος έκαναν πως δεν έβλεπαν και δεν άκουγαν. Το διαβάσαμε χτες και στην τελευταία σελίδα των Νέων, όπου οι ευθύνες αποδίδονται τόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και στον Νότη Μηταράκη και στον Μαργαρίτη Σχοινά για τη συστηματική συγκάλυψη του εθνικού εγκλήματος των push backs.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)