to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:28 | 14.04.2023

Πολιτική

Σε κατ' οίκον περιορισμό από σήμερα το μεσημέρι η Εύα Καϊλή

Σε κατ' οίκον περιορισμό μέχρι τη δίκη της από σήμερα το μεσημέρι η ευρωβουλεύτρια και πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου - Ήταν η τελευταία του Qatargate που παρέμενε στη φυλακή - Οι όροι αποφυλάκισής της


Η Εύα Καϊλή βρίσκεται και επίσημα εκτός φυλακής και στο σπίτι της με βραχιολάκι σε καθεστώς κατ' οίκον περιορισμού.

Η ευρωβουλεύτρια και πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πέρασε την πόρτα των βέλγικων φυλακών Χάρεν λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, επιβαίνοντας σε υπηρεσιακό αυτοκίνητο που τη μετέφερε σπίτι της για να βρεθεί δίπλα στην κόρη της. Θα παραμείνει εκεί μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της για το σκάνδαλο του Qatargate, στο οποίο έχει βρεθεί συγκατηγορούμενη με τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι και τους Αντόνιο Παντσέρι, Αντρέα Κοζολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα.

«Με περιμένει η κόρη μου. Είμαι πολύ χαρούμενη. Ο αγώνας συνεχίζεται με αποφασιστικότητα από τους δικηγόρους μου», είπε η κατηγορούμενη στην πρώτη της δήλωση έξω από τη φυλακή. Μαζί με την κατηγορούμενη ευρωβουλεύτρια και ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.


Η στιγμή της εξόδου της Εύας Καϊλή από τη φυλακή, μέσα στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο:

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου 2022 στο σπίτι της στις Βρυξέλλες επ' αυτοφώρω και η βουλευτική της ασυλία ήρθη αμέσως. Κατηγορήθηκε τότε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος και μεταφέρθηκε στις φυλακές Χάρεν, που βρίσκονται στα περίχωρα των Βρυξελλών, στο πλαίσιο της προφυλάκισής της.

Σημειώνεται ότι ήταν ένα από τα πέντε άτομα που συνελήφθησαν και τους απαγγέλθηκαν ποινικές κατηγορίες από τις βελγικές αρχές, μαζί με τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, τον πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι (φερόμενο ως εγκέφαλο), τον διευθυντή της ΜΚΟ Νικολό Φίγκα-Ταλαμάνκα και τον Βέλγο ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα, και ήταν η τελευταία που παράμενε στη φυλακή καθώς όλοι οι προαναφερθέντες έχουν ήδη αποφυλακιστεί.

Οι όροι της αποφυλάκισής της

Η Εύα Καϊλή θα αποφυλακιστεί σήμερα με βραχιολάκι, ενώ εκτός αυτού θα χρειαστεί να τηρήσει μια σειρά ακόμα από όρους.

Μόλις επιστρέψει σπίτι της, υποχρεούται να δώσει στις αρχές το κινητό που θα χρησιμοποιεί στο οποίο θα πρέπει να είναι διαθέσιμη αν την αναζητήσουν οι αρχές, ανά πάσα ώρα. Επιπλέον, η μόνη μετακίνηση που της επιτρέπεται είναι για επείγοντα ιατρικά θέματα και για λόγους ανωτέρας βίας και μόνο μετά από άδεια του Εισαγγελέα.

Τέλος, ισχύει και απαγόρευση εξόδου στο εξωτερικό, καθώς το διαβατήριό της κρατείται από τις αρχές. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν θα μπορεί να δέχεται επισκέψεις στο σπίτι της, το μόνο σίγουρο, όμως, είναι ότι δεν μπορεί να έρθει σε επαφή με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο. Παρ' όλα αυτά, η απόφαση να μη μείνει στο ίδιο σπίτι με τον σύντροφό της, είναι προσωπική της επιλογή και όχι νομική της υποχρέωση.

Δείτε το έγγραφο της αποφυλάκισής της

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)