to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:11 | 10.04.2018

Κοινωνία

Απλήρωτοι Εργαζόμενοι Mega: Ντροπή στα τσακάλια του καναλιού!

Χωρίς ίχνος ντροπής κάποιοι γνωστοί / άγνωστοι παραγοντίσκοι της συμφοράς και ανδρείκελα συμφερόντων που προσπαθούν επί δύο χρόνια να καταπνίξουν τις δίκαιες διαμαρτυρίες των απλήρωτων εργαζομένων του Mega, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση


Η ανακοίνωση των απλήρωτων εργαζομένων του Mega:

Χωρίς ίχνος ντροπής κάποιοι γνωστοί / άγνωστοι παραγοντίσκοι της συμφοράς και ανδρείκελα συμφερόντων που προσπαθούν επί δύο χρόνια να καταπνίξουν τις δίκαιες διαμαρτυρίες των απλήρωτων εργαζομένων του Mega προκειμένου να εξασφαλίσουν μία «θεσούλα» σε κάποια άλλη επιχείρησή των μετόχων / αμέτοχων, τόλμησαν να εκδώσουν ανακοίνωση με την υπογραφή «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.» στις 7/04/2018, παραπληροφορώντας το κοινό και αποκαλύπτοντας το απύθμενο θράσος τους να παριστάνουν τους «καναλάρχες» πάνω σε πτώματα εργαζομένων.

Πρόκειται για ορισμένoυς – ευτυχώς λίγους- αδίστακτους, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή προσπάθησαν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη για τις πραγματικές αιτίες της κρίσης στο κανάλι. Είναι τα στελέχη που πηγαίνουν στα δικαστήρια εναντίον των απεργών συναδέλφων τους, υποστηρίζοντας ότι «είναι τεμπέληδες». Είναι οι «παράγοντες» που αλλάζουν στρατόπεδα μετόχων ανάλογα με το ποιος θα τους πετάξει κάποιο κοκαλάκι. Είναι άτομα χωρίς ηθικούς φραγμούς και στοιχειώδη κοινωνική συνείδηση – δίποδα τσακάλια που προσπαθούν να επιζήσουν κατασπαράζοντας τις σάρκες απελπισμένων εργαζομένων.

Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασαν και τους εαυτούς τους. Την ώρα που για πρώτη φορά από το 1989 η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. δεν πλήρωσε το δώρο Πάσχα στους εργαζομένους της (ποινικό αδίκημα για το οποίο έχουν κατατεθεί μηνύσεις), την ώρα που εργαζόμενοι του Mega πασχίζουν για την επιβίωση των οικογενειών τους, κάνοντας δουλειές του ποδαριού, εκείνοι παρουσιάζουν την απατηλή εικόνα μίας επιχείρησης που δήθεν έχει πληρώσει μεγάλο τμήμα των οφειλών της προς τους εργαζομένους και δήθεν είναι έτοιμη να πληρώσει επιλεκτικά κι άλλους 140 εργαζόμενους που «πραγματικά εργάζονται στο κανάλι». Πρόκειται για θρασύτατα ψεύδη, που μόνο σκοπό έχουν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη και να διασπάσουν τους εργαζομένους με το «τυράκι» ότι ίσως αύριο βρεθούν ανάμεσα στους «140 εκλεκτούς». Οι μόνοι που πραγματικά εργάζονται αυτή τη στιγμή στο κανάλι, λόγω της απαξίωσής του από τη διοίκηση, μετριούνται στα δάχτυλα των χεριών και είναι οι άνθρωποι που αλλάζουν τις «κασέτες» των επαναλήψεων στη ροή.   

Τα ψέματα στην ανακοίνωση της 7ης Απριλίου είναι αυταπόδεικτα.

Αυτή τη στιγμή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.». To Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας έχει παραιτηθεί σύσσωμο, αντιλαμβανόμενο τις ποινικές ευθύνες που θα αντιμετωπίσει, καθώς η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ έχει παραβιάσει κάθε νόμο και εργασιακή διάταξη τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ ο πρόεδρος του Δ.Σ. κύριος Μήτραινας, που παραμένει στη θέση του μέχρι να αντικατασταθεί στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση της εταιρίας, δήλωσε στους εργαζόμενους ότι δεν έχει ιδέα ποιος συνέταξε και διένειμε στα ΜΜΕ τη ψευδή επιστολή και ότι ο ίδιος πληροφορήθηκε για την  ύπαρξή της, διαβάζοντας τα site!

Η ανακοίνωση «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ A.E.» της 7/04/2018 αποτελεί προϊόν πλαστογραφίας - της οποίας οι συντάκτες -και εκείνοι που τη διένειμαν στα ΜΜΕ- θα κληθούν να δώσουν λόγο στη δικαιοσύνη.  

Τέρμα πια η ανοχή των εργαζομένων στα αδίστακτα τσακάλια του καναλιού, που πιστεύουν ότι ακόμα και τώρα μπορούν να χειραγωγούν την κοινή γνώμη με ασύστολα ψέματα και συκοφαντίες.     

Όλος ο κόσμος πλέον γνωρίζει ότι το Mega εισήλθε στην κρίση διότι οι παλιοί μέτοχοι αρνήθηκαν να κάνουν Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και βρέθηκε στον γκρεμό διότι οι νέοι μέτοχοι τίναξαν στον αέρα το σχέδιο της Grand Thorton, στο οποίο είχαν συμφωνήσει οι τράπεζες.

Τις μπούρδες περί «σκοτεινών ανταγωνιστών» και «σχεδίων συνομωσίας» δεν τις αγοράζει κανείς πια.

Τα μόνα εμπόδια επαναλειτουργίας του Mega είναι οι μέτοχοί του και τα… τσακάλια σαν κι αυτά που συνέταξαν και δημοσιοποίησαν την επαίσχυντη ανακοίνωση.

Ας το καταλάβουν όμως μια και καλή:

Mega με 140 εργαζόμενους, χωρίς την εξόφληση και αποζημίωση των άλλων 280, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ.

Έχουμε με το μέρος μας τον νόμο, το δίκαιο και το ηθικό.

Ενώ τα τσακάλια έχουν μόνο τη μαυρίλα της ψυχής τους. 

Καλούμε τους μετόχους του Mega Βαρδινογιάννη, Μαρινάκη και Σαββίδη να αποδοκιμάσουν τη δήθεν «ανακοίνωση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ».  

Καλούμε επίσης την ΕΤΙΤΑ, την ΕΣΗΕΑ και την ΕΠΗΕΑ να διερευνήσουν εάν μέλη τους συμμετείχαν στη σύνταξη και τη διανομή της ανακοίνωσης που ουσιαστικά ζητά να πεταχτούν στον δρόμο 280 εργαζόμενοι. Η παραδειγματική καταγγελία και διαπόμπευσή τους, είναι το ελάχιστο που οφείλουν να κάνουν οι συνδικαλιστικές Ενώσεις μας.   

Οι αγωνιούντες αλλά όχι φοβισμένοι,            

Απλήρωτοι Εργαζόμενοι Mega – 10 Απριλίου 2018.  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)