to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:24 | 28.09.2018

Κοινωνία

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Ελεύθερος με όρους και ο δεύτερος κατηγορούμενος καταστηματάρχης

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασε σήμερα ο 55χρονος, ο οποίος φέρεται να είναι ο συνεργός του κοσμηματοπώλη, μαζί με τον οποίο κλωτσούν τον Ζακ Κωστόπουλο έξω από το κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας, όπως καταγράφουν τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας.


Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή που ερευνά τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου ο 55χρονος άντρας που εμφανίζεται σε βίντεο να χτυπά μαζί με τον συγκατηγορούμενο του κοσμηματοπώλη, τον 33χρονο.

Στον κατηγορούμενο για θανατηφόρα σωματική βλάβη και επικίνδυνη σωματική βλάβη, ανακριτής και εισαγγελέας όρισαν τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα. Ο 55χρονος, ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου επί της οδού Γλάδστωνος, φέρεται ενώπιον του ανακριτή να εξέφρασε τη λύπη του για την κατάληξη του Ζακ Κωστόπουλου.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του οι πράξεις του έγιναν υπό καθεστώς φόβου και απειλής εξαιτίας της κατάστασης που βρισκόταν το θύμα και είχαν σκοπό να μην κινδυνέψει είτε ο ίδιος είτε άλλος από τον ακτιβιστή ο οποίος, όπως φαίνεται να υποστηρίζει ο κατηγορούμενος, κρατούσε μαχαίρι. Υποστηρίζει επίσης ότι ο ίδιος ήταν που αφόπλισε τον 33χρονο και αμέσως απομακρύνθηκε. Τονίζει επίσης πως ούτε είχε πρόθεση και ούτε κατάφερε πλήγμα που να συνέβαλε στο μοιραίο αποτέλεσμα της απώλειας ζωής του ακτιβιστή.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο 55χρονος, μετά το αποτρόπαιο περιστατικό, υποστήριζε μέσω λογαριασμού του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τον οποίο πλέον έχει κλείσει, πως ο 33χρονος κρατούσε μαχαίρι και όταν μπήκε στο κοσμηματοπωλείο και όταν βγήκε. Στις πρώτες δε αναρτήσεις του, φέρεται να υποστήριζε πως «ο Ζακ αυτοκτόνησε με ένα γυαλί που κρατούσε, όταν πήγαν να τον ακινητοποιήσουν οι αστυνομικοί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παράλληλα, διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο της σύλληψης του Ζακ Κωστόπουλου από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ λίγο πριν τον θάνατό του, στην Ομόνοια. Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο η έρευνα θα αξιολογήσει «συνολικά την επιχειρησιακή ανταπόκριση των αστυνομικών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

  • Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Τι λέει ο κώδικας αστυνομικής δεοντολογίας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)