to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Από την Καβάλα και την Ικαρία μέχρι την Γάζα - Η αποστολή μας ξεκινάει

Πέρασαν αρκετές εβδομάδες για να ολοκληρωθεί η εκστρατεία συλλογής φαρμάκων από την καμπάνια του «105,5» σε συνεργασία και στήριξη από την Αλληλεγγύη για Όλους, την Fair Planet, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, την Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων και φυσικά την παλαιστινιακή Πρεσβεία της Αθήνας.


Η εκστρατεία έπρεπε να παραταθεί επανειλημμένως μέσα στο καλοκαίρι καθώς ο κόσμος δεν σταματούσε να στέλνει φάρμακα ακόμα και όταν είχαμε ολοκληρώσει τις συναυλίες και όλες τις εκδηλώσεις για την συλλογή φαρμάκου για τη Γάζα.

Από την Καβάλα, την Καλαμάτα την Κάλυμνο, την Ικαρία την Κρήτη, την Θεσσαλονίκη, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, έφτασαν στον 105,5 στο Κόκκινο και τις δομές αλληλεγγύης ποσότητες ρεκόρ ιατροφαρμακευτικού υλικού για τα ελληνικά δεδομένα.

Συγκεντρώσαμε φάρμακα εκτιμώμενης αξίας 800.000 ευρώ, βοήθεια μεγαλύτερη από όσα προσέφερε η Ελλάδα μέσω του υπουργείου Εξωτερικών για την κατεστραμμένη Λωρίδα της Γάζας.

Και τώρα ξεκινάει η αποστολή για να μεταφέρει αυτό το φορτίο έμπρακτης αλληλεγγύης  στην Γάζα μέσω της Αιγύπτου.



Δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση. Γνωρίζουμε ότι μεταφέρουμε ευαίσθητο φορτίο, εννοώντας και πολιτικά ευαίσθητο, καθώς ο αποκλεισμός της Γάζας δεν έχει χαλαρώσει ακόμα και τα πάντα και οι πάντες ελέγχονται πριν κάνουν οτιδήποτε εντός του παλαιστινιακού  θύλακα.

Οι αβεβαιότητες επίσης πολλές καθώς τα φάρμακα πρέπει να ξεφορτωθούν από το πλοίο που τα μετέφερε και να εκτελωνιστούν σε ένα πολυσύχναστο λιμάνι και  μέσα σε περιβάλλον εξονυχιστικών ελέγχων στην Αίγυπτο για κάθε υλικό που έχει προορισμό την Λωρίδα της Γάζας.

Η αποστολή μας ξεκινάει στις 25 Σεπτεμβρίου για Κάιρο όπου θα έχουμε επαφές με θεσμικούς φορείς, τις ελληνικές αρχές εκεί και την Ερυθρά Ημισέληνο.
Στην συνέχεια ταξίδι για Πορτ Σαϊντ, όπου θα περιμένουμε να παραλάβουμε τα φάρμακα μετά τον εκτελωνισμό τους. Σε συνεργασία και εδώ με την Ερυθρά Ημισέληνο.

Επόμενος προορισμός η Ράφα και το πέρασμα από εκεί εντός της Λωρίδας της Γάζας για να ξεκινήσει η διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στις δομές υγείας.

Μέσα στους στόχους μας είναι να καταγράψουμε και να αναδείξουμε την πραγματική εικόνα που επικρατεί όχι μόνο στα νοσοκομεία αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία των δυο σχεδόν εκατομμυρίων παλαιστινίων που παραμένουν αποκλεισμένοι, χωρίς ρεύμα, χωρίς συνθήκες υγιεινής, χωρίς σπίτια και ψυχολογικά καταρρακωμένοι.

Αυτά όλα μας έχουν θυμώσει και μας έχουν πεισμώσει.

Ήδη ένας νέος μεγάλος πόλεμος ξεκινάει στην Μέση Ανατολή και το Λεβάντε και για την παγκόσμια ειδησιογραφία η παλαιστινιακή καταστροφή από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς μοιάζει απλώς μια υποσημείωση.

Αυτό σκοπεύουμε να το αλλάξουμε και θα το αλλάξουμε.

Κυρίως όμως θέλουμε να μεταφέρουμε αυτό το μήνυμα αλληλεγγύης των Ελλήνων προς τους Παλαιστινίους γιατί ξέρουμε ότι αυτό είναι το ισχυρότερο φάρμακο. Οι δεσμοί των λαών μας δεν άλλαξαν, ακόμα και αν η επίσημη εξωτερική πολιτική της Ελλάδας φαίνεται να έχει αλλάξει.

Πάμε για Γάζα λοιπόν. Παραμείνετε συντονισμένοι. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)