to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:23 | 25.10.2013

Πολιτική

Απογειώνουν το κόστος της παρέλασης με τανκς από τη Θράκη

Παρά τις διαβεβαιώσεις Αβραμόπουλου


Ενώ ο Δ. Αβραμόπουλος επιμένει ότι τα τανκς στις παρελάσεις αποτελουν «δόξα και τιμή», ψαρεύοντας στα θολά νερά της ακροδεξιάς, πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταφέρονται τεθωρκισμένα από τη Θράκη στη Θεσσαλονίκη παρά τις υποσχέσεις του ίδιου του υπουργού Άμυνας ότι θα κρατηθεί χαμηλά το κόστος με τη χρησιμοποίηση αρμάτων μόνο από μονάδες κοντά στη συμπρωτεύσουσα. Φαίνεται ότι η χορηγία της Motor Oil δίνει μεγάλη άνεση για φιέστες πατριδοκαπηλείας... Όπως αναφέρει το «Δίκτυο Σπάρτακος»:

"Θυμίζουμε ότι  απαντώντας στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την απόφαση του υπουργείου για επιστροφή μηχανοκίνητων και ιπτάμενων μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ο κ.Αβραμόπουλος είχε δηλώσει: «H παρέλαση θα γίνει κανονικά όπως έχει σχεδιαστεί, με τη συμμετοχή μηχανοκίνητων τμημάτων που βρίσκονται σε μονάδες γύρω από τη Θεσσαλονίκη, του αεροσκάφους επιδείξεων F-16 και ενδεχομένως και μαχητικών αεροσκαφών». Αυτό σήμαινε ότι θα χρησιμοποιηθούν  μόνο άρματα από κοντινές μονάδες (Λιτόχωρο και Άσσηρος), τα παλαιότερου τύπου Λέοπαρντ 1 Α5. Όμως οι δεσμεύσεις του πολιτικού της ΝΔ και Υπουργού της Εθνικής Άμυνας αποδείχτηκαν τζούφιες.
Σύμφωνα με  δημοσιεύμα του onalert.gr πραγματοποιείται  η μεταφορά των LEOPARD 2A6 HEL από τη Θράκη. Διαβάζουμε:

«Με δόξα και τιμή βεβαίως πρέπει να γίνονται οι παρελάσεις ,όπως είπε ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος και αυτό είναι σωστό. Ωστόσο επειδή η περίοδος που διανύει η χώρα δεν είναι η καλύτερη ως γνωστόν δεν καταννοούμε γιατί αυτή η “δόξα και τιμή” επιβεβαιώνεται μόνο με τ΄ άρματα μάχης, τα οποία όπως μαθαίνουμε μεταφέρονται ακόμη και από τη Ξάνθη, για να έχει και Leopard 2 A6 HEL η παρέλαση. Να μην δούμε τα άρματα που πληρώσαμε χρυσάφι αλλά μέχρι πρόσφατα δεν είχαν πυρομαχικά και σήμερα έχουν τα ...απαραίτητα;
Σήμερα έγινε γνωστό ότι ήδη μεταφέρθηκαν από την Ξάνθη στην Θεσσαλονίκη τα υπερσύγχρονα άρματα Λέοπαρντ 2 A6 ΗΕL! Στρατιωτικές πηγές του ΓΕΣ αναφέρουν ότι αυτή την ώρα καθορίζεται πόσα από τα 14 αρχικώς προγραμματισμένα Λέπαρντ 1 Α5 θα παρελάσουν, πόσα και αν θα αντικατασταθούν από Λέοπαρντ 2 A6 ΗΕL ή αν θα πάρουν μέρος όλα! Ωστόσο την ίδια ώρα το ΓΕΕΘΑ  ανέφερε ότι θα είναι τα 14 Λέοπαρντ 1Α5 και 6 Λέοπαρντ 2 Α6 ΗΕL και ότι όλα θα πάρουν μέρος στην παρέλαση...»."

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)