to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:07 | 16.07.2019

Κοινωνία

Απόφαση - πρόκληση: Εκτός φυλακής ο Αριστείδης Φλώρος της Energa

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πήροφορίες, ελεύθερος θα είναι μέσα στις επόμενες ώρες ο Αριστείδης Φλώρος ύστερα από την απόφαση του Πενταμελές Εφετείου Κακουργημάτων, όπου διεξάγεται η δίκη της Energa - Hellas Power, να αναστείλει με περιοριστικού όρους την εκτέλεση της ποινής του - Η ομόφωνη απόφαση των δικαστών ήρθε σε πλήρη αντίθεση με την εισαγγελική εισήγηση που ζητούσε να απορριφθεί η αίτηση Φλώρου


*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΥΡΙΖΑ: Αστείοι οι ισχυρισμοί της ΝΔ για τον Φλώρο - Ο ανιψιός Μητσοτάκη έφτιαξε τις offshore

To πενταμελές Εφετείο που εκδικάζει την υπόθεση της Energa, σε δεύτερο βαθμό, παρά την αντίθετη εισήγηση του εισαγγελέα, δέχτηκε ομόφωνα την αίτηση αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου, με εγγύηση 50.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο Αριστείδης Φλώρος είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό με ποινή 21 ετών για υπεξαίρεση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ εις βάρος της ΛΑΓΗΕ (δηλαδή του ελληνικού Δημοσίου).

Επίσης έχει καταδικαστεί και σε ποινή 13 ετών ως ηθικός αυτουργός για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη για έντεκα βαρύτατες κατηγορίες σε ομάδα ατόμων, μεταξύ των οποίων και ο Αριστείδης Φλώρος, για το στήσιμο της αποφυλάκισής του με πλαστά πιστοποιητικά, το οποίο και αποκαλύφθηκε, με αποτέλεσμα η δικαιοσύνη να κινηθεί ταχύτατα και να τον ξαναοδηγήσει στη φυλακή.

Μεταξύ των διωκομένων, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται γιατροί, ένας δικηγόρος και υπάλληλοι του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η αίτησή του έγινε λίγες ημέρες αφού ανέλαβε καθήκοντα επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου ο πρώην υπάλληλός του, Γρηγόρης Δημητριάδης.

Την απόφαση για την αποφυλάκιση του επιχειρηματία στηλιτεύει, με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ο συνήγορος του πρώην νομικού συμβούλου του ΛΑΓΗΕ, Γιώργου Αντωνόπουλου, προσωρινά κρατούμενου για υπόθεση εκβιάσης του κ. Φλώρου, Αλέξης Κούγιας. Ο ποινικολόγος, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως ο εντολέας του που αποκάλυψε την υπόθεση των δύο εταιρειών και τη ζημιά του Δημοσίου βρίσκεται στη φυλακή, ενώ ο κ. Φλώρος και οι συγκατηγορούμενοί του να είναι ελεύθεροι: «Είναι αδιανόητο και προσβάλλει το οικοδόμημα της ελληνικής Δικαιοσύνης, όλοι οι κατηγορούμενοι και καταδικασμένοι σε πρώτο βαθμό σε πολυετείς καθείρξεις για την υπεξαίρεση 256 εκατομμυρίων ευρώ του ελληνικού λαού να βρίσκονται ελεύθεροι και ο δικηγόρος, που μαζί με τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Παναγιώτη Νικολούδη αποκάλυψε το σκάνδαλο, να βρίσκεται κρατούμενος με μαρτυρικές καταθέσεις του ανθρώπου, ο οποίος σύμφωνα με την ελληνική Δικαιοσύνη υπεξαίρεσε τα χρήματα και διοργάνωσε τη δολοφονία του και των δικηγόρων του. Αυτό είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ελληνική Δικαιοσύνη. Εύχομαι και ελπίζω τις επόμενες ημέρες ο έγκριτος εφέτης ανακριτής κ. Νικόπουλος να αποκαταστήσει το κράτος δικαίου και να αποφυλακίσει τον έντιμο εντολέα μου, τον οποίο δυστυχώς κάποιοι για τους δικούς τους λόγους άφησαν ανυπεράσπιστο».

Στον «Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ» τα ρίχνει η ΝΔ

«Ο νέος Ποινικός Κώδικας του ΣΥΡΙΖΑ αποφυλάκισε τον Αριστείδη Φλώρο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ. «Οι πρώτες αρνητικές συνέπειες του νέου Ποινικού Κώδικα που ψήφισε μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν ήδη να εκδηλώνονται» σημειώνει η ΝΔ και προσθέτει: «Η αποφυλάκιση του καταδικασμένου για κακουργήματα Αριστείδη Φλώρου είναι το αποτέλεσμα των νέων ποινικών διατάξεων που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν από τις εκλογές, παρά την αντίδραση της ΝΔ και σύσσωμης της αντιπολίτευσης. Η ΝΔ, όπως είχε δεσμευθεί, θα αλλάξει όλα τα προβληματικά άρθρα του νέου Ποινικού Κώδικα τις αμέσως επόμενες μέρες».

Πληροφορίες: Documento, news247.gr, ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)