to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:11 | 20.07.2012

πηγή: https://left.gr/95

Διεθνή

Απο οδηγός ταξί στην αντιπροεδρία της Ινδίας;

Είναι η μοναδική γυναίκα οδηγός των περίφημων ρίκσοου, των παραδοσιακών ταξί, στην Βόρεια Ινδία τα τελευταία 6 χρόνια. Έχοντας υποστεί την κακομεταχείριση από την αστυνομία, την κακή αντιμετώπιση από τους άνδρες οδηγούς και το περίεργο βλέμμα των πελατών της, η Σουνίτα Τσουντάρι στο διάστημα αυτό έχει καταφέρει παρά τις αντιξοότητες όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά και να βάλει ένα μεγάλο προσωπικό στοίχημα: να θέσει υποψηφιότητα για την αντιπροεδρία της Ινδίας!


H 35χρονη Σουνίτα Τσουντάρι θέλει να βοηθήσει τους φτωχούς στο Δελχί μέσα από τις εμπειρίες της βάζοντας υποψηφιότητα για ένα από τα μεγαλύτερα αξιώματα  της χώρας, αυτό της αντιπροέδρου.

Έχοντας μεγαλώσει σε μία πατριαρχική οικογένεια όπου ο ρόλος της γυναίκας ήταν να μην βγαίνει από το σπίτι και έχοντας παντρευτεί σε ηλικία μόλις 12 ετών, παρά τη θέληση της, με έναν σύζυγο ο οποίος την κακοποιούσε και ήταν αλκοολικός, η Σουνίτα αυτή την βδομάδα συμπληρώνει την αίτηση της για τις εκλογές της αντιπροεδρίας. Η εκστρατεία της υπόσχεται πως θα βοηθήσει τους φτωχούς που συνάντησε κατά την περίοδο της δουλειάς της στους δρόμους της πόλης.

"Αγάπη είναι αυτό το οποίο φέρνει τους ανθρώπους κοντά. Δεν κατακρίνω κανέναν, προσπαθώ να μιλάω με όλους." δηλώνει η Τσουντάρι η οποία προσθέτει:  "Οι πολιτικοί μετακινούνται με τα ακριβά τους αμάξια και σταματάνε μόνο σε σημεία όπου επιτρέπεται πρόσβαση σε σημαντικά άτομα και νομίζουν πως είναι το ανώτερο κοινωνικό στρώμα. Δεν το πιστεύω αυτό. Πιστεύω στην επικοινωνία με τον απλό πολίτη."

"Μεγάλωσα σε μία οικογένεια όπου ο ρόλος της γυναίκας περιοριζόταν στο να μένει στο σπίτι. Οι γονείς μου δεν ήθελαν να κάνω αυτό που κάνω τώρα". Η Τσουντάρι έφυγε από την οικογένεια της και από το χωριό της σε μικρή ηλικία. Έχασε το παιδί της σε ηλικία 2 μηνών και κατάφερε να επιβιώσει μόνη της στην πόλη μακριά από την οικογένεια της. Οι γονείς της μόλις πριν από μερικά χρόνια έμαθαν τι κάνει από δημοσιεύματα. Η ίδια δηλώνει πως τώρα οι γονείς της είναι ικανοποιημένοι σε αντίθεση με τους συγχωριανούς της.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τσουντάρι ανακοινώνει την πρόθεση της να αναμειχθεί στη πολιτική της χώρας. Το 2009 έκανε αίτηση για να  γίνει μέλος του κοινοβουλίου κατεβαίνοντας υποψήφιος με το Εθνικό Κόμμα γυναικών, ένα κόμμα αποκλειστικά από γυναίκες το οποίο προσπαθεί να διευρύνει τα δικαιώματα των γυναικών στην χώρα.

Αυτό το καλοκαίρι έκανε αίτηση για να συμμετάσχει στις εκλογές για την προεδρία, αλλά δεν κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετές υπογραφές. Οι εκλογές για την προεδρία έγιναν χτες όπου αναμένεται να κερδίσει ο Πράναμπ Μουκερτζί, πρώην υπουργός Οικονομικών.  Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Κυριακή. Παρόλο που η προέδρος της χώρας Πρατίμπα Πατίλ είναι γυναίκα, ο θεσμός της αντιπροεδρίας δεν είχε ποτέ γυναίκα ως αντιπρόεδρο.

Για να επικυρωθεί η υποψηφιότητα της για την αντιπροεδρία η Τσουντάρι θα πρέπει να συγκεντρώσει την υποστήριξη τουλάχιστον 40 μελών του Κοινοβουλίου. Μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να κερδίσει την ψήφο μόλις ενός μέλους του κοινοβουλίου, του 81χρονού Τζαι Ναρέν Πρασάντ Νισάντ ο οποίος είναι μέλος του κόμματος Τζανάτα Νταλ."Δουλεύει σκληρά και κατέχει πολλές ικανότητες" αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η ίδια δηλώνει πως δεν την ενδιαφέρει εάν θα κερδίσει ή όχι καθώς οποιαδήποτε δημοσιότητα που θα καταφέρει να αποκτήσει θα την βοηθήσει στο να βοηθά τον απλό κόσμο. "Η πολιτική δεν είναι μόνο για τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα. Πρέπει ο απλός λαός να εκλέγει αυτόν τον οποίο θα τον βοηθήσει στις καθημερινές αντιξοότητες που αντιμετωπίζει", δηλώνει.

Πηγή: Independent / tvxs.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)