to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:44 | 11.04.2022

Πολιτική

Εστία της Κυριακής: Η κυβέρνηση γνώριζε για τις κασέτες «Αζόφ»

Τις είχε στείλει ο Ζελένσκυ στην Αθήνα αποκαλύπτει η Εστία


Αναγκάστηκα να επιστρατεύσω το αποθηκευμένο στις αναμνήσεις μου ταλέντο του Ηρακλή Πουαρό, για να εξακριβώσω ποιος φέρει την ευθύνη για την «εισβολή» από το παράθυρο στο ελληνικό κοινοβούλιο νεοναζί από το Τάγμα Αζόφ. Η έρευνά μου πήγε σε βάθος. Και σκαλίζοντας περισσότερο και από τον «επίμονο κηπουρό» πληροφορήθηκα ότι τις κασσέττες –διότι περί κασσεττών επρόκειτο– που έπαιξαν στη Βουλή με πρωταγωνιστές τους δυο Αζοφίτες ομογενείς, τις είχαν στείλει οι Ουκρανοί σε κυβερνητικά γραφεία κι από εκεί κατέληξαν σε ιδιωτική εταιρεία παραγωγής για να γίνει επεξεργασία εικόνας και ήχου. Αυτό ήταν απαραίτητο, διότι θα έπρεπε και οι διερμηνείς –σέ μια σπαστή διαδικασία από τα ουκρανικά στα αγγλικά και από τα αγγλικά στα ελληνικά– να είναι κάπως προετοιμασμένοι. Κοινώς, το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε το περιεχόμενο των κασσεττών.

Όμως ο προβληματισμός ήταν μεγάλος. Να κόψουν τις βιντεοκασσέττες και τους δυο νεοναζί κινδυνεύοντας να έρθουν αντιμέτωποι με πιθανή ακύρωση της εμφάνισης Ζελένσκυ ή να τις αφήσουν να παίξουν, κι όποιος κατάλαβε… κατάλαβε. Αυτά κι αν είναι διλήμματα. Μου λένε ότι οι επιφορτισμένοι με τις υπερπαραγωγές μαξιμιλιανοί –ξέρει από αυτά και ο κ. Ζελένσκυ– δεν μάδησαν ολόκληρη την μαργαρίτα. Στην ζυγαριά η ακύρωση της ομιλίας Ζελένσκυ θα προκαλούσε μεγαλύτερο πολιτικό κόστος από μια παράλληλη εμφάνιση δυο νεοναζιστών που ενδεχομένως σκέφτηκαν, να μην έπαιρνε και μεγάλη διάσταση, εάν την επικάλυπταν συναισθήματα συγκίνησης από την παρέμβαση του Ουκρανού Πρωθυπουργού. Ολόκληρο «Ελευθερία ή Θάνατος» ακούστηκε από τα χείλη του κ. Ζελένσκυ. Κάπως έτσι η Κυβέρνηση πήρε το ρίσκο, και τα αποτελέσματα είναι γνωστά.

Μαθαίνω μάλιστα ότι επικρατεί αναστάτωση και στους κόλπους της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας για την κηλίδα αυτή που αμαύρωσε την εκδήλωση για την ομιλία Ζελένσκυ ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας και της Εθνικής Αντιπροσωπίας. Από αρμόδια πηγή πληροφορούμαι ότι ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κώστας Τασούλας το μόνο που ήξερε ήταν ότι επρόκειτο να εμφανιστούν άλλοι δυο Έλληνες ομογενείς της Μαριούπολης, οι οποίοι μάλιστα επρόκειτο να μιλήσουν στην ελληνική γλώσσα. Κι εκεί κάπου ο κ. Τασούλας ησύχασε. Όταν εμφανίστηκαν οι μασκοφόροι, το Κοινοβούλιο πάγωσε. Τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν της αιθούσης, το κόμμα της αξιωματικής Αντιπολίτευσης έθεσε το ζήτημα στη Διάσκεψη των Προέδρων και ο Πρωθυπουργός κατεγράφη να διαπιστώνει πως επρόκειτο για ιστορική μέρα. Βεβαίως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε μετά να διορθώσει την κατάσταση αποδοκιμάζοντας την εμφάνιση των νεοναζί, όμως το κακό είχε γίνει.

Η «Εστία» αποκάλυψε τη μεγάλη δυσαρέσκεια των δυο πρώην Πρωθυπουργών, των κ. Καραμανλή και Σαμαρά, για το προσβλητικό συμβάν στο εθνικό κοινοβούλιο. Ο κ. Κώστας Καραμανλής εξέφρασε τη δυσφορία του σε συνομιλητές του με επισήμανση και για την απουσία της παραμικρής αναφοράς σήν εισβολή στην Κύπρο από την Τουρκία. Για «μεγάλο λάθος» μίλησε και ο κ. Αντώνης Σαμαράς στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Καταλήγω πως η πρόσκληση του Προέδρου της Ουκρανίας κ. Ζελένσκυ από τον κ. Πρωθυπουργό, να απευθυνθεί στην ελληνική Βουλή, γύρισε μπούμερανγκ στην Κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου. Γενικώς μου φαίνεται ότι υπήρξαν αρκετά οργανωτικά κενά. Το λέω, διότι η πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ελλήνων ομογενών της Μαριούπολης κ. Προτσένκο, αν και προσεκλήθη στη Βουλή, όχι μόνο δεν πήρε θέση στα θεωρεία, αλλά παρέμεινε μόνη στο Εντευκτήριο του Κοινοβουλίου να παρακολουθεί σαν την καλαμιά στον κάμπο την παρέμβαση του Ουκρανού Προέδρου από ένα μόνιτορ!

Πηγή: newsbreak.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)