to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:58 | 26.01.2023

Πολιτική

Αποκάλυψη βόμβα: Πολίτης μολύνθηκε από Predator με sms από το emvolio.gov.gr

«Φως» σε μία βαρύτατη καταγγελία πολίτη έριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης. Συγκεκριμένα, πολίτης κατήγγειλε πως λίγο πριν λάβει το sms υπενθύμισης για τον εμβολιασμό του κατά του κορωνοϊού, έλαβε μολυσμένο μήνυμα με το παράνομο λογισμικό Predator, το οποίο μόλυνε το κινητό του τηλέφωνο. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην εταιρεία Majoritas που φέρεται ότι βοήθησε τη ΝΔ να κερδίσει τις εκλογές αξιοποιώντας προσωπικά δεδομένα για να επηρεάσει τις εκλογικές τους προτιμήσεις - Εξηγήσεις από τον Πιερρακάκη ζητά ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης


Εξηγήσεις ζήτησε, αλλά εξηγήσεις δεν παίρνει ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος από τα έδρανα της Βουλής προχώρησε σε μία αποκάλυψη - βόμβα για το λογισμικό Predator, λαμβάνοντας τον λόγο στη Βουλή όπου συζητείται τη πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης μετά τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση 6 επιπλέον ατόμων από την ΕΥΠ, περιέγραψε τη διαρροή προσωπικών δεδομένων.

Συγκεκριμένα ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ότι «πολίτης του οποίου το κινητό μολύνθηκε με Predator, δέχτηκε μολυσμένο μήνυμα με παραποιημένη την διεύθυνση emvolio.gov.gr».

Ο κ. Ραγκούσης κατήγγειλε ότι ο πολίτης έλαβε το μολυσμένο sms λίγες ημέρες πριν κάνει το εμβόλιο του. «Την ώρα που περίμενε το sms του ραντεβού του, αντί να πάρει το κανονικό sms υπενθύμισης για το εμβόλιο, έλαβε μολυσμένο μήνυμα με Predator» τόνισε και αναρωτήθηκε «πώς γνώριζαν οι χειριστές του Predator, το ενιαίο κέντρο EYΠ – Predator με έδρα το Μαξίμου, για το ραντεβού του;».

«Ο πολίτης πάτησε το link γιατί περίμενε μήνυμα για το εμβόλιο του με αποτέλεσμα το κινητό του να μολυνθεί και να έχει το Predator πρόσβαση στην προσωπική του ζωή».

Ο κ. Ραγκούσης κάλεσε τον κ. Πιερρακάκη να δώσει εξηγήσεις και μίλησε για «ενιαίο κέντρο διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων των πολιτών μέσω του gov.gr και τις άλλες πλατφόρμες με το παράνομο σύστημα και τους εγκεφάλους του Predator».

Αναφέρθηκε επίσης στις καταγγελίες για την εταιρεία Majoritas η οποία διατείνεται στην ιστοσελίδα της πως βοήθησε το 2019 τη ΝΔ να κερδίσει τις εκλογές αξιοποιώντας τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών για να χειραγωγήσει τις πολιτικές και εκλογικές τους προτιμήσεις.

Διαβάστε αναλυτικά: Νέα Δημοκρατία: Μυστικές πολιτικές καμπάνιες με ρουμανική εταιρεία και χρήση προσωπικών δεδομένων

Ο κ. Ραγκούσης κάλεσε τον κ. Πιερρακάκη να έρθει άμεσα στη Βουλή και να δώσει εξηγήσεις εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη – τον εγκέφαλο της εγκληματικής οργάνωσης. Εκτός κι αν προτιμά ο κ. Πιερρακάκης - είπε ο κ. Ραγκούσης -  «να στείλει την παραίτησή του»

Απάντηση χωρίς απάντηση από Πιερρακάκη - Τα ρίχνει στους φαρμακοποιούς

Τελικά εμφανίστηκε στη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης για να απαντήσει δήθεν στον κύριο Ραγκούση για το πολύ σοβαρό θέμα που έθεσε. Ξεκίνησε την απάντησή του μιλώντας για συνωμοσιολογία για να καταλήξει να παραδεχτεί ότι πρόκειται για ένα σύστημα διάτρητο, στα δεδομένα του οποίου έχουν, όπως είπε, πρόσβαση 40.000 φαρμακοποιοί, γιατροι και ΚΕΠ.

Μάλιστα έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι ο Γιάννης Ραγκούσης είπε ότι όσοι εργάζονται στο gov.gr είναι άνθρωποι του Predator.

Ηχηρή ήταν η απάντηση του Γιάννη Ραγκούσης ο οποίος κάλεσε τον Κυριάκο Πιερρακάκη να αυτοπροστατευθεί:

«Είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό αυτό που αποτολμήσατε να κάνετε. Ξεκινήσατε με την πεποίθηση ότι έχετε μία συνωμοσιολογία, δεν ξέρατε τι έχω πει και ρωτήσατε να μάθετε τι έχω πει αλλά είχατε βγάλει από πριν συμπέρασμα. Το 80% - 90% όσων είπατε δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που είπα εγώ. Και προκαλείτε τεράστια απορία, δημιουργείτε σαφέστατη υπόνοια ενοχής από την ώρα που αυτήν την καταγγελία που κάναμε την διαχειριστήκατε με αυτόν τρόπο. Ουδέν ψευδέστερον πως είπα ότι οι άνθρωποι του gov.gr είναι άνθρωποι του Predator. Είπατε ότι είπα ότι το μολυσμένο sms ήρθε από το emvolio.gov.gr. Είναι ντροπή αυτό που κάνετε. Προφυλαχθείτε, αυτοπροστατευτείτε».


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)