to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:39 | 06.05.2013

Κοινωνία

Από σήμερα το πρώτο κύμα επιστροφής των εκδρομέων του Πάσχα

Η πρόγνωση του καιρού


Παρά τη μεταφορά της αργίας Πρωτομαγιάς την Τρίτη, αρχίζει από σήμερα σταδιακά η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα στα αστικά κέντρα.

Στο 100% φθάνει η πληρότητα των πλοίων από Κυκλάδες, με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες να έχουν προγραμματίσει έκτακτα δρομολόγια για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Σύμμαχος των εκδρομέων ο καλός καιρός με μία μικρή μόνο ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο.

Στις εθνικές οδούς η Τροχαία έχει λάβει έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνση της επιστροφής, ενώ σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου,  τη Δευτέρα του Πάσχα από 15.00 έως 22.00 και την Τρίτη από 11:00 έως 21:00 (η απαγόρευση θα ισχύσει και την Κυριακή του Θωμά 12 Μαΐου, από 15:00 έως 21:00).

Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι ακινητοποιημένοι  μέχρι το μεσημέρι θα μείνουν οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού, λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων των σιδηροδρομικών, ενώ οι συρμοί του Μετρό θα εκτελούν δρομολόγια μέχρι τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας. 

Αναλυτική πρόγνωση καιρού:  

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες στη δυτική Μακεδονία και κυρίως στα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών. Στη Θράκη αρχικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά.

Άνεμοι: μεταβλητοί 4 στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο, την Ήπειρο και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στην Ήπειρο, κατά τόπους στη δυτική Στερεά και στα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στην Κρήτη η μεγίστη θα είναι κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 30 βαθμούς κελσίου, στις ανατολικές κυρίως παραθαλάσσιες περιοχές η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα γύρω ορεινά.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Για την Τρίτη, τέλος, στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι - απόγευμα.

Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Σε πτώση η θερμοκρασία στα δυτικά και βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)