to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:40 | 08.06.2022

Όλγα Στέφου

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Αποκάλυψη τώρα!

Αντί να εμφανιστούν πυροσβέστες, εμφανίστηκαν ψεύτικοι λογαριασμοί στα κοινωνικά δίκτυα που λένε ότι και για τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές η Αριστερά φταίει


(φωτ.: EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Σαν να σκηνοθετεί τις καλοκαιρινές μας εικόνες ο Κόπολα. Τη νύχτα της Δευτέρας ένα εργοστάσιο πλαστικών στον Ασπρόπυργο πήρε φωτιά. Οι εικόνες ήταν τρομακτικές, οι αναθυμιάσεις περισσότερο. Το πρωί της Τρίτης διαβάσαμε ότι πάνω από τις εκεί περιοχές της Αττικής έχει «κουρνιάσει» ένα τοξικό νέφος. Και τα πλαστικά καίγονται ακόμη, και θα καίγονται για μέρες.

Λένε ότι έπεσε στο εργοστάσιο κεραυνός. Τι δουλειά έχει ο κεραυνός να πέφτει όπου του καπνίσει στη λεηλατημένη από τις περσινές πυρκαγιές Αττική κανένας δεν μπορεί να καταλάβει. Και πώς ξέφυγε η πυρκαγιά σε εργοστάσιο πλαστικών, με την Πυροσβεστική να παλεύει επί τρεις ημέρες σε ακόμη δύο μέτωπα, είναι απορίας άξιο. Ευτυχώς, στείλαμε όπλα στην Ουκρανία όμως και έπιασε τόπο το ΑΕΠ.

Οπότε τώρα έχουν τοξικό νέφος πάνω από τα κεφάλια τους, έχει και αέρα, σε λίγο θα το μυρίσουμε στις αθηναϊκές μας μπουγάδες. Η οδηγία, πάντως, είναι καταπληκτική: να μην κυκλοφορούν, να μην ανοίγουν παράθυρα και να είχαν κάνει σοφότερες επιλογές ζωής ώστε να μένουν κάπου καλύτερα. Για να μειώσει την εντύπωση που αφήνουν οι αναθυμιάσεις και οι εικόνες όμως, η Περιφέρεια Αττικής έκρινε ότι η ατμόσφαιρα είναι αρκετά καθαρή ώστε να μην κλείσουν τα σχολεία… Ας βγάλουν βράγχια, στην τελική. Παιδιά είναι και μαθαίνουν γρήγορα.

Ίσως να ξέρουν κάτι που εμείς δεν ξέρουμε. Η υπουργός Θρησκευμάτων επισκέφθηκε πρόσφατα την Ιερά Σύνοδο εξάλλου, μπορεί να τις έδωσαν πληροφορίες αυτοί που έχουν τα πολλά κονέ. Καλού-κακού, ας κρύψετε τους πρωτότοκους υιούς πάντως…

Τουλάχιστον όμως η κυβέρνηση διακατέχεται από ψυχραιμία. Αντί να εμφανιστούν πυροσβέστες, εμφανίστηκαν ψεύτικοι λογαριασμοί στα κοινωνικά δίκτυα που λένε ότι και για τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές η Αριστερά φταίει. Βάζουμε πράκτορες για να πλήξουμε το προφίλ του Μητσοτάκη εν ολίγοις. Με πρώτο πράκτορα το… πουλί που ξεκίνησε τη φωτιά στη Βούλα. Τη φωτιά που έκαψε σπίτια.  Ίσως το πουλί να ήταν φοίνικας, κι όπως θέλει ας το πάρει καθένας.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)