to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:26 | 13.01.2017

Πολιτική

Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού Αχμέτ Ιλχάν, πώς αλλάζουν οι συσχετισμοί στη Βουλή

Στην Δημοκρατική Συμπαράταξη προσχώρησε ο βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ, λίγη ώρα μετά την δήλωσή του ότι ανεξαρτητοποιείται από το Ποτάμι


Στην Δημοκρατική Συμπαράταξη προσχώρησε ο μειονοτικός βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ. Λίγη ώρα μετά την δήλωσή του ότι ανεξαρτητοποιείται από το Ποτάμι, συναντήθηκε με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά στο γραφείο της στη Βουλή. Παρόν στη συνάντηση ήταν και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, «ο οποίος τον υποδέχθηκε λέγοντας: «Καλωσόρισε στο σπίτι σου. Εργαζόμαστε σκληρά για την ενότητα όλου του χώρου».

Η κ. Γεννηματά, όπως δήλωσε λακωνικά, αποδέχθηκε την επιθυμία του κ. Ιλχάν να ενταχθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η οποία πλέον αριθμεί 18 βουλευτές και είναι ισοδύναμη τρίτη δύναμη με την Χρυσή Αυγή.

Το «προξενιό» ξεκίνησε πριν από ένα μήνα, όταν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κατά την περιοδεία του στη Κομοτηνή, συζήτησε με τον Ιλχάν Αχμέτ το ενδεχόμενο προσχώρησής του στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Δεύτερη συνάντηση έγινε μετά τις γιορτές και κλείστηκε το σημερινό ραντεβού με την κ. Γεννηματά.

Στην ίδια Κ.Ο. επιστρέφει και ο πρώην ανεξάρτητος βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος με αποτέλεσμα η γεωγραφία της Βουλής να αλλάζει ως εξής:

Δημοκρ. Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ): 18 βουλευτές

Ποτάμι: 7 βουλευτές

Ανεξάρτητοι: 6 βουλευτές

Σημειώνουμε ότι Χρυσή Αυγή και ΠΑΣΟΚ έχουν 18 βουλευτές, αλλά η ΧΑ είναι τρίτο κόμμα γιατί έχει πάρει περισσότερους ψήφους.

Σε δήλωση του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Ιλχάν Αχμέτ ανέφερε ότι ήδη έχει ενημερώσει τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, για τους λόγους της αποχώρησης του.

«Πεποίθηση μου είναι ότι ο στόχος για τη δημιουργία ενός μεγάλου ενδιαμέσου χώρου με προοδευτικό πρόσημο, με πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις τις ελληνικής κοινωνίας, στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, στις δημοκρατικές κατακτήσεις αλλά και στις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, είναι εφικτός και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε στην πρόσφατη πολιτικής μας ιστορίας» τονίζει ο Ιλχάν Αχμέτ.

Ο βουλευτής (της Δημ. Συμπαράταξης πλέον) επισημαίνει ακόμη, ότι για να υπηρετηθεί αυτός ο στόχος χρειάζεται άθροιση δυνάμεων, κοινό προγραμματικό πλαίσιο, παραμερισμός προσωπικών εγωισμών και παραλυτικών ισορροπιών στην λογική μιας ξεπερασμένης πολιτικής επετηρίδας, που απογοητεύουν τους πολίτες, παγιώνοντας την αίσθηση ότι δεν υπάρχει προοπτική για την έξοδο της χώρας από τη βαθιά οικονομική και κοινωνικής της κρίσης.

«Αυτοί είναι οι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθώ και οι αρχές που θα υπαγορεύσουν τις επόμενες κινήσεις μου» καταλήγει ο Ιλχάν Αχμέτ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)