to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Από «τα ψιλά» των άλλων, στη δική μας πρώτη σελίδα

Ούτε λέξη, ούτε φωτογραφία, ούτε ένα ρεπορτάζ από το χωράφι της Κορίνθου όπου η κυβέρνηση τους παράτησε στη μοίρα τους


Το είπαμε τότε, το ξαναλέμε και τώρα πως οι -για ανθρωπιστικούς δήθεν λόγους- εκκενώσεις των καταλήψεων δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μια τηλεοπτική φούσκα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τα μάτια του κόσμου.

Μας έλεγαν τότε πως οι πρόσφυγες για το καλό τους απομακρύνονται από τις καταλήψεις στέγης και για επιχείρημα μοίραζαν στον Τύπο φωτογραφίες από το εσωτερικό των κτηρίων που φιλοξενούσαν τις οικογένειες των προσφύγων ζουμάροντας σε βρόμικες μπανιέρες, σπασμένα παράθυρα και λερωμένους τοίχους. Λαλίστατο τότε το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης και τα φιλικά της ΜΜΕ, έκαναν όλοι μαζί το καθήκον τους για τις ημέρες εκείνες και ώς εκεί.

Ώς εκεί έφτανε το ενδιαφέρον τους. Και μετά σιωπή. Ούτε λέξη για το πώς είναι εκεί που τους πήγαν. Ούτε μια φωτογραφία που να δείχνει πώς ζουν οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους σήμερα και αφού κατάφεραν να τους γλιτώσουν από τα χέρια των σατανικών αλληλέγγυων που τους εκμεταλλεύονταν μέχρι την ώρα που οι «ράμπο» του Χρυσοχοΐδη πήγαν και τους έσωσαν.

Ούτε λέξη, ούτε φωτογραφία, ούτε ένα ρεπορτάζ από το χωράφι της Κορίνθου όπου η κυβέρνηση τους παράτησε στη μοίρα τους. Και τι να πουν και τι να δείξουν τα άλλοτε λαλίστατα παπαγαλάκια της κυβέρνησης; Να δείξουν τα χάλια; Να δείξουν την εγκατάλειψη; Ή μήπως να δείξουν πως για μια ακόμη φορά κάποιοι αλληλέγγυοι πολίτες ήρθαν να καλύψουν τα κενά του επιτελικού και ευαίσθητου κράτους; Οπότε προτίμησαν την τόσο βολική για αυτούς σιωπή. Μια σιωπή που σπάνε μόνο οι ρατσιστικές κραυγές των ακραίων όταν πρόκειται να κάνουν μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ ή όταν πετάνε πέτρες σε πούλμαν που μεταφέρουν πρόσφυγες. Αυτές είναι ειδήσεις και όχι η λάσπη, το κρύο και η πείνα αυτών που βρίσκονται στην άλλη πλευρά του «μπάρμπεκιου».

Γι’ αυτό λοιπόν είπαμε σήμερα να τραβήξουμε την κουρτίνα του επιτελικού κράτους και της επιλεκτικής ενημέρωσης. Γι’ αυτό λοιπόν σήμερα είπαμε να δείξουμε τι ακολούθησε τις αστυνομικές επεμβάσεις στις καταλήψεις στέγης για τους πρόσφυγες στην Αθήνα και από «τα ψιλά» να γίνουν πρωτοσέλιδο.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)