to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:18 | 10.01.2017

Κοινωνία

Αποκλεισμένα τα χωριά στον ορεινό όγκο του Λεπέτυμνου στη βόρεια Λέσβο

Μεγάλα προβλήματα δημιούργησε η χθεσινή σφοδρή χιονόπτωση που έπληξε τη Λέσβο. Σήμερα οι βροχές έλιωσαν τα χιόνια μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης, έξω από αυτήν όμως κι ιδιαίτερα στα ορεινά οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται οξύνοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση.


Αποκλεισμένα είναι σήμερα τα χωριά στον ορεινό όγκο του Λεπέτυμνου στη βόρεια Λέσβο και συγκεκριμένα η Συκαμνιά και η Σκάλα Συκαμνιάς, η Άργενος, η Πελόπη, η Κάπη, η Κλειού, το Υψηλομέτωπο, ο Λεπέτυμνος. Αποκλεισμένα είναι και τα ορεινά χωριά του Πλωμαρίου, Μεγαλοχώρι, Νεοχώρι, Ακράσι και Αμπελικό. Σύμφωνα με το σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ τα περισσότερα από τα χωριά αυτά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης, εδώ και 15 περίπου ώρες. Επίσης, στον ορεινό όγκο του Λεπέτυμνου βρίσκονται εδώ και δύο ημέρες εγκλωβισμένοι στις στάνες τους έξι κτηνοτρόφοι, ενώ έχει ζητηθεί από τις περιοχές αυτές και η μεταφορά ασθενών και ιδιαίτερα νεφροπαθών που χρήζουν αιμοκάθαρσης.

 

Ανάλογα προβλήματα αποκλεισμών αντιμετωπίζουν και τα χωριά στον ορεινό όγκο της Αγιάσου στον Όλυμπο και στη δυτική Λέσβο όπου το χιόνι σε κάποια σημεία ξεπέρασε το 1,5 μέτρο. Προβλήματα συνεχόμενων διακοπών στην ηλεκτροδότηση λόγω βλαβών σε μονάδες παραγωγής ενέργειας καταγράφονται από χθες σε όλη τη Λέσβο. Σε αυτές γίνεται προσπάθεια οι βλάβες να αποκατασταθούν σε μεγάλο βαθμό όμως και σήμερα το απόγευμα θα υπάρξουν προγραμματισμένες εκ περιτροπής διακοπές. Χθες το βράδυ υπήρξε βλάβη και στη γραμμή της ΔΕΗ από Καλλονή προς Πέτρα και Μόλυβο με αποτέλεσμα να είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα αλλά και χωρίς νερό όλη η περιοχή. Σταδιακά η βλάβη αυτή αποκαταστάθηκε.

 

Όλα τα διαθέσιμα μέσα του Δήμου Λέσβου, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Στρατού, βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση για τη διάνοιξη των δρόμων σε ολόκληρη τη Λέσβο. «Καταβάλλοντας, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Λέσβου, το μέγιστο των προσπαθειών τους, ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση το συντομότερο δυνατό».

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)