to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:21 | 09.02.2017

Διεθνή

Από τα 3.000 στα 350: Το Λονδίνο επικρίνεται διότι μείωσε τον αριθμό των προσφυγόπουλων που θα υποδεχθεί

Έντονες επικρίσεις δέχεται η βρετανική κυβέρνηση από υπερασπιστές των προσφύγων μετά την ανακοίνωσή της ότι μειώνεται σε 350 ο αριθμός των ασυνόδευτων παιδιών που θα υποδεχθεί από την Ευρώπη, εκ των οποίων τα 200 έχουν φθάσει ήδη.


   Ο αριθμός απέχει πολύ από τα 3.000 παιδιά για τα οποία γινόταν λόγος όταν άρχιζε ένα πρόγραμμα υποδοχής την πρωτοβουλία για το οποίο είχε ένας κοινοβουλευτικός των Εργατικών, ο λόρδος Αλφ Νταμπς. Η κυβέρνηση πάντως δεν είχε αναφερθεί σε αριθμούς τότε, εν μέσω της κορύφωσης της κρίσης των σύρων προσφύγων στην Ευρώπη.

   Ο υφυπουργός Μετανάστευσης Ρόμπερτ Γκούντγουιλ ανακοίνωσε μιλώντας στη Βουλή ότι το σύνολο θα ανέλθει σε 350 παιδιά, συμπεριλαμβανομένων «200 και πλέον παιδιών που ήδη μεταφέρθηκαν από τη Γαλλία δυνάμει του άρθρου 671» του νόμου για τη Μετανάστευση.

   Πρόκειται για παιδιά τα οποία προέρχονται από τη λεγόμενη «Ζούγκλα» του Καλέ, τον τεράστιο καταυλισμό που διέλυσαν πρόσφατα οι γαλλικές αρχές.

   «Θα ανακοινώσουμε έγκαιρα σε ποια βάση τα παιδιά θα μεταφέρονται από την Ευρώπη στο Ηνωμένο Βασίλειο», συνέχισε ο Γκούντγουιλ.

   Ο Αλφ Νταμπς αντέδρασε έντονα: «τη στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ απαγορεύει τους πρόσφυγες, θα ήταν επαίσχυντο το Ηνωμένο Βασίλειο να μιμηθεί την κίνηση και να κλείσει την οδό προς ένα ασφαλές καταφύγιο για τους ασυνόδευτους ανήλικους μερικούς μήνες αφότου άνοιξε», ανέφερε.

   Υπενθυμίζοντας πως και ο ίδιος είχε την ευκαιρία να σωθεί από τους ναζιστικούς διωγμούς χάρη σε ένα πρόγραμμα αυτού του τύπου, ο Νταμπς, βρετανός εβραϊκής καταγωγής, έκανε λόγο για μια «φρικτή προδοσία προς αυτήν την κληρονομιά» της Βρετανίας εάν το Λονδίνο αποδειχθεί «ανίκανο να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει μια νέα γενιά προσφυγόπουλων».

   Ο Γκούντγουιλ από την πλευρά του επισήμανε πως η Βρετανία θα συνεχίσει να υποδέχεται πρόσφυγες, ανάμεσά τους 3.000 παιδιά και τις οικογένειές τους από καταυλισμούς σε χώρες που γειτονεύουν με τη Συρία, ως το 2020.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)