to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

0:38 | 21.06.2013

Πολιτική

Απόφαση ΣτΕ- Μιλά για "καταργηθείσα" ΕΡΤ

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες βγήκε η απόφαση του ΣτΕ και μιλά για "καταργηθείσα" ΕΡΤ, αλλά όχι στο "μαύρο".


Στην ίδια γραμμή και ο Σαμαράς στο διάγγελμά του τονίζει πως η ΕΡΤ έχει καταργηθεί και ανήκει πια στο ΥΠΟΙΚ.

Νόμιμη κρίθηκε κατά πλειοψηφία η κοινή υπουργική απόφαση βάση της οποίας σιώπησε η ΕΡΤ από την επιτροπή αναστολών του Συμβουλίου Επικρατείας καθώς μόνο μια από τους πέντε δικαστές εξέφρασε αντιρρήσεις για το γεγονός ότι η ΕΡΤ καταργήθηκε χωρίς να έχει εγκριθεί ο νέος φορέας.

Κατά τα λοιπά η απόφαση της επιτροπής επιβεβαίωσε την προσωρινή διαταγή που εξέφρασε στις αρχές τις εβδομάδας ο πρόεδρος Κ. Μενουδάκος και αναφέρει ρητά ότι η ΕΡΤ έχει καταργηθεί και οι εργαζόμενοι σε αυτήν είναι απολυμένοι.

Συγκεκριμένα η επιτροπή αναστολών του ΣτΕ αναστέλλει την υπουργική απόφαση μόνο ως προς το σκέλος που αφορά στο μαύρο στις οθόνες και διατάσσει την επαναλειτουργία δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα το συντομότερο δυνατό με ευθύνη του Υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, του Υπουργού Επικρατείας Σίμου Κεδίκογλου και του ειδικού διαχειριστή που θα οριστεί για την ΕΡΤ.

Οι τρεις αυτοί είναι υπεύθυνοι προκειμένου το συντομότερο δυνατό να λάβουν μέτρα προκειμένου όπως αναφέρεται να προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό και αν εκπέμπεται το αναγκαίο πρόγραμμα και εκπομπές ραδιοτηλεοπτικά και μέσω διαδικτύου.

Τέλος το δικαστήριο επιφυλάσσεται να επανέλθει σε εύλογο χρόνο προκειμένου να ελέγξει αν εφαρμόζεται η απόφασή του.

Μεταξύ άλλων στο σκεπτικό αναφέρεται «ότι προκαλείται ανεπανόρθωτη βλάβη από τη παύση της μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών από δημόσιο φορέα.

Πηγή: euro2day.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)