to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:46 | 23.02.2016

Κοινωνία

Αποφυλακίστηκε υπό όρους ο πρώην γ.γ. του δήμου Θεσσαλονίκης Μ. Λεμούσιας

Ύστερα από 4,5 χρόνια εγκλεισμού στις φυλακές Διαβατών για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ από τα δημοτικά ταμεία


Υπό όρους αποφυλακίστηκε τη Δευτέρα ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Λεμούσιας, ύστερα από 4,5 χρόνια εγκλεισμού στις φυλακές Διαβατών για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ από τα δημοτικά ταμεία.

Όπως επιβεβαίωσαν οι συνήγοροί του, o κ. Λεμούσιας αποφυλακίστηκε υπό όρους έχοντας εκτίσει το 1/3 της ποινής των 13 ετών και 5 μηνών που του επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, το οποίο - εξετάζοντας την υπόθεση υπεξαίρεσης σε δεύτερο βαθμό - τον είχε κρίνει ένοχο κατά πλειοψηφία, για το κακούργημα της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία (με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου), κι αφού του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, οι όροι της αποφυλάκισης αφορούν την αυτοπρόσωπη εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα μία φορά το μήνα και την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. 

Και ο συγκατηγορούμενός του στην υπεξαίρεση, τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, είχε αποφυλακιστεί το περασμένο καλοκαίρι λόγω αναπηρίας.

Ο κ. Λεμούσιας ισχυριζόταν ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπεξαίρεση «μαμούθ» που αποκαλύφθηκε στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου και επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του Β. Παπαγεωργόπουλου, κρατείτο στα Διαβατά από τον Ιούνιο του 2011 (αρχικά στο πλαίσιο της προφυλάκισης κι αργότερα ως κατάδικος).

Το διάστημα της κράτησής του, κατέθεσε αλλεπάλληλες αιτήσεις αποφυλάκισης - κυρίως για λόγους υγείας - που όμως απορρίφθηκαν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)