to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:56 | 30.06.2022

Οικονομία

Αποκαλύφθηκε το πάρτι της κυβέρνησης Μητσοτάκη: 7,5 δισ. απευθείας αναθέσεις και κλειστοί διαγωνισμοί

Σε δυσθεώρητα ύψη εκτινάχθηκε το ποσό των απευθείας αναθέσεων και των κλειστών διαγωνισμών με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ) το ποσό των απευθείας αναθέσεων και κλειστών διαγωνισμών έχει πλέον ξεπεράσει τα 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ


«Πάρτι» δίχως τέλος και… βαρέλι δίχως πάτο. Κάπως έτσι μπορούν να περιγραφούν τα τελευταία στοιχεία της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ), που καταγράφουν ότι οι απευθείας αναθέσεις και οι κλειστοί διαγωνισμοί της κυβέρνησης έχουν φτάσει στα 7,5 δισ. ευρώ.

Τα στοιχεία αποκαλύπτει η ιστοσελίδα iEidiseis.gr, αναδεικνύοντας την κυβερνητική επέλαση στα δημόσια ταμεία και τη λεηλασία των οικονομικών της χώρας.

Από την 1η Νοεμβρίου του 2020 έως και τις 28 Φεβρουαρίου του 2022  το ποσό των απευθείας αναθέσεων και κλειστών διαγωνισμών αυξήθηκε κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ και έρχεται να προστεθεί στο προηγούμενο πάρτι που είχε στήσει η κυβέρνηση, με πρόφαση κυρίως την πανδημία.

Τα στοιχεία της ΕΑΑΔΗΣΥ καταγράφουν ότι από το 1 δις. που δαπανήθηκε, τα 0,556 πήγαν σε απευθείας αναθέσεις και τα υπόλοιπα μοιράστηκαν μέσω κλειστών διαδικασιών, με τις περισσότερες των περιπτώσεων να σημειώνονται χωρίς προηγούμενη δημοσίευση για πρόσκληση ενδιαφέροντος.

Ν. Ηλιόπουλος: Οι πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν, αλλά ο Μητσοτάκης και η παρέα του συνεχίζουν το πάρτι

Σχετική δήλωση έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Την ώρα που οι πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα, το ενοίκιο και περιορίζουν ακόμη και βασικά είδη κατανάλωσης, ο κ. Μητσοτάκης και η παρέα του συνεχίζουν το πάρτι.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο ιστότοπος ieidiseis.gr, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, μόλις σε τέσσερις μήνες, από την 1η Νοεμβρίου 2021 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022, σπατάλησαν ακόμα ένα 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε απευθείας αναθέσεις και κλειστές διαδικασίες σε κολλητούς και φίλους, με το συνολικό ύψος να ξεπερνάει πλέον τα 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Την ώρα που μοιράζουν προεκλογικά ανεπαρκή επιδόματα στον κόσμο κάποιοι συνεχίζουν το πλιάτσικο στα δημόσια ταμεία.

Πολύ σύντομα ο ελληνικός λαός με την ψήφο του θα βάλει τέλος στο πάρτι. Και να μην έχει καμιά αμφιβολία ο κύριος Μητσοτάκης: τίποτα δεν θα ξεχαστεί την επόμενη μέρα».

Μέρα25: Τα ρεκόρ των απευθείας αναθέσεων που κρύβονται πίσω από τον μανδύα της πανδημίας αποδεικνύουν πως μόνο η Ρήξη με την ολιγαρχία αποτελεί διέξοδο

Το ρεκόρ των 7,5 δις απευθείας αναθέσεων και κλειστών διαγωνισμών που κρύβονται πίσω από τον μανδύα των πολιτικών που ασκήθηκαν εν μέσω πανδημίας, όπως καταδεικνύει δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό τύπο (ieidiseis.gr), σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, καταδεικνύει πως η μεγάλη λεηλασία συνεχίζεται, τη στιγμή που η κοινωνία και η οικονομία χειμάζονται και πως η μόνη διέξοδος από αυτές τις ανεπίτρεπτες πρακτικές είναι η πραγματική Ρήξη με την ολιγαρχία. Είναι σαφές πως η Μητσοτάκης Α.Ε. το έχει -κατά το κοινώς λεγόμενο- "τερματίσει" στην ασυδοσία και την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Αυτοί δηλαδή που καθημερινά παριστάνουν τους αντικρατιστές, είναι οι ίδιοι που θρέφουν γενναιόδωρα διαρκώς τα παράσιτα της ντόπιας και ξένης κρατικοδίαιτης ολιγαρχίας. Η ανατροπή όμως αυτών των φαύλων πρακτικών δεν περνάει μέσα από διαχειριστικού και "διακοσμητικού" τύπου αλλαγές, αλλά μόνο μέσα από την ανατροπή της ίδιας της δομής και της λειτουργίας της "χρεοδουλοπαροικίας η Ελλάς".

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)