to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:46 | 19.03.2018

Πολιτική

Αντιπερισπασμός ελέω Novartis: «Αποκαλύψεις» για το ΚΕΕΛΠΝΟ υπόσχεται ο Αδ. Γεωργιάδης

Μετά τον ορυμαγδό δημοσιευμάτων για τις «υπουργικές εξυπηρετήσεις» του σημερινού αντιπροέδρου της ΝΔ «στον Mr Novartis», ο Αδ. Γεωργιάδης προγραμματίζει συνέντευξη Τύπου για αύριο, Τρίτη, στα γραφεία της ΝΔ


Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης θα δώσει αύριο, Τρίτη, στις 11:00, στα γραφεία του κόμματος, συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, «θα προχωρήσει σε αποκαλύψεις για το ΚΕΕΛΠΝΟ».

Στο προσκήνιο εξυπηρετήσεις Γεωργιάδη στη Novartis

Φαίνεται ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επιχειρεί να απαντήσει στον καταιγισμό δημοσιευμάτων για την προνομιακή του σχέση, κατά τη θητεία του στο υπουργείο Υγείας με την Novartis.

Όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία που έφεραν στο φως της δημοσιότητας μέσα στο Σαββατοκύριακο οι εφημερίδες Δημοκρατία και Documento, ο πρώην υπουργός Υγείας και νυν αντιπρόεδρος της ΝΔ, είχε τόσο οικειότητα με τον Mr Novartis Κωνσταντίνο Φρουζή, που εκείνος… τον «διέταζε» σε ενικό πρόσωπο, με τον δεύτερο να κάνει τις εντολές Φρουζή… νόμο του κράτους. Ο Φρουζής είναι μάλιστα τόσο αλαζόνας για τις διασυνδέσεις του, που σε έκθεση που αποστέλλει σε ανώτερο του, κομπάζει για τη δυνατότητα του να παρέμβει σε υπουργικές αποφάσεις με την ιδιότητα του προέδρου του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ). Γράφει συγκεκριμένα για το πως έχει πετύχει κάτι τέτοιο τη φράση: «Achieved through my SFEE hat».

Υπενθυμίζεται πως όπως αποκάλυψε η Αυγή, ο Φρουζής μπαινόβγαινε στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντήσει τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ είχε κάνει τρεις συναντήσεις με τον Γ. Στουρνάρα, και είχε δει ακόμη πέντε υπουργούς της ΝΔ και τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο.

Με αφορμή μάλιστα ανακοίνωση της γαλάζιας παράταξης που μετά από μια εβδομάδα εκκωφαντικής σιωπής μίλησε για να χαρακτηρίσει «μετρ της διαπλοκής»... τον Αλέξη Τσίπρα, το Μέγαρο Μαξίμου σχολίασε πως «αν δεν είχαν καταστρέψει μια ολόκληρη χώρα θα ήταν απλά γελοίοι. Δεν είναι όμως. Είναι επικίνδυνοι…» και σημείωσε πως «ούτε βέβαια ο κ. Μητσοτάκης αποδοκίμασε τον Πρωθυπουργό της Novartis κ. Σαμαρά, ούτε απέπεμψε τον αντιπρόεδρό του κ. Γεωργιάδη, που νομοθετούσε κατ’ εντολήν Φρουζή».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)