to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Από τους «ήρωες» στη «συντεχνία» ένα πρωτοσέλιδο δρόμος

Όπως είδαμε και στο χθεσινό πρωτοσέλιδο των «Νέων», πολύ γρήγορα οι «ήρωες» του ΕΣΥ μετατρέπονται σημειολογικά σε μια ενοχλητική συντεχνία που ταλαιπωρεί τους Αθηναίους οδηγούς κλείνοντας τους δρόμους της πρωτεύουσας


Φιλότιμη η χθεσινή προσπάθεια των «Νέων» να ρίξουν την ευθύνη για το κυκλοφοριακό χάος των τελευταίων ημερών στην πρόσφατη πορεία διαμαρτυρίας των εργαζόμενων στο ΕΣΥ αθωώνοντας τους ερασιτεχνισμούς του Κ. Μπακογιάννη με τον «μεγάλο περίπατο», αλλά πίσω από το προβοκατόρικο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας κρυβόταν πρωτίστως το άγχος του επικοινωνιακού βραχίονα της κυβέρνησης για τις δύσκολες ημέρες που από το φθινόπωρο αναμένεται να αντιμετωπίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πού βρίσκεται το νομοσχέδιο για τις πορείες» ρωτούσε η εφημερίδα επαναφέροντας το νεοσυντηρητικό και αντεργατικό αίτημα της τρόικας εσωτερικού για νομοθετικό περιορισμό των διαδηλώσεων.

Αντιλαμβανόμενοι το κλίμα του κοινωνικού αναβρασμού που αναμένεται να εκδηλωθεί αμέσως μετά το πέρας του καλοκαιριού, κάποιοι φροντίζουν να στρώσουν από τώρα το χαλί του αυταρχισμού και της καταστολής. Για «light Μνημόνιο» προειδοποιεί το «Mega», κάντε κάτι άμεσα με τις διαδηλώσεις φωνάζουν τα «Νέα».

Η επερχόμενη οικονομική ύφεση σε συνδυασμό με την έκρηξη της ανεργίας και η επακόλουθη φτωχοποίηση σημαντικής μερίδας της κοινωνίας προμηνύουν ένα θερμό για την κυβέρνηση φθινόπωρο και κάποιοι φροντίζουν να προετοιμάσουν από τώρα, μέσω της γνωστής και δοκιμασμένης συνταγής του κοινωνικού αυτοματισμού, το έδαφος για μια σειρά αντιδημοκρατικών διατάξεων.

Αφού με πρόσχημα την πανδημία μια σειρά αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης Μητσοτάκη απορρύθμισαν ξανά την αγορά εργασίας και οδήγησαν στην άγρια υποτίμηση του βιοτικού επιπέδου εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών, κάποιες πρόθυμες γραφίδες που κόπτονται για την εύρυθμη λειτουργία της πρωτεύουσας και των μεγάλων αστικών κέντρων σπεύδουν να δαιμονοποιήσουν σε πρώτη φάση τις εργατικές διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις και τελικά να τις ποινικοποιήσουν με πρόσχημα την προστασία των πολιτών από την ταλαιπωρία που προκαλούν στους πολλούς οι διαδηλώσεις κάποιων λίγων κακών που απαξιωτικά αποκαλούνται συνδικαλιστές.

Η παλιά, καλή συνταγή επανέρχεται πλέον πιο δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο με σκοπό να αντιμετωπιστεί το κύμα της κοινωνικής δυσαρέσκειας που αναμένεται να χτυπήσει την επιτελική μας κυβέρνηση όταν γίνουν ασφυκτικά τα προβλήματα που θα φέρουν οι ΠΝΠ των ημερών της πανδημίας και της καραντίνας.

Ο περιορισμός των διαδηλώσεων σε περιτύλιγμα εκσυγχρονισμού είναι το επόμενο βήμα που υπαγορεύει η τρόικα εσωτερικού στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και όπως είδαμε και στο χθεσινό πρωτοσέλιδο των «Νέων», πολύ γρήγορα οι «ήρωες» του ΕΣΥ μετατρέπονται σημειολογικά σε μια ενοχλητική συντεχνία που ταλαιπωρεί τους Αθηναίους οδηγούς κλείνοντας τους δρόμους της πρωτεύουσας.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)