to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Απλά, κατανοητά και προπαντός ξεκάθαρα

Τα παραπάνω τρία στοιχεία θα πρέπει να συνοδεύουν μια ρηξικέλευθη, ρεαλιστική και υλοποιήσιμη σε συγκεκριμένο χρόνο, προγραμματική πρόταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί να κάνει την διαφορά στο ζωτικής σημασίας για τη χώρα παραπάνω ζήτημα.


Η διαφορά έγκειται στη σαφήνεια, την απλή διατύπωση - όσο αυτή είναι δυνατόν να επιτευχτεί εκλαϊκευμένα και κατανοητά δίχως να χάνει την ουσία της -, να γίνεται κτήμα και θέμα καθημερινής συζήτησης και προβληματισμού των συμπολιτών μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει επεξεργασμένες και στοιχειοθετημένες προτάσεις σχεδόν για το σύνολο των προβλημάτων που ταλανίζουν και καθηλώνουν τον τόπο στην οικονομική και πολιτική υστέρηση. Άμεσο ζητούμενο παραμένει αυτές να γίνουν καθημερινή παρέα του κόσμου, να κεντρίζουν το ενδιαφέρον, ακόμη και την περιέργεια και αυτών που εν πολλοίς τις γνωρίζουν, τις κατανοούν και γενικά συμφωνούν μαζί τους, μα και των άλλων, των πολλών που κάτι άκουσαν, διάβασαν, αλλά δεν πολυκατάλαβαν, δεν τις πρόσεξαν λόγω και της έκτασης των σχετικών κειμένων και της ξύλινης πολιτικής ορολογίας που συνήθως χρησιμοποιείται.

Η συγκεκριμενοποίηση της σχετικής με την παραγωγική ανασυγκρότηση πρότασης, είναι άμεσης προτεραιότητας στόχος. Πού στοχεύουμε συγκεκριμένα, με τι εργαλεία και ποιες δυνατότητες, προκειμένου ο τόπος να μπει επιτέλους σε μια ουσιαστική οικονομική ανάταξη. Πού θα στηριχτούμε κυρίως για μια τέτοια εξέλιξη; Ποιος ο ρόλος σε αυτή την διαδικασία του πολύπαθου πρωτογενούς τομέα, ποιες οι άμεσες πρωτοβουλίες για την ανάδειξη, διαφήμιση και κατάκτηση σοβαρού μεριδίου της παγκόσμιας αγοράς, των δυσεύρετων και άκρως ποιοτικών προϊόντων του; Ποιες και οι πρωτοβουλίες για την ανάσταση του πνέοντος τα λοίσθια συνεταιριστικού κινήματος, βασικού μοχλού επιτυχίας των στόχων της αγροτικής ανάπτυξης σε νέες , στέρεες βάσεις;

Τα ίδια ερωτήματα και αρκετά άλλα, είναι σε ημερήσια βάση, όπως το τι μέλλει γενέσθαι για το μέλλον και την ανάπτυξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, των επενδύσεων στις νέες τεχνολογίες και ιδιαίτερα στην νεανική και ταλαντούχα – δείγματα γι' αυτό στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν – επιχειρηματικότητα. Για τον κόσμο της εργασίας και ειδικά της ανεργίας, ποιες άμεσες πρωτοβουλίες θα πάρουμε, ώστε η ανακούφιση που θα ακολουθήσει να γίνει αντιληπτή και παραδεκτή ακόμη και από τους άπιστους Θωμάδες; Για το καταρρέον ΕΣΥ, την αναστύλωση του με προσωπικό και τον κατάλληλο εξοπλισμό και ειδικά για τους μισθούς της ντροπής του νοσηλευτικού προσωπικού και ιδιαιτέρως του ιατρικού, άμεση και κατηγορηματική δέσμευση, γενναίας αναβάθμισης τους.

Για όλα τα παραπάνω ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δια του προέδρου του πρώτα πρώτα, των στελεχών και του οργανωμένου δυναμικού του, μαζί και με τους φίλους και οπαδούς της παράταξης, πρέπει να μιλήσουν στο νου και την καρδιά της μεγάλης πλειοψηφίας του δημοκρατικού κόσμου. Να εξηγήσουν απλά και στη καθημερινή γλώσσα του κόσμου, ότι ένας άλλος δρόμος ανάταξης κοινωνικής και οικονομικής προόδου της χώρας, όχι μόνο είναι εφικτός, αλλά και στο χέρι μας να γίνει γεγονός. Να γίνει κατανοητό στην λαϊκή πλειοψηφία ότι οι όποιες δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα υλοποιηθούν στηριζόμενες στις υπάρχουσες δυνατότητες της χώρας και στον εκ των προτέρων κατονομαζόμενο χρόνο. Η πρώτη κυβερνητική εμπειρία διδάσκει και μάλιστα καταλυτικά. Δεν θα αλλάξει ο τόπος από τη μια μέρα στην άλλη, με μαγικό τρόπο. Ούτε είναι δυνατή η ικανοποίηση συλλήβδην κάθε αιτήματος, όσο κι αν αυτό εδράζεται στο δίκιο και την πολύχρονη ταλαιπωρία. Η ειλικρίνεια που θα αποπνέει η κατάθεση της προγραμματικής πρότασης, η αποφασιστικότητα να βάλουμε το δάχτυλο στη πληγή και η υπόσχεση ότι το μόνο σίγουρο είναι ο ανελέητος αγώνας, ενάντια στη διαφθορά, τα ντόπια οικονομικά παρασιτικά πιράνχας και την ακροδεξιά πολιτική κόπρο, θα είναι το κλειδί καταλύτης για τις επερχόμενες εξελίξεις.

Κανένας δημοκρατικός πολίτης αυτής της χώρας δεν τρέφει αυταπάτες για το τι θα αφήσει πίσω της φεύγοντας η υποδυόμενη την κυβέρνηση, πολιτική συμμορία. Το σίγουρο είναι ότι θα αφήσει ότι ακριβώς άφησε και το 2015: κοινωνικά και οικονομικά αποκαΐδια. Με τους ίδιους, όπως και τότε να σπάνε πλάκα, βλέποντας εν μέσω ερειπίων τον Τσίπρα, να μην ξέρει από πού να αρχίσει και που να τελειώσει.

Μόνο που αυτή τη φορά σύμπασα η λαϊκή δημοκρατική ψυχή, πιστεύει πως θα είναι διαφορετικά.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)