to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:52 | 01.02.2014

Κοινωνία

Από τις 16:00 κλειστό το μετρό σε Σύνταμα και Ευαγγελισμό

Κατά τη συνήθη πρακτική της ΕΛΑΣ - Απαγορεύονται όλες οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας - Κάλεσμα για αντιφασιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα την ώρα της χρυσαυγίτικης συγκέντρωσης μίσους για τα Ίμια


Κλειστοί θα είναι οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα και Ευαγγελισμός το Σάββατο από τις 16:00 όπως ανακοινώθηκε, λόγω της προγραμματισμένης φασιστοσύναξης των χρυσαυγιτών για τα Ίμια. 

Στην πλατεία Ρηγίλλης, στο μνημείο Ιμίων, η νεοναζιστική οργάνωση  έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 19:00, ενώ στις 18:00 στο Σύνταγμα είναι προγραμματισμένο αντιφασιστικό συλαλλητήριο.

Ήδη έχει εκδοθεί απόφαση του γενικού αστυνομικού Διευθυντή Αττικής σύμφωνα με την οποία θα επιτραπούν οι συγκεντρώσεις αυτές αλλά η ΕΛ.ΑΣ. θα αποτρέψει να πραγματοποιηθούν πορείες «για λόγους δημόσιας ασφάλειας».

Αντιφασιστικός συντονισμός: "Η απαγόρευση της ΕΛ.ΑΣ. δεν τρομοκρατεί το Αντιφασιστικό Κίνημα"

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Για άλλη μια φορά, η ΕΛ.ΑΣ. απαγορεύει όλες τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας αύριο Σάββατο 1 Φλεβάρη βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι τη ναζιστική παρέλαση μίσους της Χρυσής Αυγής (με αφορμή την επέτειο των Ιμίων), με τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί ως απάντηση στην επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου της συμμορίας. Μετά από τη χτεσινή επίδειξη βαρβαρότητας της Αστυνομίας σε φοιτητές που διαδήλωναν καταγγέλλοντας το έγκλημα στο Φαρμακονήσι και μετά από την κάλυψη που παρείχαν στο τάγμα εφόδου του Κερατσινίου το προηγούμενο Σάββατο, αναρρωτιόμαστε ποιος μπορεί να πιστεύει πως η ΕΛ.ΑΣ. του κ. Δένδια τηρεί οποιουδήποτε είδους "ουδετερότητα" απέναντι σε "άκρα". Επικίνδυνες δεν είναι οι αντιφασιστικές συγκεντρώσεις αλλά οι νεοναζί δολοφόνοι και η κρατική καταστολή σε όσους αγωνίζονται. Δηλώνουμε πως η Αντιφασιστική Συγκέντρωση στο Σύνταγμα θα γίνει κανονικά στις 6 μ.μ. και καλούμε κάθε αντιφασίστα και αντιφασίστρια να απαντήσει με την παρουσία του στη πρόκληση της ναζιστικής συμμορίας  και της αστυνομίας. Η νεκρανάσταση των ταγμάτων εφόδου δεν θα περάσει. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)