to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Από τους Νέζερ στους Μητσοτάκηδες

Ίσως πάνω από έναν αιώνα πριν, το ελληνικό θέατρο ζούσε την απόλυτη στιγμή της οικογενειοκρατίας. Είναι η περίπτωση που ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Νέζερ ανεβάζει σε αθηναϊκή σκηνή το έργο του Γερμανού συγγραφέα Hermann Sudermann με τίτλο «Η τιμή».


 Ένα ρομαντικό δράμα σε τέσσερις πράξεις, όπου ο μεγάλος ηθοποιός του θεάτρου μας μοιράζει όλους τους βασικούς ρόλους σε συγγενικά του πρόσωπα. Για την ακρίβεια, στην παράσταση συμμετέχουν συνολικά έντεκα ηθοποιοί με το όνομα Νέζερ. Μεταξύ τους και η Μαρίκα Νέζερ, που σε νεαρή τότε ηλικία ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι.

Ένα μοναδικό στα θεατρικά χρονικά γεγονός ήταν η παράσταση αυτή, όπου μια οικογένεια μονοπωλεί τους ρόλους του θεατρικού έργου ορίζοντας τι εστί οικογενειοκρατία.

Στις μέρες μας τώρα, μια άλλη οικογένεια αποφασίζει να ανέβει σε πλήρη διάταξη στο «σανίδι», όχι ενός θεάτρου αλλά ενός συνεδρίου.

Πρόκειται για την οικογένεια Μητσοτάκη, που έρχεται να μονοπωλήσει τις εργασίες του εφετινού Φόρουμ των Δελφών. Η μόνη τους διαφορά με την οικογένεια Νέζερ είναι πως δεν φέρουν το ίδιο επώνυμο αφού, όπως πληροφορηθήκαμε, στις εκδηλώσεις θα πάρουν μέρος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ως θιασάρχης της παράστασης, η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι, η αδελφή του Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, ο ανιψιός του Κώστας Μπακογιάννης μετά της συζύγου του Σίας Κοσιώνη, η ανιψιά του Αλεξία Μπακογιάννη, η εξαδέλφη του Αντιγόνη Λυμπεράκη μετά του συζύγου της Πλάτωνα Τήνιου και ο κουμπάρος του Κώστας Συνολάκης.

Μετά τους 11 ηθοποιούς της οικογένειας Νέζερ στην "Τιμή" του Sudermann, έρχονται τα εννέα μέλη μιας άλλης οικογένειας να εμφανιστούν στην "Τιμή των Μητσοτάκηδων", που, ζωή να 'χουν, θα το μονοπωλήσουν το Φόρουμ των Δελφών.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί πως από τα πάνελ του Φόρουμ απουσιάζουν η αδελφή του πρωθυπουργού Ντόρα Μπακογιάννη καθώς και ο ανιψιός του Κυριάκος Δημητριάδης, στερώντας έτσι από την οικογένεια την ευκαιρία να ισοφαρίσουν τον αριθμό των 11 Νέζερ σε μια παράσταση.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)