to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Από τα προεκλογικά ταξίματα στη σημερινή απαξίωση των νησιωτών

Η ανικανότητα της κυβέρνησης στην διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, αλλά και η ιδεοληπτική - εχθρική εμμονή απέναντι στους νησιώτες και τους πρόσφυγες - μετανάστες, καταντά προκλητική αλλά στη σημερινή συγκυρία της πανδημίας του κορωνοϊού επικίνδυνη.


Θυμόμαστε την ΝΔ, ως αντιπολίτευση να τάζει στους νησιώτες-δια των υποψηφίων της-, ότι μόλις αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας, ως θαυματοποιοί θα φύγουν όλοι οι πρόσφυγες από τα νησιά, ότι τους πρόσφυγες τους φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ότι θα αποκατασταθεί η κανονικότητα στην ζωή τους.
Αυτό που βιώνουμε σήμερα είναι, ότι η κατάσταση στα νησιά δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη. Χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο, επί 9 μήνες δεν έκαναν καθόλου αποσυμφόρηση με αποτέλεσμα να εγκλωβίσουν στα νησιά υπερβολικό αριθμό ατόμων δημιουργώντας πρωτοφανής καταστάσεις και στον πανικό τους για να αντιμετωπίσουν τα χάος, με ΠΝΠ επιτάσσουν γη για να δημιουργήσουν τεράστια κέντρα –φυλακές, αθώων ψυχών ακόμα και μικρών παιδιών.
Βλέπουμε τον αρμόδιο υπουργό, να συνεχίζει απτόητος, χωρίς ίχνος συναίσθησης της πραγματικότητας και απαξίωσης των γεγονότων που διαδραματιστήκαν στο νησί μας-με την εισβολή των ΜΑΤ-,να διαμηνύει ότι θα γίνουν τα κλειστά κέντρα, ότι για το καλό μας γίνονται οι επιτάξεις και τελικά, ότι καλώς καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα από τη στέρηση δικαιώματος ασύλου των νεοεισελθόντων προσφύγων-μεταναστών. Αυτό που γίνεται, είναι ότι όχι μόνο παραβιάζουν το εθνικό, ενωσιακό και διεθνές δίκαιο, αλλά αποτελούν και μείζονα κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, λόγω του υπερσυνωστισμού στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ). Επιδεικνύουν τιμωρητική και απάνθρωπη συμπεριφορά απέναντι στους πρόσφυγες-μετανάστες .
Συγχρόνως, αποκαλυπτική των προθέσεων της κυβέρνησης είναι η προ ολίγων ημερών, δήλωση της Ευρωπαϊκής επιτροπής, ότι : «Η Ελλάδα διαφωνεί με την αποσυμφόρηση των νησιών και την μετεγκατάσταση προσφύγων στην ενδοχώρα για τον περιορισμό του κινδύνου εξάπλωσης του κορονοϊού». Αποκαλύπτει περίτρανα, τις προθέσεις της κυβέρνησης, την απαξίωση και αδιαφορία για τα νησιά μας και την νησιωτικότητα.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, για να μην δυσαρεστήσει τους δικούς αιρετούς στην ενδοχώρα δεν έκανε αποσυμφόρηση και δημιούργησε το σημερινό χάος. Από μικροπολιτική σκοπιμότητα και για εσωτερικές ισορροπίες .Η πανδημία του κορωνοιού όμως τους αναγκάζει καθυστερημένα να αποδεχτούν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, να συμβιβαστούν με την πραγματικότητα ανακοινώνοντας ο αρμόδιος υπουργός την  αύξηση των θέσεων του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ» και με αυτό τον τρόπο να γίνει αναγκαστικά αποσυμφόρηση των νησιών. Έστω και αργά αντιλήφθηκαν τον κίνδυνο για την δημόσια υγεία από την ύπαρξη κρούσματος σε κάποιο ΚΥΤ των νησιών μας. Ειδικότερα στην σημερινή συγκυρία της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε η πολιτεία οφείλει να επιδεικνύει, υπευθυνότητα, ανθρωπιά,πρόληψη, σχέδιο και όχι αδιέξοδες πολιτικές για εσωκομματικές ισορροπίες, ψηφοθηρική ικανοποίηση του ακροδεξιού ακροατηρίου της και εχθρική στάση, απέναντι στους νησιώτες αλλά και τους πρόσφυγες-μετανάστες.
*Η Ευαγγελία Μανιτσούδη- εκπαιδευτικός  είναι μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χίου

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)