to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:38 | 21.07.2020

πηγή: Στο Κόκκινο

Αθλητισμός

Απόφαση - σταθμός σε βάρος ΠΑΕ και δικαίωση ποδοσφαιριστή μετά από εργατικό ατύχημα

Για την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ υπέρ του ποδοσφαιριστή, Αλέξανδρου Μπιτσάκου που τραυματίστηκε κατά την προπόνηση μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, χειρουργήθηκε, κόλλησε σταφυλόκοκκο με αποτέλεσμα η παραμονή του στην ιδιωτική κλινική να είναι μεγαλύτερη και τη στάση της ΠΑΕ Παναχαϊκή που αρνήθηκε πληρώσει τα επιπλέον έξοδα νοσηλείας του, μίλησε Στο Κόκκινο ο Σάββας Τσαμπούρης


Για την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ υπέρ του ποδοσφαιριστή, Αλέξανδρου Μπιτσάκου που τραυματίστηκε κατά την προπόνηση μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, χειρουργήθηκε, κόλλησε σταφυλόκοκκο με αποτέλεσμα η παραμονή του στην ιδιωτική κλινική να είναι μεγαλύτερη και τη στάση της ΠΑΕ Παναχαϊκή που αρνήθηκε πληρώσει τα επιπλέον έξοδα νοσηλείας του, μίλησε Στο Κόκκινο ο Σάββας Τσαμπούρης, ποδοσφαιριστής και ταμίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ).


Στην Αλέκα Ζουμή ο κ. Τσαμπούρης εξήγησε γι’ αυτή την απόφαση – σταθμό ότι το δικαστήριο έκρινε πως ο ποδοσφαιριστής της ΠΑΕ Παναχαϊκή και μέλος του ΠΣΑΠ, Αλέξανδρος Μπιτσάκος, δικαιούται να αξιώσει από τον εργοδότη του, την ΠΑΕ Παναχαϊκή, και η ΠΑΕ υποχρεούται να του καλύψει και του καταβάλει τη δαπάνη που υπερέβαινε το ανώτατο όριο κάλυψης του ασφαλιστηρίου συμβολαίου καθώς ο ποδοσφαιριστής κλήθηκε και απειλήθηκε δικαστικά από το ιδιωτικό ιατρικό θεραπευτήριο να καταβάλει, μετά από τη μακρά νοσηλεία του και την παροχή ιατρικών υπηρεσιών.

Η Επιτροπή Εφέσεων δικαίωσε τον ποδοσφαιριστή για το κόστος αποκατάστασης του εργατικού ατυχήματος, εξήγησε ο κ. Τσαμπούρης και επισήμανε πόσο σημαντικό είναι αυτό καθώς τα τελευταία χρόνια υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην ασφάλιση των ποδοσφαιριστών και αυτό δεν αφορά τη βιτρίνα της Super League, την Πρώτη Εθνική αλλά τις άλλες κατηγορίες καθώς οι ποδοσφαιριστές δεν παίρνουν ούτε τον βασικό μισθό.

Και υπήρχαν πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις που ποδοσφαιριστές δεν κυνήγησαν τις ΠΑΕ και αυτή η δικαστική απόφαση είναι μια καλή αρχή, εξήγησε ο κ. Τσαμπούρης, καθώς όλα αυτά δεν είναι αυτονόητα για την κάλυψη των εργαζόμενων και όπως σημείωσε ότι επιδίωξη του ΠΣΑΠ είναι να αγοράσουν ένα ασφαλιστήριο ενιαίο για όλους τους ποδοσφαιριστές, ώστε να μην μένει κανένας ανασφάλιστος.


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)