to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Από τον κοινωνικό αυτοματισμό στην στοχοποίηση της κοινωνίας

Βρισκόμαστε, δυστυχώς αντιμέτωποι με το δεύτερο κύμα της πανδημίας, το οποίο φαίνεται από τα καθημερινά τριψήφια κρούσματα, ότι θα είναι πιο δύσκολο και πιο επικίνδυνο από το πρώτο.


H δύσκολη αυτή κατάσταση,  δείχνει πλέον ότι ξεφεύγει από τον έλεγχο της κυβέρνησης-στην ουσία δεν τον είχε ποτέ- και οφείλεται κατά πολύς  στις αποσπασματικές κινήσεις της ,  στην  έλλειψη σχεδίου και συγχρόνως  στην επιλογή της να αφήσει  αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα υγείας .Θυμόμαστε καλά ότι στο πρώτο κύμα ,όλο το βάρος το σήκωσε η Δημόσια υγεία-που απαξίωνε πάντα η ΝΔ- και τότε ακούγαμε-από τα χείλη κυβερνητικών-, τα προκλητικά ευχολόγια για τους ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές και τα υποκριτικά χειροκροτήματα από τα μπαλκόνια ,αλλά στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα,  δεν έκαναν τίποτα για να ενισχύσουν τα νοσοκομεία της χώρας ,να τα θωρακίσουν και μαζί και την υγεία όλου του προσωπικού που εργάζεται σε αυτά αλλά  και των ασθενών.
Αρχικά ,η διαχείριση εξαντλήθηκε σε οριζόντια μέτρα με κλείσιμο όλων μας στα σπίτια, αναστολή λειτουργίας σχεδόν όλων των δραστηριοτήτων, εκτός ολίγων  απαραίτητων εξαιρέσεων.
Τότε η καλή έκβαση της κατάστασης, αποτέλεσμα της υπεύθυνης συμπεριφοράς όλων των πολιτών, επιχειρήθηκε και εν μέρει ερμηνεύτηκε ως καλή διαχείριση από την άριστη κυβέρνηση και ειδικά από τον Πρωθυπουργό. Μόνο άγαλμα δεν έκαναν στο πρωθυπουργό να το βλέπουμε μαζί με τα απανωτά σποτάκια που έπαιζαν τα χρυσοπληρωμένα κανάλια. Ακόμα και αυτή η συμπεριφορά των πολιτών, χρησιμοποιήθηκε για να αποδοθεί στην τρομερή εμπιστοσύνη που δείχνουν στην κυβέρνηση.
Τότε μιλούσαν για ατομική ευθύνη, το αφήγημα και τότε ήταν έτοιμο, αν κάτι δεν πήγαινε καλά, θα έφταιγαν οι πολίτες γιατί είναι ανεύθυνοι και άλλα που θα είχαν καλλιεργήσει και προετοιμάσει. Στην σημερινή κατάσταση,  για να αποποιηθούν τις ευθύνες που έχουν ως πολιτεία ,έχουν στοχοποιήσει  όλη την κοινωνία και ειδικότερα τους νέους ,-αφού επιστράτευσαν  ακόμη και το φιλότιμο μας-.Με αυτό θα ασχοληθώ ειδικότερα γιατί το θεωρώ άδικο, απαράδεκτο, ρατσιστικό. Είναι όμως η ίδια τακτική που χρησιμοποιούν πάντα, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος που έχουν την δεδομένη περίοδο. Θυμάμαι την θλιβερή περίοδο 2010-2014,προκειμένου να υλοποιήσουν τα αντικοινωνικά τους σχέδια, στοχοποιούσαν επαγγελματικές ομάδες και επένδυαν στον κοινωνικό αυτοματισμό. Έβρισκαν τον στόχο και με την  βοήθεια πάντα των ΜΜΕ, κατάφερναν να δημιουργούν  μια επίπλαστη εικόνα. Ας θυμηθούμε για να μην ξεχνάμε: έκλεισαν την ΕΡΤ, αφού την είχαν παραμελήσει ,την κατέκριναν ως μη αντικειμενική και ότι εντέλει, δεν επιτελεί τον στόχο της.  Τα όσα ακολούθησαν είναι γνωστά, όπως και το σημερινό τερατούργημα που μόνο γέλιο προκαλεί σε όσους ελάχιστους την βλέπουν.  Έστειλαν στην διαθεσιμότητα -απόλυση 2500 εκπαιδευτικούς αφού είχαν αναλωθεί μια χρονιά να τους παρουσιάζουν ως τεμπέληδες, αμόρφωτους, ανεπαρκείς και ούτε λίγο  ούτε πολύ έκαναν ζημιά στην εκπαίδευση. Στοχοποιήσαν σχεδόν όλο το Δημόσιο τομέα, μας έκαναν αναλύσεις από τα δελτία ειδήσεων πόσο υπέρογκος είναι ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων , πόσο στοιχίζει στον φορολογούμενο και τελικά πόσο ευθύνεται για το κόψιμο της σύνταξης του ηλικιωμένου.
Αλλά επειδή πολλά πια ανεχόμαστε ,για να δούμε τι έκανε η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα  ή καλύτερα τι δεν έκανε, για να θωρακίσει την χώρα μας στο δεύτερο κύμα που ήξεραν ότι θα έλθει.
Φρόντισε να γίνουν προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό ,αγοράσθηκαν  μοριακοί αναλυτές και test;
Φρόντισες να ταξιδεύουν οι νέοι που κατηγορεί ασφαλείς με τα πλοία που τους έδωσε πληρότητα 85% και αυτά ταξιδεύουν με 150%;
Φρόντισε να γίνουν test σε όλους τους πολίτες μετά τις διακοπές και πριν επιστρέψουν στην εργασία τους;
Φρόντισε να διανείμει σε όλους δωρεάν μάσκες, αντί να βάζει πρόστιμα για να πουλήσει πυγμή και τσαμπουκά ;
Είχε σχέδιο για το άνοιγμα των συνόρων και τον τουρισμό;
Θα μπορούσα να γράψω πολλά αλλά σταματώ εδώ, λέγοντας απλά ότι μια επικίνδυνη κυβέρνηση δεν δικαιούται να κουνά το δάκτυλο σε ένα λαό που έχει επιδείξει τρομερή συλλογική , ατομική  ευθύνη και αλληλεγγύη για τον διπλανό. Είναι απαράδεκτο να βάζει τους νέους απέναντι στους γονείς και τους παππούδες τους. Είναι ντροπή, γιατί θυμάμαι καλά ότι την υπευθυνότητα που έδειξαν οι νέοι στο πρώτο κύμα δεν την έδειξαν κυβερνητικά στελέχη που άλλα κάνουν εμπρός  και άλλα πίσω από τις κάμερες. Είναι πρόκληση να επιλέγει η κυβέρνηση να ενοχοποιήσει μια ολόκληρη κοινωνία .
Ένα υπαρκτό, σοβαρό ζήτημα δεν αντιμετωπίζεται ,με αποποίηση ευθυνών και στοχοποιήση .Δεν είναι όλα ίδια και η σοβαρότητα είναι αναγκαία. Μια υπεύθυνη  κυβέρνηση κανονικά θα έπρεπε να εργάζεται βάσει σχεδίου και όχι βλέποντας και κάνοντας.
Ο Κόσμος καταλαβαίνει και πολύ σύντομα θα  τους κουνά αυτός το δάκτυλο !!

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)