to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Από ασθενείς, ευέλικτοι πελάτες

Έχουν άραγε όλοι την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν ώστε να παρακάμπτουν τους μη έχοντες της ουράς του χειρουργείου;


(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Από τη μία, έχεις μια κυβέρνηση που αποστρέφεται οτιδήποτε το δημόσιο, με μοναδική εξαίρεση το δημόσιο χρήμα για το οποίο τρέφει μια ιδιαίτερη προτίμηση, και από την άλλη έχεις ένα κομμάτι του εκλογικού σώματος που πιστεύει πως θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις του ιδιωτικοποιημένου ΕΣΥ που η Νέα Δημοκρατία προωθεί.

Και αν η κυβέρνηση εκ του ασφαλούς νομοθετεί την οριστική διάλυση της δωρεάν δημόσιας Υγείας, οι ψηφοφόροι της, αλήθεια, πώς φαντάζονται αυτό το νέο και ευέλικτο ΕΣΥ; Έχουν άραγε όλοι την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν ώστε να παρακάμπτουν τους μη έχοντες της ουράς του χειρουργείου ή απλώς ευελπιστούν πως με το νέο ΕΣΥ θα μεταφερθούν τα γραφεία κίνησης και τα εξωτερικά ιατρεία στους προθαλάμους των βουλευτικών γραφείων και κάπως έτσι θα τα βολεύουν την ώρα της ανάγκης; Και επειδή η αλήθεια είναι πως το μεγάλο ποσοστό των αντικρατιστών ψηφοφόρων της Ν.Δ. δεν είναι και τόσο ευκατάστατο, μάλλον σε ένα θλιβερά πελατειακό σύστημα Υγείας προσβλέπουν, που μόνο σύγχρονο και ευρωπαϊκό δεν είναι.

Σύμφωνα με τη Eurostat είμαστε δεύτεροι στην Ε.Ε., πίσω μόνο από την Εσθονία, με 8,1% του πληθυσμού που δεν εξυπηρετήθηκαν οι ανάγκες του για περίθαλψη «λόγω κόστους, απόστασης ή λιστών αναμονής» έναντι μόλις 1,7% του μέσου όρου της Ε.Ε., κι εσείς οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. πιστεύετε ότι με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης αυτή η κατάσταση θα βελτιωθεί μόνο και μόνο επειδή κάποιοι θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν κάτι παραπάνω για να εξυπηρετηθούν ταχύτερα; Σοβαρά τώρα; Αυτό πιστεύετε ή τόση εμπιστοσύνη στο πορτοφόλι σας έχετε; Γιατί και πριν το νομοσχέδιο της κυβέρνησής σας οι έχοντες ξεγραμμένο το είχαν το ΕΣΥ, με τα καλά του και με τα στραβά του, αλλού πήγαιναν να βρουν την υγειά τους. Εσείς να δω τι θα κάνετε αύριο.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)