to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:20 | 30.01.2023

Πολιτική

Αποκάλυψη από το «Βήμα»: Νονοί συνομιλούν με την ΕΛ.ΑΣ. και έχουν «άκρες» στο Υπουργείο

Αποκάλυψη-βόμβα κάνει η εφημερίδα το βήμα της Κυριακής αποκαλύπτοντας ότι νονοί της νύχτας συνομιλούν με ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ. Κάθαρση τώρα αναφέρει στο πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα - Ο Ντογιακος ανέθεσε σε δύο εισαγγελείς να ψάξουν σχέσεις της ΕΛ.ΑΣ με τη μαφία - Σκληρή ανακοίνωση από τον τομεάρχη Προ.Πο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστο Σπίρτζη, αλλά και από την Κουμουνδούρου


Στο πρωτοσέλιδο αποκαλύπτει τέσσερεις διαλόγους μέλος ενός κυκλώματος προστασίας που φέρεται να συνομιλεί με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛΑΣ ζητώντας του να βοηθήσει «3 βενζινάδικα αν μπορεί» διαφορετικά ο νονός «θα απευθύνονταν στους πολιτικούς στο υπουργείο» όπως χαρακτηριστικά λέει.

Σε άλλο σημείο των διαλόγων το μέλος του κυκλώματος φέρεται να προσκαλεί τον ανώτατο αξιωματικό της ΕΛΑΣ σε ταβέρνα προκειμένου «να του δώσει τα κρασιά του» φράση που προφανώς παραπέμπει σε μαύρο χρήμα.

Υπάρχει όντως κύκλωμα που οι προσβάσεις του φτάνουν μέχρι την ηγεσία ΕΛΑΣ και Υπουργείου;  Αν ναι αυτό συνιστά μείζον θέμα για την αξιοπιστία των υπηρεσιών ασφάλειας στη χώρα και λογικά θα έπρεπε να προκαλέσει την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων δικαστικών αρχών προκειμένου να διερευνηθούν τα στοιχεία που φέρνει στο προσκήνιο το ρεπορτάζ. 

Ο Ντογιακος ανέθεσε σε δύο εισαγγελείς να ψάξουν σχέσεις της ΕΛ.ΑΣ με τη μαφία

Παρέμβαση από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα της Κυριακής” το οποίο κάνει λόγο για σχέσεις στελεχών της ΕΛ.ΑΣ με τη μαφία.

Ο κ. Ντογιάκος ζητεί μάλιστα η προκαταρκτική εξέταση να ανατεθεί σε δύο εισαγγελείς, τακτικό και επίκουρο, με στόχο να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η ολοκλήρωση της έρευνας.

Έρευνα διέταξε ο Θεοδωρικάκος

Έρευνα διέταξε από την πλευρά του και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, δεν υπάρχει καμία καταγγελία ούτε ενημέρωση από κάποια αρμόδια Αρχή μέχρι στιγμής για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ωστόσο, ξεκαθαρίζεται ότι το δημοσίευμα αποστέλλεται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας για να ξεκινήσει έλεγχος από τους «αδιάφθορους» της Αστυνομίας καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ

Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας, το οποίο αναπαράγεται σε ιστοσελίδες του Διαδικτύου και αφορά σε μέλη παράνομων κυκλωμάτων, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι:

Καμία σχετική, συγκεκριμένη καταγγελία δεν έχει περιέλθει σε γνώση κάποιας Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, ούτε έχει υπάρξει κάποια σχετική ενημέρωση από άλλη αρμόδια Αρχή, προκειμένου στη συνέχεια να κινηθούν οι προβλεπόμενες προανακριτικές και διοικητικές διαδικασίες.

Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποστέλλεται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

«Ο Θεοδωρικάκος συνεχίζει να κάνει τον ανίδεο για τη Greek mafia»

Ανυποχώρητη μομφή του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εναντίον του Τάκη Θεοδωρικάκου με φόντο τις αποκαλύψεις για συνομιλίες ανώτατων αξιωματικών της ΕΛΑΣ με «νονούς της νύχτας».

Ο Χρήστος Σπίρτζης με αυστηρή ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για διαφθορά στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ και αφού ρωτάει ευθέως τον υπουργό Προ.Πο της κυβέρνησης Μητσοτάκη εάν «μπορεί να μας ενημερώσει αν στις προ ημερών κρίσεις αναβάθμισε τον κ. Δάβαλο;» και «αν σήμερα είναι ενημερωμένος για την υπόθεση της Greek mafia;», τον κατηγορεί για προπαγάνδα, αλλά και για αναποτελεσματικότητα στο ζήτημα της αντιμετώπισης του εγκλήματος και της ασφάλειας του πολίτη.

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Κρύβονται για τις σχέσεις ανθρώπων τους στην ηγεσία της ΕΛΑΣ με τη μαφία

Έξι αμείλικτα ερωτήματα θέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Θεοδωρικάκο για την διασύνδεση ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ με νονούς της νύχτας, λαθρεμπόρους και μαφιόζους. Ο υπουργός ΠΡΟΠΟ δεν φάνηκε και πολύ πρόθυμος να απαντήσει στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

«Η απροθυμία του σήμερα να απαντήσει σε αμείλικτα ερωτήματα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και η αναφορά του σε «κάθαρση» της ΕΛ.ΑΣ με τις κρίσεις που έγιναν, δημιουργεί εύλογα, έξι ερωτήματα» σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ με πρόσωπα του υποκόσμου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτά τον υπουργό: 

Γνώριζε για παράνομη δράση αξιωματικών που αποστρατεύθηκαν και δεν τους έστειλε στη Δικαιοσύνη;
Πώς μιλά για «κάθαρση» όταν αναβαθμίζει κατηγορούμενους;
Γιατί δεν έστειλε την υπόθεση των επίορκων αστυνομικών στον Εισαγγελέα νωρίτερα, αφού τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από το Βήμα προέρχονται από υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ και δεν μπορεί να μην τα γνώριζε;
Γιατί δεν απάντησε εάν ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που αναφέρεται στις αποκαλύψεις ότι σχετίζεται με προστασία σε βενζινάδικα, βρίσκεται στην ηγεσία του Υπουργείου και συμμετείχε στις αποφάσεις για τις προ ημερών κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ;
Γιατί δεν απάντησε εάν είναι ο διευθυντής του ένας από τους συνομιλητές των μαφιόζων στο ρεπορτάζ του Βήματος;
Γιατί δεν
απάντησε εάν υπάρχουν καταγγελίες για τον αξιωματικό που προτείνει για επικεφαλής στο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ;»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)