to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:20 | 01.10.2021

Πολιτική

Από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, σε αγροτικές φυλακές, 3 καταδικασμένα μέλη της Χρυσής Αυγής

Από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας Δομοκού, στις αγροτικές της Κασσαβέτειας ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος και άλλα 2 καταδικασμένα μέλη της Χρυσής Αυγής


Τρία καταδικασθέντα μέλη της Χρυσής Αυγής μετήχθησαν παράνομα, από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας Δομοκού στις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας,  σε καθεστώς ημιελευθερίας και εργασίας. Μεταξύ τους, ο πρώην βουλευτής, της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Στις Αγροτικές Φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου μετήχθη στις αρχές Σεπτεμβρίου ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος που έχει καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών σε κάθειρξη επτά ετών για ένταξη και συμμετοχή στη Χρυσή Αυγή. Όπως μεταδίδει το dikastiko.gr, στην Κασσαβέτεια, εκτός από τον πρώην βουλευτή, μετήχθησαν από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Δομοκού άλλοι δύο καταδικασμένοι χρυσαυγίτες.

Πρόκειται για τους:

  •  Αριστοτέλη Χρυσαφίτη, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης επτά ετών για την ανθρωποκτονία-δολοφονία του Παύλου Φύσσα και

  •  Αθανάσιο Στράτο, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξη 6 ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Τώρα για πιο λόγο η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε να μεταφέρει τους χρυσαυγίτες από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας σε αγροτικές για να κάνουν μεροκάματα και να υπολογίζονται ευνοϊκά οι ημέρες κράτησης τους λόγω της εργασίας, μένει να απαντηθεί, ειδικά από την ΓΓ Σοφία Νικολάου. Ειδικά μάλιστα όταν η μεταφορά τους είναι παράνομη καθώς  σύμφωνα το άρθρο 3 του νόμου 4760/2020 (ΦΕΚ 247Α, 11.12.2020) προβλέπει ότι στις αγροτικές φυλακές μπορούν να μεταφερθούν κρατούμενοι που έχουν ποινή κάθειρξης μέχρι 10 έτη «και έχουν εκτίσει πραγματικά το ένα πέμπτο της ποινής τους».

Υπενθυμίζεται, ότι στις αγροτικές φυλακές οι κρατούμενοι  εργάζονται έως το μεσημέρι και οι ημέρες κράτησης λόγω της εργασίας τους, υπολογίζονται ευνοϊκά.

Ο Ηλιόπουλος, όπως και ο Χρυσαφίτης έχουν ποινή κάθειρξης 7 ετών. Το ένα πέμπτο ισοδυναμεί με πραγματική έκτιση, χωρίς «μεροκάματα», 16,8 μηνών. Ο Ηλιόπουλος και ο Χρυσαφίτης, έχουν εκτίσει λιγότερο από 12 μήνες φυλάκιση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)