to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:22 | 26.01.2022

Κοινωνία

Άνοιξε η Συγγρού - Σε διαρροή αποδίδουν την ισχυρή έκρηξη οι πρώτες εκτιμήσεις

Ανοιξε λίγο πριν τις 9 μ.μ. η λεωφόρος Συγγρού που παρέμενε κλειστή λόγω της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης σε κτίριο.


Αποκαταστάθηκε, πριν από λίγο, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Συγγρού, που παρέμενε κλειστή, από νωρίς το πρωί, λόγω της ισχυρής έκρηξης η οποία προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό ηλικιωμένου άνδρα, καθώς και εκτεταμένες ζημιές σε άλλα κτίρια και σπίτια.

Ο δρόμος άνοιξε στις 9 μ.μ., καθώς έπρεπε να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός του διότι υπήρχαν συντρίμμια στο σημείο με κομμάτια από τζάμια, αλλά και διάφορα υλικά.

Η κεντρική οδική αρτηρία της Αθήνας δόθηκε στην κυκλοφορία 13 ώρες μετά την έκρηξη η οποία σημειώθηκε σε εξαώροφο κτίριο της Λεωφόρου Συγγρού 3, στους Στύλους του Ολυμπίου Διός στην Αθήνα, όπου τραυματίστηκε σοβαρά και ένας 78χρονος.

Η έκρηξη σημειώθηκε στον ημιώροφο του κτιρίου, όπου είναι χώρος κατοικίας, ενώ το υπόλοιπο κτίριο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν κατοικείται, καθώς ετοιμάζονται διαμερίσματα για μίσθωση.

Ακολούθησε μικρής έκτασης πυρκαγιά, η οποία τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική και συγκεκριμένα από 18 πυροσβέστες που έφτασαν εκεί με 6 υδροφόρα οχήματα και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα.

Οι σεισμογράφοι κατέγραψαν την ένταση της έκρηξης

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο, Γεράσιμο Χουλιάρα, «Οι σεισμογράφοι στο Θησείο κατέγραψαν την έκρηξη που έγινε στη λεωφόρο Συγγρού στις 6:43 το πρωί».

Η Αστυνομία αποκλείει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha οι Αρχές έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο η έκρηξη να προήλθε από κάποια εγκληματική ενέργεια, και καταλήγουν ότι προέκυψε λόγω  λάθους  σχετικού με διαρροή αερίου, ωστόσο το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής δεν έχει εντοπίσει φιάλες υγραερίου, και καταλήγει ότι μάλλον πρόκειται για διαρροή φυσικού αερίου.

Πυροσβεστική: Είναι δεδομένο ότι υπήρξε διαρροή

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική είναι δεδομένο πλέον ότι υπήρξε διαρροή, ωστόσο, δεν έχει αποσαφηνιστεί αν επρόκειτο για φιάλη υγραερίου ή για διαρροή στο φυσικό αέριο. Σύμφωνα μάλιστα με τον ειδικό στις εγκαταστάσεις των δικτύων υγραερίου και φυσικού αερίου, μηχανολόγο - μηχανικό, Χρήστο Σαφλέκο, είναι πιθανό η έκρηξη να οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου.

«Είναι πιθανό η έκρηξη να οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου, αν και εικάζω πως εδώ μιλάμε για υγραέριο. Αρα είναι πιθανό να υπάρχει φιάλη υγραερίου. Η φιάλη υγραερίου έχει μεγαλύτερη πίεση, ενώ του φυσικού αερίου για λόγους ασφαλείας είναι πολύ μικρή, απειροελάχιστη. Για να γίνει μία έκρηξη θα πρέπει να είχε εγκλωβιστεί ο όγκος του φυσικού αερίου μέσα στο διαμέρισμα. Στα πιθανά αίτια είναι να μην έχουν τηρηθεί οι κανόνες ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται σε αυτές τις περιπτώσεις. Συνήθως, ο εγκλωβισμός υγραερίου είναι που προκαλεί την έκρηξη. Πιθανόν να υπήρχε κάποια διαρροή, αλλά δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα», τόνισε ο ίδιος μιλώντας στο Mega.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)