to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:02 | 16.05.2012

πηγή: https://left.gr/91

Κοινωνία

Από το 2009 στο 2012, από τις 6 Μαΐου στις 17 Ιουνίου

Τελικά πηγαίνουμε σε εκλογές. Το επίδικο είναι τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα, ποια πολιτική θα εφαρμοστεί και ποιες δυνάμεις θα την εφαρμόσουν.


Η κάλπη της 6ης Μαΐου απέρριψε τη μέχρι σήμερα ακολουθούμενη πολιτική και τους εκφραστές της. Το Μνημόνιο κατεδαφίστηκε και μαζί του οι μνημονιακοί εταίροι, οι οποίοι, καθόλου τυχαίο, ήταν οι ίδιοι που κυβέρνησαν εναλλάξ τη χώρα από τη Μεταπολίτευση μέχρι τώρα.

Οι εκλογές δεν έγιναν "στην ώρα τους". Οι κάλπες στήθηκαν επειδή το απαίτησε ο λαός βγαίνοντας στους δρόμους και στις πλατείες. Το σύστημα δεν ήθελε τις εκλογές, διότι, λέει, θα έμενε η χώρα για κάποιο διάστημα πίσω στην εφαρμογή του Μνημονίου. Μέχρι την τελευταία ώρα πριν από τις εκλογές ο κ. Παπαδήμος τακτοποιούσε μνημονιακές εκκρεμότητες και συνέτασσε λίστες, όπως αυτή με τα 77 μέτρα που προκύπτουν από το Μνημόνιο και πρέπει να προχωρήσουν άμεσα. Κατά των εκλογών στην Ελλάδα, ως κάτι που θα έθετε σε διακινδύνευση το Μνημόνιο, τάσσονταν και οι "εταίροι μας". Ο κ. Σόιμπλε, η κ. Λαγκάρντ είχαν ταχθεί κατά των εκλογών και μας προειδοποιούσαν να ψηφίσουμε "σωστά". Μέχρι ότι οι εκλογές είναι "ακριβό σπορ", "πολυτέλεια" και "σπατάλη" λέγανε οι εγχώριοι εντεταλμένοι. Όταν πια η κατασταση έφτασε στο μη περαιτέρω, αλλά αφού πρώτα ψηφίσανε το Μνημόνιο 2 και το PSI πνίγοντας την Αθήνα στα χημικά.

Είχαν την προσδοκία, το ομολογούσαν μάλιστα, ότι οι εκλογές θα ήταν μέθοδος εκτόνωσης της λαϊκής οργής, μια βαλβίδα που θα επέτρεπε να μειωθούν οι πιέσεις προς το πολιτικό σύστημα, θα το αναβάπτιζαν για να συνεχίσει μετά απερίσπαστο, με ελαφρώς διαφορετικό προσωπείο, την εφαρμογή της ίδιας πολιτικής.

Στην ίδια ακριβώς λογική συνέχισαν και μετά τις εκλογές. Ωραία, ψηφίσατε, εκτονωθήκατε, καταγραφείτε τώρα με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και συνεχίζουμε κανονικά, γιατί... έχουμε και δουλειές.

Η επανάληψη των εκλογών δεν ήταν η πρώτη επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν ήταν δυνατόν να υποκύψει στους εκβιασμούς, να δώσει άλλοθι στις δυνάμεις του Μνημονίου. Η πρώτη επιλογή ήταν η κυβέρνηση της Αριστεράς για μια νέα πορεία της χώρας και της Ευρώπης και αυτή παραμένει και τίθεται στην κρίση των πολιτών και όχι των τραπεζών, των καναλιών και της κ. Μέρκελ.

Γ.Κ.

Αναδημοσίευση: ΑΥΓΗ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)