to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:23 | 16.07.2020

Πολιτική

Αποχωρήσεις από το ΜέΡΑ25 με βαριές καταγγελίες

«Γιατί αποχωρούμε από το ΜέΡΑ25; Οι λόγοι είναι πάρα πολλοί, παρακάτω θα αναφέρουμε ενδεικτικά μερικούς», αναφέρεται στο κείμενο αποχώρησης .


Πολιτικά «μαύρα σύννεφα» μαζεύονται τα τελευταία 24ωρα στο κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη μετά τις παραιτήσεις στελεχών του ΜεΡΑ25 που συνοδεύουν τις ανακοινώσεις τους με καταγγελίες για οικογενειοκρατία μέσα στο κόμμα βάζοντας στο στόχαστρο και τη σύζυγο του πρώην υπουργού Οικονομικών, Δανάη.

Σε μακροσκελές κείμενο που ανήρτησαν στo Facebook ο υποψήφιος βουλευτής Αριστοτέλης Παναγόπουλος και ο συντονιστής του ΜέΡΑ25 στην Πάτρα, Περικλής Φλωρόπουλος καταγγέλλουν τον Γιάνη Βαρουφάκη ότι «την δεδομένη στιγμή κρατά ένα κόμμα με μία κατ’επίφαση αμεσοδημοκρατία, που στην πράξη δεν υπάρχει».

Γιατί αποχωρούμε από το ΜέΡΑ25;

Οι λόγοι είναι πάρα πολλοί, στο παρακάτω κείμενο θα αναφέρουμε ενδεικτικά μερικούς.

Το ΜέΡΑ25 και ο Γιάνης Βαρουφάκης κατηγορεί την οικογενειοκρατία, την αδιαφάνεια, τον παρασιτισμό στην πολιτική, τους ναί σε όλα, αλλά για τους άλλους.
Την δεδομένη στιγμή κρατά ένα κόμμα με μία κατ’επίφαση αμεσοδημοκρατία , που στην πράξη δεν υπάρχει .

* Μας φόρεσε στο κόμμα την σύζυγο του, Δανάη Στράτου, η οποία δεν έχει βιοποριστεί ποτέ στην ζωή της,  κάνοντας δημόσιες παρεμβάσεις αλλά και αναλαμβάνοντας θέση στο κόμμα  Παράλληλα υπάρχουν άλλες οικογένειες , σύζυγοι , παιδιά , ανίψια που κατέχουν αρκετές έμμισθες θέσεις εντός του κόμματος. Κάπως έτσι καταρτίζονται και τα εκλογικά ψηφοδέλτια. 

Δανάη Στράτου και Δήμος Μούτσης στο ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25 του ...
Το καλύτερο είναι ότι είδα μπροστά στα μάτια μου , μεγαλοστέλεχος του κόμματος , να ψάχνει να βρει την τουαλέτα σε ξενοδοχείο εκ μέρους της κα. Στράτου και αφού την βρήκε, την συνόδευσε ως εκεί ( Το σκηνικό έγινε στην συνάντηση υποψήφιων βουλευτών – το οποίο μετέφερα και στα υπόλοιπα μέλη. Ένιωσα σαν να ήμουν στα ανάκτορα του Μπαγκινχαμ, βλέποντας την βασίλισσα)! 

* Ο Γιάνης Βαρουφάκης μπορεί να λέει ότι όλες οι σημαντικές συνεδριάσεις θα πρέπει να έχουν πρακτικά για να ενημερώνονται οι πολίτες, αρκεί αυτές να μην είναι της πολιτικής γραμματείας του ΜέΡΑ25 που παρότι υπάρχει δέσμευση, δεν έχουμε μάθει ποτέ και τίποτα για καμία συνεδρίαση της .

* Αφού μιλάμε για έμμισθες θέσεις και πολιτική γραμματεία, να προσθέσουμε και τους τομείς , και να δηλώσουμε ότι ποτέ στο κόμμα δεν ενημερωθήκαμε ποιοι και πως επιλέχθηκαν. Όπως τελικά τι ποσοστό του μισθού τους έδιναν οι βουλευτές προ κορωνοϊου στο κόμμα;

* Δεν μπορείς να τα βάζεις με την παρασιτική ολιγαρχία, αλλά να ψωνίζεις για τα γραφεία του κόμματος από παρασιτικές πολυεθνικές.

* Το κόμμα γέμισε με νεαρά έμμισθα στελέχη τα οποία φυσικά είναι ναί σε όλα προς τον αρχηγό, δεν έχουν ένα ένσημο εργασίας και το κυριότερο είναι αριστεριστές ή αλλιώς άτομα με τις παιδικές ασθένειες του κομμουνισμού όπως έγραφε ο Λένιν.

* Φτάσαμε στο σημείο ο Γιάνης Βαρουφάκης να εξυμνεί τον Καραμανλισμό, να τον εξισώνει με τον Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ μας καλεί να μην δαιμονοποιούμε τους ψηφοφόρους του Τραμπ. 

Δείτε εδώ :

https://www.facebook.com/watch/?v=596541207946978

https://www.youtube.com/watch…

https://www.youtube.com/watch…

* Το άλλο μεγάλο ψέμα! Δεν μας παίζουν τα ΜΜΕ και ο κακός ΣΚΑΪ . Νιώθουμε όλοι περήφανοι όμως γιατί το ONE, το διαδικτυακό κανάλι του Μαρινάκη, μας είχε πάρει εργολαβία προεκλογικά, όπως και ότι μας αγαπούν τα μέσα του Κουρή! Θα ντρεπόμασταν να το παίξουμε ( όχι να το δηλώνουμε ) αριστεροί και να έχουμε τα ΜΜΕ του Κουρή δεύτερο σπίτι μας ! Τι σχέση έχει ο Γιάνης Βαρουφάκης με τον κ. Μώραλη, δήμαρχο Πειραιά και δεξί χέρι του Μαρινάκη;

* Κοινοβουλευτικά η παρουσία του κόμματος κρίνεται ανεπαρκής κατά την ταπεινή μας άποψη.

* Μπορείς να συνεχίζεις μετά από όλα αυτά να στηρίζεις το κόμμα, να δίνεις τα 5 ευρώ, αλλά μετά μην παραπονιέσαι πως δεν γνώριζες! Η μεγάλη κλίκα του κόμματος συνεχίζει τις πληρωμένες διακοπές από το δημόσιο χρήμα και των μελών, στην Ρόδο, στην Κέρκυρα, στο εξωτερικό. Ενώ οι νεαροί αριστεριστές ζούν το ονειρό τους και ταυτόχρονα ορέγονται μία συγκυβέρνηση με το ΚΚΕ. Στην υγειά των κορόιδων. 

* Για τα εσωκομματικά δεν θα σας πούμε λεπτομέρειες καθότι τα γνωρίζουν μόνο οι εντός του κόμματος . Κανένα όργανο , πλήρης σκοταδισμός και αδιαφάνεια8.

* Παίρνουμε δημόσια λάθος θέσεις για καίρια ζητήματα όπως οι μικροπιστώσεις . Ας δείς Γιάνη , ότι μπορείς να έχεις πέντε καλές ιδέες στα οικονομικά , μπορείς να είσαι γνωστός ανά τον κόσμο , μπορείς να βγάζεις νόμιμα αρκετά χρήματα , μπορείς να έχεις πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου , αλλά τελικά δεν τα ξέρεις όλα . Ρώτα στην Γαλλία για τις μικροπιστώσεις και θα καταλάβεις .

* Με λίγα λόγια το ΜέΡΑ25 όχι μόνο δεν πρεσβεύει τις αρχές και τις αξίες του , όχι μόνο δεν τηρεί το καταστατικό του , αλλά δεν έχει ελπίδα να κυβερνήσει . Πουλά λοιπόν φθηνό λαϊκισμό που μετά βίας θα το βάλει άλλη μία φορά στην βουλή . Όλα αυτά τα κάνουν μία σέχτα αριστεριστών και καιροσκόπων ( να μην είμαστε άδικοι , υπάρχουν μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού , βουλευτές και στελέχη οι οποίοι είναι τίμιοι και αξιόλογοι ) .

* Φεύγουμε περήφανοι , ως Αριστοτέλης Παναγόπουλος χωρίς να θέλω να εκλεγώ ήμουν μακριά 250 ψήφους από την βουλευτική έδρα , πρώτος σε ψήφους με ποιοτικά κριτήρια και 99% πρώτος σε εκλογές με σταυρό στις επόμενες εκλογές . Ο Άλκης Φλωρόπουλος ως ο πρώτος εκλεγμένος από την βάση και όχι διορισμένος , συντονιστής του ΜέΡΑ25 Πάτρας . Όμως δεν μπήκαμε στην πολιτική για τα χρήματα , ούτε για τους τίτλους , φυσικά ούτε για να είμαστε πολιτικά ανακόλουθοι . Μας γνωρίζουν όλοι στην τοπική κοινωνία . Μπήκαμε για ένα καλύτερο αύριο , για αξιοκρατία , για διαφάνεια , για ελπίδα , για τον προοδευτισμό . Σε αυτό το μόρφωμα όμως , δεν έχουμε καμία θέση . 

Περικλής ( Άλκης ) Φλωρόπουλος
Αριστοτέλης ( Άρης ) Παναγόπουλος


Πληροφορίες: dailypost.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)