to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:45 | 12.10.2012

Κοινωνία

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Ερρίκος Ντυνάν

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» πραγματοποίησαν την Πέμπτη 11/10/12 συλλαλητήριο διαμαρτυρίας μπροστά από το Υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας την πληρωμή των δεδουλευμένων τους (η Διοίκηση του Ιδρύματος τους οφείλει μισθούς 8 μηνών), την κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων και την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του νοσοκομείου.


Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο βουλευτής Ρεθύμνου και συντονιστής της ΕΕΚΕ Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Α. Ξανθός, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση που είχε στη συνέχεια το Σωματείο Εργαζομένων με τον Υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέντζο.


Ο υπουργός Υγείας, παρά το ότι δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί το κλείσιμο του νοσοκομείου, δεν παρουσίασε κάποιο συγκεκριμένο  σχέδιο για την βιωσιμότητα του «Ερρίκος Ντυνάν», αλλά αρκέστηκε στην εξαγγελία μιας επικείμενης νομοθετικής πρωτοβουλίας που θα ρυθμίζει τις ασφαλιστικές εκκρεμότητες του ιδρύματος μέχρι τέλος του 2012 και τη δυνατότητα είσπραξης μέρους των οφειλομένων από τον ΕΟΠΠΥ.


Ο κ. Ξανθός τόνισε την κοινωνική αναγκαιότητα να παραμείνει ανοικτό και υπό δημόσιο έλεγχο ένα νοσοκομείο υψηλών προδιαγραφών όπως το «Ερρίκος Ντυνάν», επισήμανε τον κίνδυνο του οριστικού «λουκέτου» και την πολιτική ευθύνη του Υπουργού Υγείας γι’ αυτή την εξέλιξη και πρότεινε να υπάρξει πολιτική πρωτοβουλία για τριμερή συνάντηση Υπουργείου-ΕΟΠΥΥ-Διοίκησης του «Ερρίκος Ντυνάν» με στόχο την αναζήτηση μιας βιώσιμης λύσης, πρόταση που έγινε αποδεκτή από τον υπουργό Υγείας.


Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του «Ερρίκος Ντυνάν» εκτιμούν ότι η πρόταση του Υπουργού Υγείας δεν εξασφαλίζει την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους και έχοντας εξαντλήσει κάθε όριο αντοχής και ανοχής, προσανατολίζονται πλέον σε δυναμικές κινητοποιήσεις.


Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θεωρεί ότι στη σημερινή περίοδο της λειτουργικής κατάρρευσης της δημόσιας περίθαλψης και της αδυναμίας καθολικής κάλυψης των υγειονομικών αναγκών των πολιτών, η κοινωνία δεν μπορεί να στερείται των υπηρεσιών ενός τέτοιου νοσοκομείου, με όρους όμως δημοσίου συμφέροντος και όχι δια της  εκχώρησης του στην ιδιωτική κερδοσκοπία. Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποκτά επικαιρότητα και πρέπει να διερευνηθεί σοβαρά από την Πολιτεία η πρόταση για ενσωμάτωση του «Ερρίκος Ντυνάν» στο δημόσιο σύστημα υγείας, μετά από διαχειριστικό-λογιστικό έλεγχο και με πλήρη κατοχύρωση της εργασιακής θέσης και των δικαιωμάτων του υπηρετούντος προσωπικού.


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)