to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:06 | 08.01.2023

Κοινωνία

Από την παρουσία των πολυεθνικών στις Σκουριές χαμένη θα βγει μόνο η Χαλκιδική

Άλλη μια πολυεθνική κατασκευαστική εταιρία (η Fluor Corporation) ετοιμάζεται να μπει ως υπεργολάβος στην μεταλλευτική περιοχή των Σκουριών που διαχειρίζεται η eldorado - «Το κονσόρτιο πολυεθνικών που λυμαίνεται το περιβάλλον της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής και που εκμεταλλεύεται τις τοπικές κοινωνίες σήμερα διευρύνεται, με άμεσο κίνδυνο κλιμάκωσης ενός ζοφερού μέλλοντος “λατινοαμερικάνικου” τύπου στην περιοχή», σημειώνει η Κυριακή Μάλαμα


Η Κυριακή Μάλαμα​, βουλευτής Χαλκιδικής και αν. Τομεάρχη Μακεδονίας - Θράκης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία εξηγεί:

Άλλη μια πολυεθνική κατασκευαστική εταιρία ετοιμάζεται να μπει ως υπεργολάβος στην μεταλλευτική περιοχή των Σκουριών που διαχειρίζεται η eldorado. Στις σχετικές ανακοινώσεις πληροφορούμαστε μάλιστα ότι η διαχείριση των κατασκευαστικών καθηκόντων που θα ανατεθούν σε αυτή την εταιρία θα πραγματοποιείται από τα απομακρυσμένα γραφεία της στο Νέο Δελχί της Ινδίας κι από τα γραφεία της στο Βανκούβερ και στο Κάλγκαρι του Καναδά.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη άλλη μια πολυεθνική κατασκευαστική εταιρία δραστηριοποιείται ως υπεργολάβος στο μεταλλευτικό μέτωπο της Ολυμπιάδας, υποβαθμίζοντας τις συνθήκες εργασίας κι απολύοντας εργολαβικούς εργαζόμενους ανά τακτά διαστήματα.

Η νέα αυτή πολυεθνική κατασκευαστική εταιρία εν ονόματι Fluor Corporation, με βασική έδρα το Irving των ΗΠΑ, κι η οποία συμφώνησε με την eldoradο για την υπεργολαβία κατασκευαστικού έργου στις Σκουριές δεν έχει κάποια άλλη δραστηριοποίηση στην Ελλάδα και το μοναδικό σημείο επαφής της εντός Ευρώπης βρίσκεται στην Ολλανδία.

Η νέα αυτή εξέλιξη δημιουργεί ένα ακόμα πιο θολό τοπίο σε σχέση με το αύριο της Βόρειας Χαλκιδικής. Το κονσόρτιο πολυεθνικών που λυμαίνεται το περιβάλλον της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής και που εκμεταλλεύεται τις τοπικές κοινωνίες σήμερα διευρύνεται, με άμεσο κίνδυνο κλιμάκωσης ενός ζοφερού μέλλοντος “λατινοαμερικάνικου” τύπου στην περιοχή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)