to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:07 | 12.12.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Από το Grexit στο... Σαμαράς-exit

Αναχρονισμός Μαξίμου για να περιοριστεί η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ


Στρατηγική - φάρσα, με επανάληψη του κλίματος κινδυνολογίας και τρομοκράτησης των πολιτών που επικράτησε στις εκλογές του 2012, επιχειρεί να αναπτύξει ο Σαμαράς έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις απώλειες του κόμματός του και το εύρος της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτή την επιχείρηση, που σε τελευταία ανάλυση αποβαίνει εις βάρος της χώρας, συμπράττουν μόνο δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, που είναι άγνωστο, αν και προφανές, ποιους εκφράζουν. Όχι πάντως θεσμικά όργανα και παράγοντες.

Η Κομισιόν διεμήνυσε χθες ότι δεν παρεμβαίνει στα εσωτερικά πράγματα της Ελλάδας "κατά κανέναν τρόπο", ενώ Γερμανοί και ΔΝΤ δείχνουν να ενδιαφέρονται περισσότερο για το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης με την επόμενη κυβέρνηση παρά για τον συνομιλητή τους. Επικριτικός στα διακινούμενα σενάρια περί επαναφοράς του Grexit εμφανίστηκε και ο κυβερνητικός εταίρος του Αντ. Σαμαρά, το ΠΑΣΟΚ.

Το τέλος της κυβέρνησης Σαμαρά σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν εκλεγόταν Πρόεδρος, σηματοδότησε και ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος ζήτησε χθες να συγκροτηθεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας μετά την εκλογή Προέδρου χωρίς Σαμαρά - Βενιζέλο. Βεβαίως, το ενδεχόμενο να ιδρύσει κόμμα αν γίνουν εκλογές επέτειναν, πρώτα απ' όλα, τα υπαρξιακά προβλήματα του ίδιου του ΠΑΣΟΚ.

***

Το σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία Σαμαρά στην Κ.Ο. της ΝΔ:

«Η ομιλία Σαμαρά στην Κ.Ο της ΝΔ συνιστά ομολογία της επερχόμενης ήττας του για τους 180 της προεδρικής εκλογής και για την προκήρυξη εκλογών. Σε ένα ρεσιτάλ κινδυνολογίας, από αυτά που μας έχει συνηθίσει εξάλλου, ο πρωθυπουργός ελπίζει ότι θα συσπειρώσει έστω τους δικούς του βουλευτές για την ψήφιση Προέδρου. Δεν διστάζει να παρακαλά τις αγορές για να επιτεθούν στη χώρα. Είναι πολύ γελασμένος, όμως, αν θεωρεί ότι με το ξαναζεσταμένο φαγητό της εξόδου από την ευρωζώνη, θα τρομοκρατήσει την κοινωνία που ασφυκτιά από την αντικοινωνική πολιτική του μνημονίου. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει το μοναδικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, τη μόνη ρεαλιστική πρόταση διαπραγμάτευσης, για την επανεκκίνηση της οικονομίας και για να σταθεί ξανά η κοινωνία στα πόδια της. Ο κ. Σαμαράς και το κόμμα του αντιπροσωπεύουν το χάος και τον φόβο, ο ΣΥΡΙΖΑ την ελπίδα και τη σταθερότητα».

Διαβάστε ακόμα: 

"Εγχώρια και ξένα ΜΜΕ αναπαρήγαγαν τις ακραίες δηλώσεις του Πρωθυπουργού και ειδικά την αναφορά του σε Grexit. Ως αποτέλεσμα, η ακατάσχετη πρωθυπουργική κινδυνολογία επιδείνωσε την ήδη κακή κατάσταση στις κεφαλαιαγορές, που έχουν προκαλέσει οι ανεύθυνοι χειρισμοί του", τονίζεται σε ανακοίνωση του τμήματος οικονομικής πολιτικής, για την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΟ της ΝΔ

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)