to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:53 | 27.02.2020

Κοινωνία

Αποχωρούν τα ΜΑΤ από Χίο και Μυτιλήνη μετά το όργιο καταστολής

Άρον άρον αναχώρησαν τα ΜΑΤ από το λιμάνι της Μυτιλήνης ενώ το μεσημέρι θα αποχωρήσουν και από τη Χίο


Μετά από μια ακόμη νύχτα άγριας καταστολής κατά των κατοίκων της Χίου, οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποχωρούν και από τα δύο νησιά

Τα σημαντικότερα γεγονότα με μία ματιά: 

Στις 9 το πρωί αναχώρησαν οι κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ από το λιμάνι της Μυτιλήνης. Πρόκειται για τις διμοιρίες που έφτασαν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας για την επιχείρηση υπεράσπισης της επιταγμένης Καράβας και της δημιουργίας νέας δομής προσφύγων και μεταναστών.

(Λιμάνι της Μυτιλήνης)

Οι διμοιρίες επιβιβάστηκαν στο πλοίο Νήσος Ρόδος το οποίο πραγματοποίησε έκτακτο δρομολόγιο αντί για το κανονικό που θα ξεκινούσε πολλές ώρες αργότερα, μόνο και μόνο για να μεταφέρει τους άνδρες των ΜΑΤ. Στην αναχώρησε δε ήταν και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης για να πιστοποιήσει… ιδίοις όμμασι ότι φεύγουν.

(Οι δυνάμεις των ΜΑΤ αναχωρούν από τον Καρφά όπου διέμεναν προς το λιμάνι των Μεστών από όπου και θα αναχωρήσουν, left. gr)

Με το ίδιο πλοίο το οποίο αναμένεται να αφιχθεί στο λιμάνι των Μεστών, προερχόμενο από την Μυτιλήνη, θα αναχωρήσουν περί τη μία το μεσημέρι για τον Πειραιά οι διμοιρίες των ΜΑΤ  και από τη Χίο. Το πλοίο, το οποίο εκτάκτως πραγματοποιεί το συγκεκριμένο δρομολόγιο, ήδη έχει φορτώσει 12 διμοιρίες των ΜΑΤ από την Μυτιλήνη και έχει αναχωρήσει και εν συνεχεία θα προσεγγίσει τη Χίο, ενώ το λιμάνι των Μεστών επελέγη προκειμένου να αποφευχθούν νέα επεισόδια στη Χίο, που στις 11 το πρωί πραγματοποιείται και νέα συγκέντρωση.

Εκτός από τις δυνάμεις των ΜΑΤ φαίνεται ότι αποχωρούν από τα νησιά και άλλες υποστηρικτικές μονάδες της πυροσβεστικής και του στρατού, που είχαν φτάσει από άλλα σημεία της χώρας.

(με πληροφορίες stonisiastraparis)

>>Διαβαστε εδώ την αναλυτική κάλυψη της χθεσινής ημέρας

Στο Μαξίμου οι δήμαρχοι το απόγευμα

Σήμερα το απόγευμα, στις 5, αναμένεται να γίνει η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τους δημάρχους των περιοχών στις οποίες θέλει η κυβέρνηση να κατασκευάσει τα κλειστά κέντρα κράτησης.

Από τη συνάντηση θα λείπει προφανώς ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, μετά την «πόρτα» του Μαξίμου με αφορμή τις απρεπείς εκφράσεις του χθες βράδυ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, προανήγγειλε χθες τη μερική αποχώρηση των δυνάμεων των ΜΑΤ, σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης. Έδειξε ωστόσο μια εντυπωσιακή μονομέρεια στην ανάλυση της κατάστασης στα νησιά, καθώς μίλησε εκτεταμένα για επιθέσεις πολιτών κατά της αστυνομίας, όμως δεν… είδε το όργιο της αστυνομικής βίας που εξελίχθηκε το προηγούμενο διήμερο.

Τις αποκριάτικες εκδηλώσεις ματαιώνει ο Δήμος Μυτιλήνης

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος γνωστοποίησε ότι ματαιώνει τις προγραμματισμένες αποκριάτικες εκδηλώσεις ως ένδειξη «τιμής και σεβασμού στον αγώνα των ανθρώπων που μας ανέδειξαν».

Σε σχετική ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσακύρης υπογραμμίζει μεταξύ άλλων τα παρακάτω: «ανακοινώνω πως φέτος ματαιώνονται οι εορταστικές

Εκδηλώσεις των Αποκριών ως δείγμα τιμής και σεβασμού στον αγώνα των ανθρώπων που μας ανέδειξαν. Προσκαλώ όλες τις δημοτικές ενότητες και πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου Μυτιλήνης να πράξουν το ίδιο για τις εκδηλώσεις τους μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα. Πονώ πάρα πολύ για αυτή την απόφαση, γιατί έχουμε μοχθήσει. Όπως θα στενοχωρηθεί και πολύς κόσμος που το περίμενε. Όμως βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και πρέπει να κάνουμε κινήσεις και επιλογές που ενώνουν και δεν διχάζουν.

Ευχαριστώ τους συνεργάτες, τους εθελοντές και όσους κόπιασαν και λυπάμαι πολύ. Το μέλλον θα τους ανταμείψει διπλά. Το υπόσχομαι».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)