to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:23 | 12.04.2022

Κοινωνία

Aποκαλυπτική κατάθεση φίλης της Κάρολαϊν εκθέτει τον Αναγνωστόπουλο

Καταθέτοντας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, η κοπέλα επεσήμανε πως η Κάρολαϊν ήταν πάντα μαζί με τον κατηγορούμενο. «Μου είχε κάνει εντύπωση ότι ο ένας είχε πρόσβαση στα social media του άλλου και επίσης γνώριζαν την άμεση τοποθεσία που βρισκόταν άλλος»


Μία φίλη της δολοφονημένης Καρολάιν κι άλλος ένας αστυνομικός κατέθεσαν πριν ολοκληρωθεί η σημερινή (12/4) ακροαματική διαδικασία στη δίκη για τη γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά, τον Μάιο του 2021, με δράστη τον σύζυγό της 20χρονης και πατέρα της κόρης της Λυδίας, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Η μάρτυρας ανέφερε στο δικαστήριο ότι είχαν μειωθεί οι επαφές της με το θύμα αφότου η Καρολαιν είχε επιλέξει να κάνει οικογένεια. Μάλιστα, όπως εξήγησε, έμαθε για την εγκυμοσύνη της μια μέρα πριν γεννήσει.

«Είχαμε αρκετά αραιές συναναστροφές, σπάνια βρισκόμασταν μόνες μας. Συνήθως βρισκόμασταν με την παρουσία του κατηγορουμένου. Μου είχε κάνει εντύπωση ότι είχε ο ένας άμεση πρόσβαση στα social media του άλλου και είχαν άμεση πρόσβαση στην τοποθεσία τους», είπε η κοπέλα και συμπλήρωσε ότι η Καρολαιν είχε εκφράσει κάποια παράπονα στα οποία η ίδια δεν έδωσε σημασία, αποδίδοντάς τα στη γέννα.

«Όσο τη γνώριζα στην Αλόννησο, ήταν παρά πολύ κοινωνική, απίστευτα κοινωνική. Όταν ήρθε στην Αθήνα, άρχισε να απομονώνεται παρά πολύ. Οι σχέσεις που είχε ήταν μόνο με μένα και τη γειτόνισσά της. Στη σχολή της πήγε δύο φορές. Μου είχε πει ότι την ενδιέφερε να ασχοληθεί με τη ζαχαροπλαστική», είπε και συμπλήρωσε πως η 20χρονη «με το παιδί της είχε σχέση λατρείας, την είχε αγκαλιά όλη την ώρα».

Η μάρτυρας ξεκαθάρισε πως η Καρολάιν δεν της είχε αναφέρει προβλήματα στον γάμο της, αλλά στην ίδια είχε κάνει εντύπωση πως «δεν μπορούσε να έρθει ποτέ μόνη της κάπου κι ερχόταν με ταξί που ήταν φιλικό πρόσωπο». Αναφέρθηκε ακόμη σε συνάντηση της με την Καρολάιν, στην οποία ξαφνικά εμφανίστηκε ο Αναγνωστόπουλος.

Μάρτυρας: Ήρθε ο κατηγορούμενος απροσδόκητα εκεί που ήμασταν. Δεν είχαν συνεννοηθεί να έρθει. Απλώς τον είδαμε μπροστά μας. Είτε του το είπε ο φίλος του με το ταξί ή από την εφαρμογή.

Πρόεδρος: Έδειξε έκπληξη η Καρολάιν;

Μάρτυρας: Έδειξε δυσαρέσκεια.

Εισαγγελέας: Προσπαθώ να καταλάβω, πώς είναι δυνατόν να γίνεται υποχείριο της διάθεσης του κατηγορουμένου;

Μάρτυρας: Εγώ ίσως σκέφτηκα ρομαντικά, ότι για τον έρωτα γίνονται θυσίες. Ίσως να μην ήθελε να συζητάει μαζί μου πράγματα που τη βαραίνουν, αλλά πράγματα κοντά στην ηλικία μας. Το μόνο που μου είχε πει μια φορά σπίτι μου είναι ότι οι περισσότεροι νομίζουν ότι έχω μια τέλεια ζωή και κάνουν λάθος. Ήταν ένας άνθρωπος με φοβερή αξιοπρέπεια, δε μιλούσε γιατί δεν ήθελε να πέσει στα μάτια μου, να μη φανεί ότι χειραγωγείτο.

Εισαγγελέας: Είχατε πει ότι σας έκανε εντύπωση ο τρόπος που ενεργούσε στη ζωή της. Είχατε πει ποτέ ότι διαφωνείτε;

Μάρτυρας: Ναι, της το είχα πει. Δεν μου έδωσε το ελεύθερο να σχολιάζω, συνήθως ανακοίνωνε τις καταστάσεις. Της είχα πει ότι θα ήταν καλό να προσέχει τον εαυτό της.

Εισαγγελέας: Σας είχε εκφράσει την επιθυμία της να ζήσει ανεξάρτητα;

Μάρτυρας: Το να εγκαταλείψει τον σύζυγο της όχι, αλλά το να ζήσει ανεξάρτητα φαινόταν από τις πράξεις της.

Πρόεδρος: Θα μπορούσε να είναι μια νοικοκυρά και μια μητέρα μόνο; Όπως την ξέρετε σαν χαρακτήρα; Μας περιγράφετε μια δυναμική κοπέλα.

Μάρτυρας: Όχι, δεν ταίριαζε η προσωπικότητα της.

Ερωτήσεις από τον κατηγορούμενο

Να απευθύνει ερωτήσεις στη μάρτυρα ζήτησε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος διαφώνησε με όσα είχε καταθέσει νωρίτερα η μάρτυρας.

Κατηγορούμενος: Ο χαρακτηρισμός χειριστικός που τον ακούω συνέχεια... Από τον Σεπτέμβρη, γυρνώντας από το νησί, ξεκινήσατε να βγαίνετε κάθε Παρασκευή. Τι πιο όμορφο να βγαίνουν δυο φίλες κάθε Παρασκευή; Υπήρχε κάποια στιγμή οποιαδήποτε Παρασκευή που να είχε κάποιο πρόβλημα η Καρολάιν και δεν μπορούσε να έρθει; Είχε κάποιο περιορισμό από μένα;

Μάρτυρας: Όχι, για τις Παρασκευές δεν υπήρχε τέτοιος περιορισμός.

Κατηγορούμενος: Το μαγαζί το είχα διαλέξει εγώ ή εσείς;

Μάρτυρας: Δε θυμάμαι πως το διαλέξαμε.

Κατηγορούμενος: Στις εξόδους σας υπήρχε η οποιαδήποτε αναφορά στο τι θα ξοδέψει;

Μαρτυρας: Όχι.

Κατηγορούμενος: Από που υπήρχε ο οικονομικός έλεγχος;

Μάρτυρας: Μπορεί να είχε ελευθερία από τους δικούς της.

Κατηγορούμενος: Στη διάρκεια των εξόδων σας υπήρχε οποιαδήποτε πίεση ως προς τι ώρα θα γυρίσετε ή με ποιον είστε;

Μάρτυρας: Όχι, αλλά έτσι κι αλλιώς η εστίαση έκλεινε συγκεκριμένη ώρα.

Κατηγορούμενος: Σε ένα μεγάλο διάστημα του τελευταίου χρόνου, ίσως να ήσουν ο μοναδικός άνθρωπος, εκτός από μένα που είχε καθημερινή επαφή. Υπήρχε οποιαδήποτε στιγμή, αναφορά για κακή συμπεριφορά, για έλλειψη σεβασμού, αγάπης, ενδιαφέροντος; Έστω να σας είπε ότι την αγνόησα μια μέρα ή ότι δεν την αγαπάω.

Μαρτυρας: Όχι. Ήξερα για κάποιους τσακωμούς, αλλά είναι εύκολο σε αυτή την ηλικία να μπερδεύει κάποιος την αγάπη με τον έλεγχο.

Κατηγορούμενος: Έχετε γνωρίσει μια σχέση αγάπης και σεβασμού; Από που βγαίνει το συμπέρασμα της χειραγώγησης;

Μάρτυρας: Πρώτα απ' όλα, είχα την τύχη να τη γνωρίσω σε εφηβική ηλικία. Δεν θεωρώ ότι ήταν ένας άνθρωπος που θα πήγαινε να μετακομίσει από μόνη της στα προάστια. Όταν της είχα πει ότι μένω στον Διονύση, της είχε φανεί άσχημο που είμαι αποκομμένη από το κέντρο.

Ο αστυνομικός

Στην κατάθεσή του μάρτυρας αστυνομικός ανέφερε στο δικαστήριο για την ημέρα της σύλληψης του κατηγορούμενου και την ομολογία του. «Ήμασταν σχεδόν βέβαιοι ότι αυτός είναι ο δολοφόνος.

Υπεράσπιση: Πόσο σημαντική ήταν η παράδοση του κινητού από τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Αυτό έγινε αφού τελείωσαν όλα τα άλλα. Η ομολογία του ήταν πολύ σημαντική.

Υπεράσπιση: Ακούσατε να έχει προκύψει ασφαλής χρόνος της αφαίρεσης της κάρτας sim;

Μάρτυρας: Στοιχεία ζητήθηκαν από την κατασκευάστρια εταιρεία, το πόρισμα δεν το γνωρίζω

Πολιτική Αγωγή: Προ της ομολογίας του υπήρχε η βεβαιότητα για την εμπλοκή του;

Μάρτυρας: Ήμασταν σχεδόν βέβαιοι ότι αυτός ήταν ο δράστης.

Στη συνέχεια, ερωτήσεις στον μάρτυρα υπέβαλε ο κατηγορούμενος.

Κατηγορούμενος: Πόσα χρόνια είστε στην υπηρεσία σας;

Μάρτυρας: 23 περίπου και 10 στο Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής.

Κατηγορούμενος: Ποτέ κανένα κομμάτι κατάθεση δε βγαίνει στη δημοσιότητα. Σωστά; Στη διάρκεια εξέτασης ενός μάρτυρα, υπάρχει περίπτωση τα στελέχη που κάνουν την εξέταση να μην ωθήσουν τον άνθρωπο που καταθέτει να καταθέσει την αλήθεια; Και ότι δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται; Σωστά;

Μάρτυρας: Σωστά.

Κατηγορούμενος: Υπάρχει περίπτωση να προτείνουν σε ένα μάρτυρα να μην πει όλη την αλήθεια;

Πρόεδρος: Πείτε συγκεκριμένα την ερώτηση σας.

Κατηγορούμενος: Υπάρχει περίπτωση μάρτυρας που έχει καταθέσει ότι δεν είπε όλη την αλήθεια ή είπε ένα διαστρεβλωμένο κομμάτι της αλήθειας, να το έκανε αυτό καθ' υπόδειξη στελέχους της υπηρεσίας σας για λόγους προστασίας του;

Πρόεδρος: Για ποια μάρτυρα μιλάτε;

Κατηγορούμενος: Για την κ. Μυλωνοπούλου. Υπάρχει τέτοιο περίπτωση;

Μάρτυρας: Καμία.

Μπάμπης: Υπάρχει περίπτωση στελέχη του Εγκλημάτων Κατά Ζωής να ώθησαν να δώσει συνέντευξη σε μέσο για να πετύχει το Τμήμα κάποιο σκοπό;

Μάρτυρας: Καμία, τέτοιες κατευθύνσεις δεν δίνονται σε κανένα μάρτυρα.

Νωρίτερα, κατηγορηματική για τον βασανιστικό θάνατο της 20χρονης ήταν η ιατροδικαστής, ενώ ένας από τους αστυνομικούς που έφτασαν στον τόπο του εγκλήματος κατέθεσε μεταξύ άλλων ότι «πρώτη φορά είδα θύμα να έχει τέτοια ψυχραιμία».

Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για τις 14 Απριλίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)