to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:36 | 13.09.2018

Διεθνή

Ερντογάν: Θα κάνουμε «δύσκολα βήματα» για στήριξη του νομίσματος - Σε τουρκικές λίρες αναγκαστικά οι αγοραπωλησίες ακινήτων

H Τουρκία θα λάβει νέα μέτρα για να αντιμετωπίσει την υποχώρηση της λίρας και δεν θα αποφύγει «δύσκολα» βήματα, είπε ο Τούρκος πρόεδρος - Αποφάσισε ότι οι συμφωνίες πώλησης και μίσθωσης ακινήτων θα πρέπει να είναι σε λίρες, δίνοντας τέλος σε τέτοιου είδους συμφωνίες σε ξένο νόμισμα


H Τουρκία θα λάβει νέα μέτρα για να αντιμετωπίσει την υποχώρηση της λίρας και δεν θα αποφύγει «δύσκολα» βήματα, παραμένοντας στο πλαίσιο των κανόνων της ελεύθερης οικονομίας, δήλωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα.

Σε ομιλία του προς μία ένωση χρηματιστών στην 'Αγκυρα, ο Ερντογάν είπε ότι κανείς δεν πρέπει να κάνει συναλλαγές σε ξένο νόμισμα, εκτός από τους εξαγωγείς και εισαγωγείς. Νωρίτερα την Πέμπτη, αποφάσισε ότι οι πωλήσεις και οι μισθώσεις ακινήτων θα γίνονται σε λίρες, θέτοντας τέλος στις σχετικές συμφωνίες σε ξένο νόμισμα.

 
Η απόφαση, που δημοσιεύθηκε σήμερα στην επίσημη Εφημερίδα της τουρκικής Κυβέρνησης, προβλέπει ότι τα συμβόλαια πώλησης και μίσθωσης σε ξένο νόμισμα πρέπει να μετατραπούν σε λίρες εντός 30 ημερών.
 
Στην Τουρκία, ιδιαίτερα στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, είναι συνηθισμένη πρακτική να συνάπτονται συμβόλαια πώλησης και μίσθωσης ακινήτων σε ξένο νόμισμα.
 
Η λίρα έχει χάσει περίπου το 40% της αξίας της έναντι του δολαρίου φέτος λόγω ανησυχιών για την επιρροή του Ερντογάν στη νομισματική πολιτική και τη διπλωματική διαμάχη μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ. Στις 09:09 ώρα Ελλάδας, η ισοτιμία της διαμορφώθηκε στις 6,370 λίρες ανά δολάριο, οριακά χαμηλότερα από το κλείσιμο της Τετάρτης.
 
Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)