to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:29 | 27.12.2013

Πολιτική

Απολογείται ενώπιον της ανακρίτριας διαφθοράς ο Χάρης Τομπούλογλου

Φωτογραφία που απεικονίζει τον Χάρη Τομπούλογλου να λαμβάνει έναν φάκελο ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τον τηλεοπτικό σταθμό EXTRA3


Σύμφωνα με τον δικηγόρο της διαφημιστικής εταιρείας Άγη Τάτση, η αποκαλυπτική φωτογραφία πρόκειται για στιγμιότυπο κατά το οποίο o πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου «Αγλαία Κυριακού» παίρνει το χρηματικό ποσό ύψους 25.000 ευρώ το οποίο είχε απαιτήσει από την εταιρεία. 

Προθεσμία, επίσης, έλαβε από την ανακρίτρια Διαφθοράς, που χειρίζεται την υπόθεση, και ο 40χρονος που κατηγορείται στην υπόθεση για απλή συνέργεια στις πράξεις του κ. Τομπούλογλου. Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου ο κ. Τομπούλογλου επανέλαβε ότι «η Δικαιοσύνη θα λάμψει» καθώς όπως είναι γνωστό, αρνείται τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και υποστηρίζει ότι οι 25.000 ευρώ, που συνελήφθη επ΄αυτοφώρω να παραλαμβάνει, ήταν ποσό που του δόθηκε για δωρεά στο νοσοκομείο.

Την Πέμπτη, μετά από απαίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανδρου Τουρκολιά, κινήθηκαν οι διαδικασίες για την άμεση απομάκρυνση του Χάρη Τομπούλογλου από τον όμιλο.

Να υπενθυμίσουμε πως ο κ. Τομπούλογλου είναι χαμηλόβαθμος υπάλληλος της Εθνικής και ασχολείτο κυρίως με τον συνδικαλισμό. Ανήκε στο σωματείο των μη πτυχιούχων υπαλλήλων της τράπεζας και, σύμφωνα με πληροφορίες, η απόσπασή του στο Νοσοκομείο «Παίδων», στο οποίο ήταν ισόβιο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, είχε προχωρήσει μέσω του σωματείου. Σύσκεψη που οδήγησε στην καθαίρεση του ισοβίου προέδρου και μέλους του Δ.Σ. του νοσοκομείου Παίδων Αγλαϊα Κυριακού, Χάρη Τομπούλογου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής.Την απόφαση έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου.

Άκρως επιβαρυντικά στοιχεία στη δικογραφία

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι μεταξύ του προέδρου του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού Χάρη Τομπούλογλου και των ενδιαμέσων που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία.

Συγκεκριμένα, σε κατ΄ ιδίαν συνάντηση στις 9-12-2013 που είχε ο κατηγορούμενος με ενδιάμεσο, η οποία έχει καταγραφεί σε βίντεο, ο Χάρης Τομπούλογλου εμφανίζεται να λέει:

«Πρέπει να έχω μία οριστική απάντηση από αυτούς. Και αν είναι διατεθειμένοι να δώσουν τα λεφτά σε εμένα και τον γιατρό (αναφέρει το όνομά του) και θα τους δώσω και άλλες δουλειές».

Στις 14-12 σε sms προς τον ενδιάμεσο, ο Χάρης Τομπούλογλου γράφει: «Την Τρίτη έχω ΔΣ, πρέπει να έχουμε κίνηση πριν, αν υπάρχει διάθεση. Ευχαριστώ.»

Σε τηλεφώνημα προς ενδιάμεσο στις 16-12 ο πρόεδρος του Αγλαΐα Κυριακού φέρεται να λέει:

«Δεν πρόκειται να κάνω καμία κουβέντα με αυτούς αλλά με την εταιρεία. Εγώ μόνο εσένα εμπιστεύομαι. Και να τους πεις να είναι αξιοπρεπές το ποσό και για μένα και για τον γιατρό.»

Ενώ, σε άλλο τηλεφώνημα στις 3-12 φέρεται να λέει: «Εγώ δεν είμαι  ο μ…….. αυτή την εποχή να αναθέτω 190.000 ευρώ και να μην παίρνω μία. Ή θα κάνουν κίνηση να μου δώσουν μερίδιο σε εμένα και στον σύμβουλο του υπουργείου, με τον οποίο αναθέσαμε στην εταιρεία το θέμα για την παχυσαρκία ή θα καταγγείλω τον διαγωνισμό και θα τους καταστρέψω.»

Στις 20-12 ο Τομπούλογλου φέρεται να ζητά από τον ενδιάμεσο 30.000 ευρώ λέγοντάς του, όπως προκύπτει από τις καταθέσεις, να του πει το ποσό και αν συμφωνούσαν με το ποσό να χρησιμοποιηθεί ο όρος «ημέρες άδειας».

Στις 23-12 ο ενδιάμεσος τηλεφωνεί και λέει στον Τομπούλογλου «25 μέρες άδεια. Είναι εντάξει 25 μέρες άδεια;» Πότε θα έρθεις να υπογράψεις; του λέει ο ενδιάμεσος.

Αναφερόμενος στον φερόμενο ως συνεργό του, φέρεται να υποστηρίζει πως εκείνος δεν γνωρίζει τίποτα και πως τον κάλεσε για να μην πέσει θύμα ληστείας.

____________________

Ο Χάρης Τομπούλογλου, που κατηγορείται ότι με απειλές πήρε 25.000 ευρώ ως «μίζα» από διαφημιστική εταιρεία, προκειμένου να μην την θέσει εκτός έργου που είχε αναλάβει, μετά από διαγωνισμό του νοσοκομείου, αναμένεται να υποστηρίξει ότι τα χρήματα προορίζονταν για δωρεά προς το νοσοκομείο. Ο πρόεδρος του «Αγλαΐα Κυριακού» δεν αποκλείεται να επιμείνει ότι η εταιρεία δεν ανταποκρινόταν στο έργο της και γι’ αυτό ο πρόεδρος της διαφημιστικής τον κατήγγειλε στην αστυνομία.

Παρόλα αυτά, το οπτικοακουστικό υλικό που έχουν συγκεντρώσει οι διωκτικές αρχές και περιλαμβάνεται στη δικογραφία αποτελεί «καταπέλτη» για τον πρόεδρο του νοσοκομείου. Στις συνομιλίες με τον ενδιάμεσο της εταιρείας ο Χάρης Τομπούλογλου φέρεται να λαμβάνει αυστηρά μέτρα προφύλαξης, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί. Έτσι, αρχικά αποκαλούσε τα χρήματα «εισιτήρια» και εν συνεχεία «ημέρες αδείας». Ωστόσο, δεν είχε υπολογίσει ότι ο ενδιάμεσος της διαφημιστικής ήταν καλωδιωμένος με κρυφή κάμερα και κατέγραφε τις κινήσεις και τις συνομιλίες στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις τους.

Ο κοριός του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών κατέγραψε τον εξής διάλογο του Χάρη Τομπούλογλου με τον ενδιάμεσο:

Χ.Τομπούλογλου: «Εσένα να μην σου βγάλω ένα κομμάτι από όλα αυτά;

Ενδιάμεσος: «Βρε Χάρη να πάρω από τον κόπο σου;»

Λίγο πριν τη συνάντηση τους το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, προκειμένου να πάρει τα χρήματα που απαίτησε, ο ενδιάμεσος πήρε τηλέφωνο τον πρόεδρο του νοσοκομείου και του είπε: «Έχω μαζί μου τις 25 μέρες άδειας».

Όταν συνάντησε τον ενδιάμεσο, ο Χάρης Τομπούλογλου τον ρώτησε: «Τι έγινε με τις ημέρες της άδειας;». «Εδώ στο φάκελο τις έχω τις 25 ημέρες άδειας. Όλα εντάξει. Δεν πιστεύω να τα ρίξεις τα παιδιά;», ρώτησε ο ενδιάμεσος και πήρε την απάντηση του προέδρου του νοσοκομείου: «Βλάκας είσαι; Θα κάνουμε χρυσές δουλειές».

Στη συνέχεια, ο Χάρης Τομπούλογλου έδωσε το φάκελο με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα στον 40χρονο συνεργό του. Μόλις ξεκίνησαν να φύγουν εμφανίστηκαν οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. «Εσύ ποιος είσαι;», ρώτησε ο Χάρης Τομπούλογλου τον αστυνομικό. Εκείνος του απάντησε: «Εγώ κύριε πρόεδρε ήρθα για τα χρόνια πολλά...» και έδειξε τις χειροπέδες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)