to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:09 | 13.06.2020

Αθλητισμός

Αποχή ως διαμαρτυρία κατά του ρατσισμού συνέστησε ο Ίρβινγκ

Ο Κάιρι Ίρβινγκ, αντιτίθεται στο σχέδιο επανεκκίνησης του ΝΒΑ, και άσκησε πιέσεις στους παίκτες του ΝΒΑ για αναβολή της προγραμματισμένης επανέναρξης του πρωταθλήματος σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του ρατσισμού


Στην τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 80 παίκτες του ΝΒΑ (σ.σ. δεν συμμετείχε ο ΛεΜπρον), ο Ίρβινγκ τοποθετήθηκε ως εξής: «Δεν υποστηρίζω τη μετάβαση στο Ορλάντο. Δεν είμαι με τον συστηματικό ρατσισμό. Κάτι μου... μυρίζει. Είμαι πρόθυμος να εγκαταλείψω ό, τι έχω για την κοινωνική μεταρρύθμιση. Η τηλεδιάσκεψη διήρκησε δύο ώρες και για μία τουλάχιστον ώρα, οι ΝΒΑers επικεντρώθηκαν στην ανάγκη για μεταρρύθμιση της κοινωνικής δικαιοσύνης, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό. «Είτε θέλουμε να το παραδεχθούμε είτε όχι, κάθε ημέρα που ξυπνάμε είμαστε στο στόχαστρο ως μαύροι άνδρες,» φέρεται να επισήμανε ο Ίρβινγκ.

Επιπρόσθετα, για αρκετή ώρα, οι παίκτες του ΝΒΑ εξέφρασαν την ανησυχία τους για τον κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού. Η φυλετική αδικία ήταν πάντως το νούμερο ένα θέμα συζήτησης. Το συμπέρασμα της τηλεδιάσκεψης ήταν ότι αυξάνονται οι «φωνές» που θέλουν διακοπή της σεζόν στο ΝΒΑ. Πάντως, ο Κάιρι Ίρβινγκ τόνισε στους συμμετέχοντες παίκτες του ΝΒΑ στην τηλεδιάσκεψη ότι παρά την αντίθετη άποψή του, προτίθεται να υποστηρίξει τους παίκτες εάν τελικά αποφασίσουν να προχωρήσουν στην προγραμματισμένη επανεκκίνηση της σεζόν στο Ορλάντο. 

«Αν αξίζει το ρίσκο, ας το κάνουμε. Αλλά αν δεν το πιστεύετε όλοι, τότε εντάξει. Έχουμε επιλογές και για τις δύο περιπτώσεις. Ας βρούμε μία μέση οδό ως οικογένεια,» ήταν τα λόγια του σταρ των Μπρούκλιν Νετς Κάιρι Ιρβινγκ προς τους συναδέλφους του. Αρκετοί ΝΒΑερς εξέφρασαν πάντως την άποψη ότι θα είναι πιο εύκολο να εκφράσουν τη θέση τους κατά του ρατσισμού αν συνεχιστεί η σεζόν, μέσω συνεντεύξεων ή εκδηλώσεων και ενεργειών.

Στην τηλεδιάσκεψη τέθηκαν επίσης οι οικονομικές συνέπειες που θα μπορούσε να επιφέρει η απόφαση για αποχή από πλευράς παικτών (αφού τυχόν άρνηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε "σπάσιμο" της διασυλλογικής σύμβασης και ένα πιθανό lock out). Ο κίνδυνος για τραυματισμούς αν συνεχιστεί η σεζόν, αλλά και οι πιθανότητες να διεξαχθεί η επόμενη αγωνιστική περίοδος (2020-21) κεκλεισμένων των θυρών υπήρξαν επίσης από τα βασικά θέματα συζητήσεις στην τηλεδιάσκεψη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)