to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Από τον κοινωνικό όλεθρο, επιστροφή στην εργασία με όρους αξιοπρέπειας

Για να επανέλθουμε στην κανονικότητα η μείωση της ανεργίας και η βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας παραμένουν η πρώτη προτεραιότητα για την κοινωνία και τους συμπολίτες μας.


Η καταπολέμηση της ανεργίας ήταν και είναι ένας από τους βασικότερους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ και η επιστροφή στην εργασία μέσα από τη δημιουργία νέων θέσεων αλλά κυρίως, με τη διασφάλιση αξιοπρεπών όρων εργασίας.

Η εκτίναξη της Ανεργίας όμως δεν είναι απλά ένα ακόμα αποτέλεσμα της κρίσης,είναι αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ,που υποστήριξαν με πάθος τις πολιτικές λιτότητας και διάλυσης των εργασιακών σχέσεων.

Είναι επακόλουθο μιας πολιτικής που αντιλαμβάνεται τον κόσμο της εργασίας και τα δικαιώματά του ως τροχοπέδη μιας οικονομίας των λίγων.

Μετά από στοχευμένη και συνεχή προσπάθεια που έχει γίνει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την καταπολέμηση της ανεργίας, την οποία παρέλαβε στο 26% τον Ιανουάριο του 2015,σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η ανεργία τον Δεκέμβριο του 2018 βρισκόταν στο 18,0%, στο χαμηλότερο ποσοστό που έχουμε δει από το 2011,με την συνολική μείωση του ποσοστού ανεργίας την τετραετία της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να είναι 8 ποσοστιαίες μονάδες.

Οι προσπάθειες για την αύξηση της απασχόλησης και για τη δημιουργία ακόμα περισσότερων θέσεων πλήρους απασχόλησης συνεχίζονται. Μαζί με την επαναφορά του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του ρατσιστικού υποκατώτατου, συνδράμουν αποφασιστικά στη βελτίωση των εργασιακών σχέσεων. Σε αυτό εντάσσεται και η νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα , πλήρους απασχόλησης και διάρκειας 8 μηνών που στοχεύει στην επανασύνδεση των μακροχρονίως ανέργων , ευάλωτων ομάδων και των νέων επιστημόνων, με την αγορά εργασίας και στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους.

Για να αποκαταστήσουμε τον κοινωνικό όλεθρο που προκάλεσαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά.Τα αποτελέσματα όμωςαποδεικνύουν ότι σίγουρα με την πολιτική βούληση του ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα αλλάζουν.

Για να επανέλθουμε στην κανονικότητα η μείωση της ανεργίας και η βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας παραμένουν η πρώτη προτεραιότητα για την κοινωνία και τους συμπολίτες μας.


 

*Η Ευαγγελία Μανιτσούδη είναι εκπαιδευτικός και μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χίου

 
 
tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)