to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Απώλεια στήριξης

Στην οικονομική κρίση και τη διαχείριση της πανδημίας η κυβέρνηση έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολλών


Ξηλώνεται το πουλόβερ Μητσοτάκη; Το δικό του ίσως, της Ν.Δ. όχι ακόμα. Ο Κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται ανίκανος να υλοποιήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις που έχει δώσει σε ένα κάρο διαπλεκόμενους και επιχειρηματίες. Η κόντρα Μαρινάκη - Αλαφούζου με Κυριακού, που την πληρώνει ο Πέτσας, απλώς βρίσκεται στον αφρό της επικαιρότητας και μπορεί να συνεχιστεί ακόμη και στα δικαστήρια - πιθανότατα του Πειραιά, που για κάποιους είναι γνώριμα. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά περισσότερα αιτήματα που βρίσκονται για 18 μήνες σε εκκρεμότητα στα συρτάρια του Μαξίμου.

Επί της ουσίας, αυτό που κρατά την κυβέρνηση όρθια είναι η υπεροχή της στα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα. Μπορεί ο Στ. Πέτσας να δέχεται καθημερινά κριτική από ΜΜΕ που έως τώρα τον είχαν στο απυρόβλητο, αλλά αυτό οφείλεται στο ότι το νομοσχέδιο που παρουσίασε δεν αρέσει σε συγκεκριμένους ιδιοκτήτες. Εκεί οφείλεται η κριτική και η απόπειρα γελοιοποίησής του από δημοσιογράφους και ραδιοφωνικούς παραγωγούς - τζουκ μποξ (και σ’ αυτό η υπαλληλοποίηση Ψαριανού δεν μπορεί να βοηθήσει).

Ταυτόχρονα, ο Κ. Μητσοτάκης έχει μπροστά του την εθνική κρίση, με την οποία τον απειλούν μέσα από τη Ν.Δ. Παρά τους 18 μήνες ηττών στις συνόδους κορυφής, όπου αδυνατεί να κερδίσει έστω και ένα μέτρο που να μοιάζει με κύρωση στην Τουρκία, ο πρωθυπουργός επιμένει να πάει σε διάλογο με τον Εργοντάν. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας επιτίθεται στη Γερμανία και τη «γερμανοκρατούμενη» Ε.Ε. και χρησιμοποιεί διαφορετικό «λεκτικό» -για να το πούμε ευγενικά- από το Μαξίμου όσον αφορά την αποτίμηση της αποτυχίας. Δείτε τι είπαν την Κυριακή ο Στ. Πέτσας και ο Ν. Δένδιας, με διαφορά τεσσάρων ωρών. Η αποσταθεροποίηση μέσα στο κόμμα του για τον Κ. Μητσοτάκη είναι διπλή: έρχεται και από τα δεξιά και από τα αριστερά του.

Στην οικονομική κρίση και τη διαχείριση της πανδημίας η κυβέρνηση έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολλών. Το καταγράφουν ακόμη και οι συστημικές εταιρείες μέτρησης της κοινής γνώμης.

Επί του παρόντος αυξάνονται τα φαινόμενα αλαζονικής συμπεριφοράς των υπουργών. Λέει ο Θεοχάρης ότι η Ελλάδα έχει «ζηλευτή θέση» στον αριθμό των νεκρών και σε πιάνει σύγκρυο από την απουσία ενσυναίσθησης. Η απόσταση της κυβέρνησης από τους πολίτες μεγαλώνει. Το πράγμα έχει βρομίσει και δεν ξεμυρίζει ούτε με χρυσοχοϊδιτικό αυταρχισμό ούτε με λογοκρισία.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)