to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Αποκαλύψεις που καίνε ένα αφήγημα

Βολεύει πολύ να φορτώνεις τις αποκαλύψεις σε σκοτεινά παράκεντρα που μοναδικό σκοπό έχουν να λερώνουν το προφίλ του πεντακάθαρου Κυριάκου Μητσοτάκη


Επτά Τούρκοι πρώην στρατιωτικοί και ένας δάσκαλος, οι οποίοι καταδικάστηκαν φέτος στην πατρίδα τους για φερόμενες σχέσεις με τον άνδρα που κατηγορείται ότι οργάνωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, είχαν προσπαθήσει τον περασμένο Μάρτιο να ζητήσουν άσυλο στην Ελλάδα, αλλά οι ελληνικές Αρχές τούς επέστρεψαν στη θάλασσα παρότι είχαν ήδη φτάσει στη στεριά, αποκαλύπτει επιστολή που απέστειλε η επίσημη Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες. Επτά πρώην στρατιώτες και ένας δάσκαλος που έφτασαν με λέμβο στη Σάμο τον περασμένο Μάρτιο δεν έτυχαν του διεθνώς κατοχυρωμένου δικαιώματος να αιτηθούν άσυλο και εγκαταλείφθηκαν στα ανοιχτά, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας του Solomon σε συνεργασία με το Balkan Investigative Reporting Network (BIRN). Οι επτά πρώην στρατιώτες βρίσκονται σήμερα έγκλειστοι σε τουρκικές φυλακές.


Η επιστολή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες επικαλείται τον δικηγόρο των οικογενειών, σύμφωνα με τον οποίο οι οκτώ εξαναγκάστηκαν να επιβιβαστούν σε σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού και μεταφέρθηκαν πίσω στη θάλασσα, όπου εντοπίστηκαν από τις τουρκικές Αρχές, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν σε δίκη.

Αυτή είναι ακόμα μία είδηση που, στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα περάσει στα ψιλά, εάν δεν την πάρουν κάποιοι να τη χρησιμοποιήσουν για να ανακυκλώσουν το αφήγημα των εχθρών του έθνους που αναπαράγουν ψευτοειδήσεις, όπως αυτές για τα pushbacks της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μόνο και μόνο για να παίξουν το βρόμικο παιχνίδι της Άγκυρας.

Βλέπεις, βολεύει πολύ να φορτώνεις τις αποκαλύψεις σε σκοτεινά παράκεντρα που μοναδικό σκοπό έχουν να λερώνουν το προφίλ του πεντακάθαρου Κυριάκου Μητσοτάκη, που ουδέποτε έχει λερώσει τα χέρια του στο Αιγαίο και στον Έβρο. Μόνο που το αφήγημα μπάζει όταν για όλα σού φταίνε οι δήθεν «πράκτορες» των Τούρκων κι εσύ στέλνεις πεσκέσι Τούρκους αντικαθεστωτικούς στα μπουντρούμια του Ερντογάν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)